y
12 ZEELAND
Aan het
Grevelingen-
meer proeven
we zalige
zeeduivel en een
mals stukje
lamshaas. Zo
begint Pasen
buitengewoon
vrolijk.
ETEN BRASSERIE SAILOR'S INN
i ondain eten in Bruinisse, daar
voor moet j e niet in het dorp
zijn, maar aan de jachthaven bij
Aqua Delta. Voor het opge
I ruimde haventerrein hoeft een
beetje badplaats aan de Cóte d'Azur zich niet te
schamen. Het plaveisel ligt er snaarstrak bij. De
botenstalling, het clubhuis van de yachtmen en
het supermarktje ogen alsof ze net zijn opgele
verd.
In die aangeharkte omgeving valt brasserie
Sailor's Inn - anno 2010 - allerminst uit de toon.
Het is een kast van industrieel design, met een
hippe veranda en een dakterras. In de haven
dobbert bovendien een prachtig pontonterras.
Een betere plek voor de bootjesspotter lijkt ons
niet te vinden. De naald in de kreukels, cava in
het glas en turen maar door die verrekijker. Dat
kun je er makkelijk een dag volhouden.
Vandaag blaast een straffe noordoostenwind
Scandinavische kou in de kraag, dus gaan we
wijselijk naar binnen. Bij de deur zien we twee
opties: restaurant Oester Soja of brasserie
Sailor's Inn. We waren ooit al eens bij Oester
Soja. Een bezoek waaraan we likkebaardend te
rugdenken. Het uppermarket restaurant op de
eerste etage is alleen nog beperkt te boeken.
Clubleden (vanaf twintig mensen) kunnen er
een exclusief diner boeken. Ook voor grotere
feesten en partijen is de bovenverdieping be
schikbaar. ,,We konden de twee restaurants
moeilijk combineren, want het was gewoon te
veel werk. We besloten een tandje terug te
schakelen en Oester Soja op aanvraag open te
stellen'', zegt Fleur Verloo, die samen met chef
kok Marco Verspeten en gastvrouw Iris Verspe
ten de zaak runt. Aanwaaiende gasten moeten
het dus doen met Sailor's Inn.
Niet echt. Het design is net zo 2iste-eeuws als bo
ven. Het restaurant oogt als een luxe grootstede
lijke loungebar, compleet met industriële ver
lichting en een gezellig zitje rond een haard-
vuurtje. In het homarium wachten drie forse
Oosterscheldekreeften op het onvermijdelijke
einde. We zitten op uitstekende stoelen aan de
pui. Het adembenemende panorama op de ha
ven en De Grevelingen krijgen we er gratis bij.
De serveersters van Sailor's Inn zijn frisse mei
den. En creatief. Ze vouwen de servetten als een
viermasts catamaran. Grinnikend: ,,Maar alleen
als we 's ochtends tijd en zin hebben.'' Ze lepelen
ook alle 'open' huiswijnen op in een recordtijd
van 3,25 seconden. Van de verdejo tot de tempra-
nillo. Het span weet waar het mee bezig is.
De start is moeizaam. In het kreeftenseizoen
moeten we uiteraard de kreeftensoep testen. He
laas smaakt de bisque aangebrand, alsof de scha
len te lang zijn aangebakken. De soep is aan de
dunne kant en ons iets te zout. Als we het schep
net er doorheen halen, vinden we slechts een
HET MENU
WAAR
REKENING
Bruinisse
vrijdag 19 april 2019
GO
y Mede-uitbater Fleur
Verloo bij het drij
vende terras dat met
Pasen vrijwel zeker
vol zit.
Serveerster Moni
que Koppenaal be
dient gasten in Sai
lor's Inn.
Chef-kok en mede-eigenaar Marco Verspeten
dresseert de porchetta. fotos marieke mandemaker
Het mes zoeft door de
Frank Balkenende
Is dat een straf?
Weet de keuken dat ook?
Bij Sailor's Inn be
ginnen de voorge
rechten bij 10,50
euro (kaaskroket,
zoetzure komkom
mer, gepofte pa
prika en eindigen
bij koude Ooster-
scheldekreeft (26
euro). De gast is bij
de hoofdgerechten
spekkoper met de
vegetarische pa-
pardelle (18,50).
Het duurst is de
tournedos (27,50).
Het Oosterschel-
dekreeftmenu (drie
gangen) kost
64,50 euro per
persoon.
Er is ook een uit
gebreid kinder
menu.
Sailor's Inn
Jachthavenweg 61a
1 ijsthee
2,85
1 cappuccino
2,70
1 port
4,25
2 glazen wijn
10,95
1 kreeftensoep
8,50
1 porchetta
12,75
1 zeeduivel
24,00
1 lamshaas
24,95
1 mango dessert
7,95
1 Irish coffee
7,50
1 espresso
2,65
Totaal:
109,05