a a a a a a Quiche Lorraine met kruiden 16° 9° IE3 B5l I58 k k [iöl [ioJ 16 RECEPT WEER 24'Kitchen Vandaag 18° 6° Morgen Donderdag Waterstanden Morgen Zon/maan Vandaag Op veel plaatsen zonnig Neerslag Weeradvies TONZON HEEFT IETS TEGEN SNEL AFKOELEN VAN BADWATER. Bereidingswijze WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Donderdag weer iplaza Bl B 9 8 9 6 WEER IN EUROPA TONZON.NL/BADISOLATIE Morgen dinsdag 16 april 2019 - Verwarm de oven voor op 180° C. - Bekleed de ingevette vorm met het deeg. Prik het deeg in met een vork. Doe een stuk bakpapier in de vorm over het deeg en vul met blindbakvulsel. Bak 10 minuten voor in de oven. - Bak ondertussen het spek in een droge koekenpan, tot het iets begint te kleuren, maar nog niet krokant is. - Klop de crème fraiche los. Roer de eieren erdoor. Breng op smaak met iets zout en peper en nootmuskaat. - Klop een dressing van mosterd, azijn, olijfolie en breng op smaak met zout en peper. - Haal de vormen uit de oven, verwijder het bakpapier en de blindbakvulling. Verdeel het spek erover. Schenk het eiermengsel in de vormen en bak de quiche 25-35 minuten in de oven. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Pluk en snijd of scheur de kruidenblaadjes en meng met de sla. Meng de dressing met de sla, hak de walnoten en bestrooi de salade ermee. Serveer de quiche samen met de salade. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: Chef Miljuschka voor 4 personen Bereiding: 45 minuten en 15 minuten oventijd - 1 rol kant-en-klaar deeg voor hartige taart uit de koeling Vulling - 150 g gerookte ontbijt spekblokjes - 300 ml crème fraiche - 4 eieren - zout en peper - nootmuskaatbol Sla - 30-40 ml azijn - 2 tl mosterd - 100 ml olijfolie - 100 g rucola - 1 flinke bos gemengde kruiden (bijvoorbeeld kervel, dille, dragon) - 75 gr walnoten Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 07:36 08:01 08:23 07:29 cm -180 -191 -205 -140 08:35 -165 uur cm 20:02 -171 20:31 -183 20:55 -198 20:05 -126 21:15 -153 Krammersluizen West 08:40 -150 21:16 -138 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Hoogwater Vlissingen 01:01 157 13:35 200 Terneuzen 01:21 180 13:55 224 Hansweert 01:49 197 14:21 242 Roompot buiten 01:04 110 13:35 151 Yerseke 02:35 136 15:06 177 Krammersluizen West 02:19 124 14:59 161 Neerslagkans 30% Neerslagkans 50% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Wilfred Janssen W@Weerplaza Vandaag start overal zonnig. In de loop van de dag ontstaan in het zuiden stapelwolken. Mogelijk groeit een enkel exemplaar uit tot een lokale regenbui. De temperatuur loopt op naar 14 graden in het noorden tot 18 in het zuiden van het land. Morgen zorgt een lagedrukgebiedje voor meer bewolking en buien. De temperatuur blijft daardoor in het zuiden steken op een graad of 16. In het vrij zonnige noordoosten kan het lokaal 18 graden worden. Donderdag is het weer overal droog. Vooral in de ochtend hebben we nog wel met sluierwolken te maken, 's middags is het zonnig. Het wordt zeer zacht met 19 tot 21 graden. Vrijdag loopt de temperatuur op veel plaatsen nog een graad hoger op. DAGRECORD I Hoogst 27,3*0 in 2007 Laagst -4,1°C in 1921 GEMIDDELD Minimum 3,60 Maximum 13,50 Zon: A 06:40 20:38 Maan: A 16:36 05:55 Volgende maanfase: Volle maan - 19 april 1 mm Vandaag 1 mm Morgen VANDAAG MORGEN DONDERDAG VRIJDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35" 30 25 20 15 10- TONZON Badisolatie houdt het badwater meer dan een uur op temperatuur en bespaart bij het vullen circa 30% energie. -<3> ISKOU EMBURG MÜNCHEN ZURICH (RDEAUX* TIRANA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48