10 ZEELAND
We smullen van
Limburgse
geitenkaas aan
de Zeeuws-
Vlaamse kust.
Dell'arte is weer
thuis in Cadzand.
UIT ETEN DELL' ARTE
i I
f I i
Het lacht je direct toe bij de entree
van Cadzand-Dorp. Links in de
Mariastraat, een van de eerste
panden aan de linkerkant.
Dell'arte, een als woonhuis geca
moufleerd restaurant, door menig culinaire
gids hoog aangeschreven. Chef Robbert Del-
laert stond tot zomer vorig jaar in Sluis achter
de kachel, maar besloot zijn restaurant mee te
nemen naar zijn ouderlijk huis in Cadzand.
Waar hij eens tussen de Legostenen snuffelde,
werkt hij nu met wijting, langoustine en mos
sel - producten die hij liefst zo puur mogelijk
houdt.
We stappen binnen in een immense gang
met een hoog plafond, zoals het een karakte
ristiek pand uit 1878 betaamt. Gastvrouw Julie
Verbiest verwelkomt ons en opent de deur
naar de woonkamer. Ze is gezegend met een
tongval die flirt met Vlaams. ,,Maar ik kom ge
woon uit Koewacht'', zal ze later vertellen. ,,Ik
ben op mijn twaalfde naar internaat in Brugge
gegaan en heb vooral in België gewerkt. Van
daar." In Brugge is ze onderwezen op hotel
school Spermalie. Wat ze daar leerde? Op
rechte vriendelijkheid en interesse, en kennis
van wijnen. De fruitige witte Kentia uit Gali-
cië - van de albarino-druif - bij het tussenge
recht, spant vanavond de kroon.
We kunnen nauwelijks het witte, strakke inte
rieur en de prachtige houten vloer in ons opne
men, of er verschijnen al drie gerechtjes ter ta
fel. Daarvan valt vooral de krokante kippenhuid
met crème van garam masala in de smaak. Het
cakeje van olijf met bereidingen van tomaat en
serranoham is lekker hartig, de cannelloni met
geitenkaas vinden we iets te flauw. Onderwijl
nippen we aan een intens fris aperitief: een
blend van witte port en tonic met schuim van
citroengras.
Op aanraden van Julie kiezen we het menu,
en wel de vier gangen. Het voorgerecht van
wijting, mossel, augurk en kappertjes lijkt zo
uit een museumfolder te komen. Wat een
pracht! Het bordje is zacht als dons. Misschien
wel té zacht. De teder gegaarde wijting mist
wat kruiding, de frisse mosseltjes komen dui
delijk net uit de koeling. De crème van kap
pertjes gunt zilte toetsen, maar we zijn toch
genoodzaakt het grof zeezout dat op tafel staat
aan te wenden. Het schuim van mosselvocht is
wel heerlijk.
Het tussengerecht brengt ons wel in vervoe
ring. De fel aangebakken langoustine is eve
neens mondjesmaat gekruid, maar is van na
ture al een bron van smaak. Bam, wat een ex
plosie! Het beestje paart ook heel lekker met
de zalfjes van wortel en kerrie. Onder een heel
geinig bolletje wortelijs, ligt een fijne tartaar
van langoustine, ingepakt in wortel. Niet zo
krachtig als het schaaltje uit de pan, maar
smakelijk in zijn puurheid.
HET MENU
WAAR
Cadzand
<f- ^evancn
REKENING
195,50
vrijdag 12 april 2019
GO
Jl/tVU
Restaurant Dell'arte. foto's boaz timmermans
M Het voorgerecht be
staat uit wijting en
mossel.
Eigenaren Julie Ver
biest en Robbert Del-
laert in de keuken.
Pure smaken in ouderlijk
Bob Maes
Zit je op je gemak?
De kaart van
Dell'arte verandert
regelmatig. Het
driegangenmenu
(37 euro) wordt
niet geserveerd op
zaterdagavond.
Wel is er een menu
van vier (60), vijf
(69), zes (78) of
zeven (87) te be
stellen. Op de kaart
staan voorgerech
ten als coquille (24)
en ganzenlever
(25) en hoofdscho
tels als zeetong
(36) en tarbot (34).
De desserts be
staan uit onder
meer een dame
blanche (13) of
dessert van de dag
(12).
Dell'arte
Mariastraat 34
2 viergangenmenu
1 huisaperitief
1 alcoholvrij aperitief
1 fles water
1 wijnarrangement
1 koffie
1 muntthee
Totaal:
132,50
9,50
7,25
6,75
27,00
5,25
7,25