12 ZEELAND
Bij De
Bourgondiër in
Hulst draait
alles om
vermaak.
Bowlen, bruiloften
en partijen,
kindvriendelijke
speeltuinen. Ook
om te eten kun je
er terecht.
ETEN DE BOURGONDIËR IN HULST
eg gutter ball en ik denk aan een
1 fancy bitterbal of een speciale ge
haktbal. Iets om op te eten in elk
geval. Fans van de cultfilm The Big
I Lebowski krijgen er weer een heel
ander beeld bij. Onze gastheer bij De Bour
gondiër, een partycentrum met bowlingbaan,
haalt ons uit de droom. Een gutter ball is een
bowlingbal die van de baan raakt en in de goot
terechtkomt zonder ook maar één kegel te ra
ken. We gaan het zien.
Een collega-eetdetective waarschuwde voor
drukte in deze uitspanning. Vooral in de
weekenden is het volle bak. Speeltuinen,
feestzalen en bowlingbaan - al dan niet in
combinatie met steengrillen of onbeperkt
spareribs eten - trekken veel gezinnen. Maar
als wij op een doordeweekse dag de parkeer
plaats op hobbelen, is daar genoeg ruimte op
te parkeren.
HET MENU
Gi-gan-tisch. De zalen bieden ruimte aan
honderden mensen. In het grillrestaurant al
leen al is plaats voor 130 eters aan de 80 steen-
grillplaatsen. Die blijven vanavond leeg. Wij
eten vanavond a la carte en krijgen een tafeltje
in het zitgedeelte van de bowling, waar ook de
bar is. ,,Ook hier nog eens honderd zitplaat
sen", zegt Edwin Verstraete die samen met
Yvonne de Jager en een flink team medewer
kers De Bourgondiër runt. ,,Sinds de herope
ning vijf jaar geleden, vernieuwen we steeds
een stuk van het pand. De bar kreeg in fe
bruari een opknapbeurt. We hebben televisie
schermen opgehangen, om meer een sfeer van
een sportsbar te creëren.''
Over de vloer dansen lichtvlekjes van een
discobal. Plafondspotjes kleuren de gestapelde
glazen op de bar rood. Uitnodigende muziek
overstemt het geluid van rollende ballen en
vallende kegels. Aanstekelijk. Heupwiegend
verkennen we de boel.
WAAR
Hulst
Absdale Sint
Jansteen
Natuurlijk. Maar nu we hier toch zijn.'t Is ja
ren geleden dat we full swing een bal over een
baan rolden. Een kleine league moet kunnen
en we trekken de 'foute' schoenen aan. We
grossieren in de gutter balls. Maar als dan toch
eindelijk die strike komt, voelen we ons de
bowlingheld Jesus Quintana uit de filmklas
sieker. Zo zoetjesaan nemen we een aanloop
naar het voorgerecht. We stillen onze trek met
garnalenkroketten en gerookte zalm op toast.
De kroketjes liggen knus op een bedje van sla,
rijkelijk bestrooid met Hollandse garnalen.
Met plezier happen we van de goedgevulde
salpicon, de ragout onder de krokante korst.
Ook de zalm smaakt. Een royale portie plak
ken ligt onder een dakje van geroosterde bo
terhammen. Voedzaam na zo'n setje bowlen.
Spareribs a la volonté, geheel in de sfeer. En
een maaltijdsalade met scampi's. Die komt in
REKENING
vrijdag 5 april 2019
GO
Tussen de gangen door een balletje gooien
op de bowlingbaan. fotos camile schelstraete
y Sorbet van eigenge
maakt ijs.
Steengrillen bij De
Bourgondiër.
De Bourgondiër serveert vooral
Elian van 't Westeinde
Bij de Bourgondiër
staan vlees, vis en
één vegetarisch
gerecht (17,50) op
de kaart. Het duur
ste is de rib eye
(24,50), het voor
deligst ben je uit
met een maaltijd
salade (14,50). On
beperkt van de bbq
eten (35,00 p.p.)
kan in de week
enden. Ben je met
vier personen of
meer, dan is steen
grillen (24,50 p.p.)
een optie. Voor de
kids ben je 8,50
kwijt voor friet met
een snack en 14,50
voor een sparerib.
Een dessert eet je
vanaf 7,50 euro.
Hoe is het binnen?
De Bourgondiër 1
Tolweg 109
indiër
Ga je ook eten?
Wat eet je nog meer?
Bowlen
32,50
Gerookte zalm toast
14,50
Garnalenkroketten
14,50
Salade scampi
14,50
Spareribs onbeperkt
19,50
Yoghurtijs
7,50
Koffie
2,50
Verse muntthee
2,50
2 Bruiswater
5,00
2 Westmalle dubbel
8,00
Totaal:
121,00