a
a
16°
3°
17°
6°
IE3
B5l
1E3
B5l
k
k
k
20 RECEPT WEER
Sardines met
olijvensalsa
JSmL
15°
7°
Morgen
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Vandaag
bJ
ld
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Geleidelijk warmer
TONZON HEEFT IETS
TEGEN SNEL AFKOELEN
VAN BADWATER.
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
viL/
16
8
8
8
9
9
10
5
6
9
6
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Woensdag
Donderdag
weer
iplaza
WEER IN EUROPA
TONZON.NL/BADISOLATIE
maandag 15 april 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Hugo.
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
- 1 kg Roseval aardappels
- 75 g zwarte olijven
zonder pit
- 100 g halfgedroogde
tomaten (koeling)
- 1 klein teentje knoflook
- 125 ml sour cream
- 2 citroenen
- olijfolie extra vergine
- neutrale olie
- 1-2 takken rozemarijn
- 1 kropsla
- 1 bakje tuinkers
- 8 grote of 16 kleine
sardines
(schoongemaakt)
- zout en peper
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Boen de aardappels, snijd in stukken
of parten en kook ze in water 10-15
minuten. Voeg zout toe.
- Plaats een ovenschaal met een goeie
scheut neutrale olie in de oven.
- Hak ondertussen de olijven en
halfgedroogde tomaten met een mes.
Pel en hak of rasp de knoflook heel
fijn. Doe olijven en knoflook in een kom
en breng op smaak met zout, peper,
citroenrasp en -sap en een royale
scheut olijfolie.
- Roer een dressing van de sour cream,
2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels
olijfolie. Breng op smaak met zout en
peper.
- Giet de aardappels af, schud en laat
goed uitdampen.
- Haal de ovenschaal uit de oven en
schep voorzichtig de aardappels met
rozemarijn door de hete olie. Zet de
ovenschaal in de oven en bak ze crispy
af.
- Snijd ondertussen de sla grof. Knip de
tuinkers en meng in een kom.
- Verhit de grillpan of barbecue. Bestrijk
de sardines met olie, bestrooi met zout
en peper en gril ze 2 minuten per kant.
Lepel de dressing over de sla.
- Schep de aardappels en sardines met
olijvensalsa op de borden. Geef er
parten citroen om over de vis te
sprenkelen en de salade bij.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
-«(4} Neerslagkans 10% -«<4> Neerslagkans 20% Neerslagkans 50% -*<3> Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
n 16
Zierikz
Breda
o Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Zon: A 06:43 20:36
Maan: A 15:13 05:27
Volgende maanfase:
Volle maan - 19 april
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
06:16
06:36
07:05
06:20
07:16
07:10
00:06
00:32
01:10
00:56
cm
-162
-171
-183
-129
-153
-138
159
176
122
113
uur
18:55
19:20
19:45
19:19
20:05
20:05
12:27
12:46
13:15
12:33
13:55
13:44
cm
-153
-163
-176
-117
-143
-127
173
195
212
131
156
144
VANDAAG
MORGEN
WOENSDAG DONDERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Wilfred Janssen
W@Weerplaza
Vandaag start regionaal met
wolkenvelden. Vanmiddag schijnt
op veel plaatsen de zon flink en de
temperatuur loopt op naar 14 tot
lokaal 18 graden. Daarbij waait een
meest matige oostenwind. Morgen
hebben we de meeste zon in het
noorden van het land, in het zuiden
ontstaan diverse stapelwolken. In
Limburg kan een enkel exemplaar
uitgroeien tot een bui. Opnieuw
ligt het kwik tussen 14 en lokaal 18
graden. Woensdag is het iets minder
zacht met maxima rond 16 graden.
Stapelwolken temperen de instraling
van de zon en vooral in de zuidelijke
helft kan een regen- of onweersbui
vallen. Na woensdag maakt het
kwik een flinke sprong omhoog met
op veel plaatsen maxima rond 20
graden.
DAGRECORD I Hoogst 28,9*0 in 2007 Laagst -2,4°C in 1921
GEMIDDELD Minimum 3,6*C I Maximum 13,5*0
WENEN
ZURICH
TONZON Badisolatie houdt het badwater
meer dan een uur op temperatuur en
bespaart bij het vullen circa 30% energie.