90
0°
a
a
a
m
a
a
a
a
a
€69
El
KI
k
k
k
k
20 RECEPT WEER
Mosselen met
chili en kokosrijst
8°^
0°
IHI
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Zondag
Maandag
Dinsdag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Ook in het
weekend koud
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
4
4
4
5
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Zondag
Maandag
weer
iplaza
WEER IN EUROPA
mm
www.fletcher.nl/vrijdag
vrijdag 12 april 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag:
chef Miljuschka
voor 2-3 personen
Bereiding: 30 minuten
- 2 rode pepers
- 2 tenen knoflook
- 100 ml water
- 200 ml rijstazijn
- 100 g suiker
- 250 g minikomkommers
- zout
- 1 limoen
- 250 g basmatirijst
- 200 ml kokoscrème
- 2 blaadjes limoenblad
- 2 kg mosselen
- 1 el vissaus
- 1 limoen
- 1 bos Thaise basilicum
- 4-6 cm laos
- 3 el chilisaus
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
Extra nodig: wok met deksel of
mosselpan
- Breng de rijst met de kokosmelk, 300
ml water, limoenblad en zout in een
pan aan de kook. Laat de rijst op laag
vuur in 10-15 minuten garen. Roer
regelmatig.
- Hak de pepers fijn (verwijder voor een
milde versie de zaadjes). Kneus de
knoflook en doe samen met de
pepers, rijstazijn, suiker en water in
een steelpan. Breng aan de kook.
Verlaag de temperatuur en roer zodat
de suiker oplost. Kook 10 minuten, of
tot het iets stroperig begint te worden.
- Snijd de komkommers in vieren. Rasp
de limoenschil. Bestrooi met zout en
rasp er limoenschil over.
- Schenk een scheutje chilisaus over de
komkommers. Voeg limoensap toe.
- Was de mosselen, verwijder drijvende
of openstaande exemplaren.
- Snijd laos in stukken. Snijd de stelen
van de Thaise basilicum. Verhit de wok
of mosselpan met een scheutje olie,
voeg laos, mosselen en wat water toe.
- Dek af met een deksel en kook circa 5
minuten tot alle mosselen openstaan.
Voeg 3 el van de chilisaus, de vissaus
en 1-2 el limoensap toe aan de
mosselen.
- Verwijder de onderkant van de stelen
van de Thaise basilicum, hak de
overige delen van de steel in stukjes
en roer door de mosselen. Schenk de
rest van de chilisaus en de vissaus bij
de mosselen.
- Pluk de blaadjes van de Thaise
basilicum en voeg de kleine blaadjes
toe aan de komkommersla.
- Doe de rijst in wijde kommen, schep
wat van de mosselen erbij. Geef de
komkommersla en overige mosselen
erbij. Garneer met de Thaise basilicum.
Neerslagkans 10% Neerslagkans 20% -«(4> Neerslagkans 20% -*(5> Neerslagkans 10% -*0" Neerslagkans 10%
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
Breda
Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Zon: A 06:49 20:31
Maan: A 11:28 03:17
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 12 april
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
02:22
-182
14:56
-174
Terneuzen
02:52
-193
15:20
-185
Hansweert
03:16
-205
15:46
-197
Roompot buiten
02:26
-140
14:55
-137
Yerseke
03:35
-167
16:15
-159
Krammersluizen West
03:36
-149
16:06
-146
Hoogwater
Vlissingen
08:21
198
20:56
165
Terneuzen
08:41
222
21:16
187
Hansweert
09:11
235
21:49
203
Roompot buiten
08:25
149
21:05
119
Yerseke
10:05
176
22:32
148
Krammersluizen West
09:39
155
22:36
131
VANDAAG
MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Diana Woei
W@Weerplaza
Met een noordoostenwind wordt
poollucht over ons land aangevoerd.
Tot en met het weekend hebben we
met deze koude luchtsoort te maken.
Vandaag drijven wolkenvelden over
ons land. Hier en daar schijnt de zon
geregeld. Lokaal komt een enkele bul
voor, daarbij is kans op hagel en natte
sneeuw. Normaal wordt het in deze
fase van april 13 graden, vanmiddag
wordt het met moeite 8 of 9 graden.
Zaterdag is de koudste dag van de
week met 's ochtends plaatselijk
lichte vorst en in de middag maximaal
8 graden. Eerst schijnt de zon
geregeld, geleidelijk ontstaan meer
wolken en lokaal ook een bui. Zondag
blijft het vrijwel droog, maar is het nog
vrij koel met 's middags hooguit 10
graden.
DAGRECORD Hoogst 23,4*C in 1939 Laagst -6,6°C in 1986
GEMIDDELD Minimum 3,6*0 I Maximum 13,5*C
ZURICH
DEAU
j VOORDEEL VRIJD^
3 dagen Genieten op z'n Limburgs
FLETCHER
HOTELS
Fletcher Hotel-Restaurant Parkstad-Zuid Limburg*
Ontvangst met koffie of thee
2 x overnachting incl.
ontbijtbuffet
1 x hoofdgerecht
Informatiepakketje
Gratis WiFi en parkeren
Aankomst tim 30-06-2019, ook boekbaar in de meivakantie.
0347 - 750 490
P.P.