10 ZEELAND We smullen van Limburgse geitenkaas aan de Zeeuws- Vlaamse kust. Dell'arte is weer thuis in Cadzand. UIT ETEN DELL' ARTE i I f I i Het lacht je direct toe bij de entree van Cadzand-Dorp. Links in de Mariastraat, een van de eerste panden aan de linkerkant. Dell'arte, een als woonhuis geca moufleerd restaurant, door menig culinaire gids hoog aangeschreven. Chef Robbert Del- laert stond tot zomer vorig jaar in Sluis achter de kachel, maar besloot zijn restaurant mee te nemen naar zijn ouderlijk huis in Cadzand. Waar hij eens tussen de Legostenen snuffelde, werkt hij nu met wijting, langoustine en mos sel - producten die hij liefst zo puur mogelijk houdt. We stappen binnen in een immense gang met een hoog plafond, zoals het een karakte ristiek pand uit 1878 betaamt. Gastvrouw Julie Verbiest verwelkomt ons en opent de deur naar de woonkamer. Ze is gezegend met een tongval die flirt met Vlaams. ,,Maar ik kom ge woon uit Koewacht'', zal ze later vertellen. ,,Ik ben op mijn twaalfde naar internaat in Brugge gegaan en heb vooral in België gewerkt. Van daar." In Brugge is ze onderwezen op hotel school Spermalie. Wat ze daar leerde? Op rechte vriendelijkheid en interesse, en kennis van wijnen. De fruitige witte Kentia uit Gali- cië - van de albarino-druif - bij het tussenge recht, spant vanavond de kroon. We kunnen nauwelijks het witte, strakke inte rieur en de prachtige houten vloer in ons opne men, of er verschijnen al drie gerechtjes ter ta fel. Daarvan valt vooral de krokante kippenhuid met crème van garam masala in de smaak. Het cakeje van olijf met bereidingen van tomaat en serranoham is lekker hartig, de cannelloni met geitenkaas vinden we iets te flauw. Onderwijl nippen we aan een intens fris aperitief: een blend van witte port en tonic met schuim van citroengras. Op aanraden van Julie kiezen we het menu, en wel de vier gangen. Het voorgerecht van wijting, mossel, augurk en kappertjes lijkt zo uit een museumfolder te komen. Wat een pracht! Het bordje is zacht als dons. Misschien wel té zacht. De teder gegaarde wijting mist wat kruiding, de frisse mosseltjes komen dui delijk net uit de koeling. De crème van kap pertjes gunt zilte toetsen, maar we zijn toch genoodzaakt het grof zeezout dat op tafel staat aan te wenden. Het schuim van mosselvocht is wel heerlijk. Het tussengerecht brengt ons wel in vervoe ring. De fel aangebakken langoustine is eve neens mondjesmaat gekruid, maar is van na ture al een bron van smaak. Bam, wat een ex plosie! Het beestje paart ook heel lekker met de zalfjes van wortel en kerrie. Onder een heel geinig bolletje wortelijs, ligt een fijne tartaar van langoustine, ingepakt in wortel. Niet zo krachtig als het schaaltje uit de pan, maar smakelijk in zijn puurheid. HET MENU WAAR Cadzand <f- ^evancn REKENING 195,50 vrijdag 12 april 2019 GO Jl/tVU Restaurant Dell'arte. foto's boaz timmermans M Het voorgerecht be staat uit wijting en mossel. Eigenaren Julie Ver biest en Robbert Del- laert in de keuken. Pure smaken in ouderlijk Bob Maes Zit je op je gemak? De kaart van Dell'arte verandert regelmatig. Het driegangenmenu (37 euro) wordt niet geserveerd op zaterdagavond. Wel is er een menu van vier (60), vijf (69), zes (78) of zeven (87) te be stellen. Op de kaart staan voorgerech ten als coquille (24) en ganzenlever (25) en hoofdscho tels als zeetong (36) en tarbot (34). De desserts be staan uit onder meer een dame blanche (13) of dessert van de dag (12). Dell'arte Mariastraat 34 2 viergangenmenu 1 huisaperitief 1 alcoholvrij aperitief 1 fles water 1 wijnarrangement 1 koffie 1 muntthee Totaal: 132,50 9,50 7,25 6,75 27,00 5,25 7,25

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 46