y 12 ZEELAND Aan het Grevelingen- meer proeven we zalige zeeduivel en een mals stukje lamshaas. Zo begint Pasen buitengewoon vrolijk. ETEN BRASSERIE SAILOR'S INN i ondain eten in Bruinisse, daar voor moet j e niet in het dorp zijn, maar aan de jachthaven bij Aqua Delta. Voor het opge I ruimde haventerrein hoeft een beetje badplaats aan de Cóte d'Azur zich niet te schamen. Het plaveisel ligt er snaarstrak bij. De botenstalling, het clubhuis van de yachtmen en het supermarktje ogen alsof ze net zijn opgele verd. In die aangeharkte omgeving valt brasserie Sailor's Inn - anno 2010 - allerminst uit de toon. Het is een kast van industrieel design, met een hippe veranda en een dakterras. In de haven dobbert bovendien een prachtig pontonterras. Een betere plek voor de bootjesspotter lijkt ons niet te vinden. De naald in de kreukels, cava in het glas en turen maar door die verrekijker. Dat kun je er makkelijk een dag volhouden. Vandaag blaast een straffe noordoostenwind Scandinavische kou in de kraag, dus gaan we wijselijk naar binnen. Bij de deur zien we twee opties: restaurant Oester Soja of brasserie Sailor's Inn. We waren ooit al eens bij Oester Soja. Een bezoek waaraan we likkebaardend te rugdenken. Het uppermarket restaurant op de eerste etage is alleen nog beperkt te boeken. Clubleden (vanaf twintig mensen) kunnen er een exclusief diner boeken. Ook voor grotere feesten en partijen is de bovenverdieping be schikbaar. ,,We konden de twee restaurants moeilijk combineren, want het was gewoon te veel werk. We besloten een tandje terug te schakelen en Oester Soja op aanvraag open te stellen'', zegt Fleur Verloo, die samen met chef kok Marco Verspeten en gastvrouw Iris Verspe ten de zaak runt. Aanwaaiende gasten moeten het dus doen met Sailor's Inn. Niet echt. Het design is net zo 2iste-eeuws als bo ven. Het restaurant oogt als een luxe grootstede lijke loungebar, compleet met industriële ver lichting en een gezellig zitje rond een haard- vuurtje. In het homarium wachten drie forse Oosterscheldekreeften op het onvermijdelijke einde. We zitten op uitstekende stoelen aan de pui. Het adembenemende panorama op de ha ven en De Grevelingen krijgen we er gratis bij. De serveersters van Sailor's Inn zijn frisse mei den. En creatief. Ze vouwen de servetten als een viermasts catamaran. Grinnikend: ,,Maar alleen als we 's ochtends tijd en zin hebben.'' Ze lepelen ook alle 'open' huiswijnen op in een recordtijd van 3,25 seconden. Van de verdejo tot de tempra- nillo. Het span weet waar het mee bezig is. De start is moeizaam. In het kreeftenseizoen moeten we uiteraard de kreeftensoep testen. He laas smaakt de bisque aangebrand, alsof de scha len te lang zijn aangebakken. De soep is aan de dunne kant en ons iets te zout. Als we het schep net er doorheen halen, vinden we slechts een HET MENU WAAR REKENING Bruinisse vrijdag 19 april 2019 GO y Mede-uitbater Fleur Verloo bij het drij vende terras dat met Pasen vrijwel zeker vol zit. Serveerster Moni que Koppenaal be dient gasten in Sai lor's Inn. Chef-kok en mede-eigenaar Marco Verspeten dresseert de porchetta. fotos marieke mandemaker Het mes zoeft door de Frank Balkenende Is dat een straf? Weet de keuken dat ook? Bij Sailor's Inn be ginnen de voorge rechten bij 10,50 euro (kaaskroket, zoetzure komkom mer, gepofte pa prika en eindigen bij koude Ooster- scheldekreeft (26 euro). De gast is bij de hoofdgerechten spekkoper met de vegetarische pa- pardelle (18,50). Het duurst is de tournedos (27,50). Het Oosterschel- dekreeftmenu (drie gangen) kost 64,50 euro per persoon. Er is ook een uit gebreid kinder menu. Sailor's Inn Jachthavenweg 61a 1 ijsthee 2,85 1 cappuccino 2,70 1 port 4,25 2 glazen wijn 10,95 1 kreeftensoep 8,50 1 porchetta 12,75 1 zeeduivel 24,00 1 lamshaas 24,95 1 mango dessert 7,95 1 Irish coffee 7,50 1 espresso 2,65 Totaal: 109,05

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48