90 0° a a a m a a a a a €69 El KI k k k k 20 RECEPT WEER Mosselen met chili en kokosrijst 8°^ 0° IHI 24'Kitchen Vandaag Morgen Zondag Maandag Dinsdag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Ook in het weekend koud WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 4 4 4 5 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Zondag Maandag weer iplaza WEER IN EUROPA mm www.fletcher.nl/vrijdag vrijdag 12 april 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Miljuschka voor 2-3 personen Bereiding: 30 minuten - 2 rode pepers - 2 tenen knoflook - 100 ml water - 200 ml rijstazijn - 100 g suiker - 250 g minikomkommers - zout - 1 limoen - 250 g basmatirijst - 200 ml kokoscrème - 2 blaadjes limoenblad - 2 kg mosselen - 1 el vissaus - 1 limoen - 1 bos Thaise basilicum - 4-6 cm laos - 3 el chilisaus Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Extra nodig: wok met deksel of mosselpan - Breng de rijst met de kokosmelk, 300 ml water, limoenblad en zout in een pan aan de kook. Laat de rijst op laag vuur in 10-15 minuten garen. Roer regelmatig. - Hak de pepers fijn (verwijder voor een milde versie de zaadjes). Kneus de knoflook en doe samen met de pepers, rijstazijn, suiker en water in een steelpan. Breng aan de kook. Verlaag de temperatuur en roer zodat de suiker oplost. Kook 10 minuten, of tot het iets stroperig begint te worden. - Snijd de komkommers in vieren. Rasp de limoenschil. Bestrooi met zout en rasp er limoenschil over. - Schenk een scheutje chilisaus over de komkommers. Voeg limoensap toe. - Was de mosselen, verwijder drijvende of openstaande exemplaren. - Snijd laos in stukken. Snijd de stelen van de Thaise basilicum. Verhit de wok of mosselpan met een scheutje olie, voeg laos, mosselen en wat water toe. - Dek af met een deksel en kook circa 5 minuten tot alle mosselen openstaan. Voeg 3 el van de chilisaus, de vissaus en 1-2 el limoensap toe aan de mosselen. - Verwijder de onderkant van de stelen van de Thaise basilicum, hak de overige delen van de steel in stukjes en roer door de mosselen. Schenk de rest van de chilisaus en de vissaus bij de mosselen. - Pluk de blaadjes van de Thaise basilicum en voeg de kleine blaadjes toe aan de komkommersla. - Doe de rijst in wijde kommen, schep wat van de mosselen erbij. Geef de komkommersla en overige mosselen erbij. Garneer met de Thaise basilicum. Neerslagkans 10% Neerslagkans 20% -«(4> Neerslagkans 20% -*(5> Neerslagkans 10% -*0" Neerslagkans 10% Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 06:49 20:31 Maan: A 11:28 03:17 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 12 april 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 02:22 -182 14:56 -174 Terneuzen 02:52 -193 15:20 -185 Hansweert 03:16 -205 15:46 -197 Roompot buiten 02:26 -140 14:55 -137 Yerseke 03:35 -167 16:15 -159 Krammersluizen West 03:36 -149 16:06 -146 Hoogwater Vlissingen 08:21 198 20:56 165 Terneuzen 08:41 222 21:16 187 Hansweert 09:11 235 21:49 203 Roompot buiten 08:25 149 21:05 119 Yerseke 10:05 176 22:32 148 Krammersluizen West 09:39 155 22:36 131 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Diana Woei W@Weerplaza Met een noordoostenwind wordt poollucht over ons land aangevoerd. Tot en met het weekend hebben we met deze koude luchtsoort te maken. Vandaag drijven wolkenvelden over ons land. Hier en daar schijnt de zon geregeld. Lokaal komt een enkele bul voor, daarbij is kans op hagel en natte sneeuw. Normaal wordt het in deze fase van april 13 graden, vanmiddag wordt het met moeite 8 of 9 graden. Zaterdag is de koudste dag van de week met 's ochtends plaatselijk lichte vorst en in de middag maximaal 8 graden. Eerst schijnt de zon geregeld, geleidelijk ontstaan meer wolken en lokaal ook een bui. Zondag blijft het vrijwel droog, maar is het nog vrij koel met 's middags hooguit 10 graden. DAGRECORD Hoogst 23,4*C in 1939 Laagst -6,6°C in 1986 GEMIDDELD Minimum 3,6*0 I Maximum 13,5*C ZURICH DEAU j VOORDEEL VRIJD^ 3 dagen Genieten op z'n Limburgs FLETCHER HOTELS Fletcher Hotel-Restaurant Parkstad-Zuid Limburg* Ontvangst met koffie of thee 2 x overnachting incl. ontbijtbuffet 1 x hoofdgerecht Informatiepakketje Gratis WiFi en parkeren Aankomst tim 30-06-2019, ook boekbaar in de meivakantie. 0347 - 750 490 P.P.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56