a a 16° 3° 17° 6° IE3 B5l 1E3 B5l k k k 20 RECEPT WEER Sardines met olijvensalsa JSmL 15° 7° Morgen 24'Kitchen Vandaag Morgen Woensdag Donderdag Vrijdag Vandaag bJ ld Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Geleidelijk warmer TONZON HEEFT IETS TEGEN SNEL AFKOELEN VAN BADWATER. WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio viL/ 16 8 8 8 9 9 10 5 6 9 6 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Woensdag Donderdag weer iplaza WEER IN EUROPA TONZON.NL/BADISOLATIE maandag 15 april 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Hugo. voor 4 personen Bereiding: 30 minuten - 1 kg Roseval aardappels - 75 g zwarte olijven zonder pit - 100 g halfgedroogde tomaten (koeling) - 1 klein teentje knoflook - 125 ml sour cream - 2 citroenen - olijfolie extra vergine - neutrale olie - 1-2 takken rozemarijn - 1 kropsla - 1 bakje tuinkers - 8 grote of 16 kleine sardines (schoongemaakt) - zout en peper - Verwarm de oven voor op 220°C. - Boen de aardappels, snijd in stukken of parten en kook ze in water 10-15 minuten. Voeg zout toe. - Plaats een ovenschaal met een goeie scheut neutrale olie in de oven. - Hak ondertussen de olijven en halfgedroogde tomaten met een mes. Pel en hak of rasp de knoflook heel fijn. Doe olijven en knoflook in een kom en breng op smaak met zout, peper, citroenrasp en -sap en een royale scheut olijfolie. - Roer een dressing van de sour cream, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. - Giet de aardappels af, schud en laat goed uitdampen. - Haal de ovenschaal uit de oven en schep voorzichtig de aardappels met rozemarijn door de hete olie. Zet de ovenschaal in de oven en bak ze crispy af. - Snijd ondertussen de sla grof. Knip de tuinkers en meng in een kom. - Verhit de grillpan of barbecue. Bestrijk de sardines met olie, bestrooi met zout en peper en gril ze 2 minuten per kant. Lepel de dressing over de sla. - Schep de aardappels en sardines met olijvensalsa op de borden. Geef er parten citroen om over de vis te sprenkelen en de salade bij. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten -«(4} Neerslagkans 10% -«<4> Neerslagkans 20% Neerslagkans 50% -*<3> Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% n 16 Zierikz Breda o Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 06:43 20:36 Maan: A 15:13 05:27 Volgende maanfase: Volle maan - 19 april 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 06:16 06:36 07:05 06:20 07:16 07:10 00:06 00:32 01:10 00:56 cm -162 -171 -183 -129 -153 -138 159 176 122 113 uur 18:55 19:20 19:45 19:19 20:05 20:05 12:27 12:46 13:15 12:33 13:55 13:44 cm -153 -163 -176 -117 -143 -127 173 195 212 131 156 144 VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Wilfred Janssen W@Weerplaza Vandaag start regionaal met wolkenvelden. Vanmiddag schijnt op veel plaatsen de zon flink en de temperatuur loopt op naar 14 tot lokaal 18 graden. Daarbij waait een meest matige oostenwind. Morgen hebben we de meeste zon in het noorden van het land, in het zuiden ontstaan diverse stapelwolken. In Limburg kan een enkel exemplaar uitgroeien tot een bui. Opnieuw ligt het kwik tussen 14 en lokaal 18 graden. Woensdag is het iets minder zacht met maxima rond 16 graden. Stapelwolken temperen de instraling van de zon en vooral in de zuidelijke helft kan een regen- of onweersbui vallen. Na woensdag maakt het kwik een flinke sprong omhoog met op veel plaatsen maxima rond 20 graden. DAGRECORD I Hoogst 28,9*0 in 2007 Laagst -2,4°C in 1921 GEMIDDELD Minimum 3,6*C I Maximum 13,5*0 WENEN ZURICH TONZON Badisolatie houdt het badwater meer dan een uur op temperatuur en bespaart bij het vullen circa 30% energie.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48