12 ZEELAND Bij De Bourgondiër in Hulst draait alles om vermaak. Bowlen, bruiloften en partijen, kindvriendelijke speeltuinen. Ook om te eten kun je er terecht. ETEN DE BOURGONDIËR IN HULST eg gutter ball en ik denk aan een 1 fancy bitterbal of een speciale ge haktbal. Iets om op te eten in elk geval. Fans van de cultfilm The Big I Lebowski krijgen er weer een heel ander beeld bij. Onze gastheer bij De Bour gondiër, een partycentrum met bowlingbaan, haalt ons uit de droom. Een gutter ball is een bowlingbal die van de baan raakt en in de goot terechtkomt zonder ook maar één kegel te ra ken. We gaan het zien. Een collega-eetdetective waarschuwde voor drukte in deze uitspanning. Vooral in de weekenden is het volle bak. Speeltuinen, feestzalen en bowlingbaan - al dan niet in combinatie met steengrillen of onbeperkt spareribs eten - trekken veel gezinnen. Maar als wij op een doordeweekse dag de parkeer plaats op hobbelen, is daar genoeg ruimte op te parkeren. HET MENU Gi-gan-tisch. De zalen bieden ruimte aan honderden mensen. In het grillrestaurant al leen al is plaats voor 130 eters aan de 80 steen- grillplaatsen. Die blijven vanavond leeg. Wij eten vanavond a la carte en krijgen een tafeltje in het zitgedeelte van de bowling, waar ook de bar is. ,,Ook hier nog eens honderd zitplaat sen", zegt Edwin Verstraete die samen met Yvonne de Jager en een flink team medewer kers De Bourgondiër runt. ,,Sinds de herope ning vijf jaar geleden, vernieuwen we steeds een stuk van het pand. De bar kreeg in fe bruari een opknapbeurt. We hebben televisie schermen opgehangen, om meer een sfeer van een sportsbar te creëren.'' Over de vloer dansen lichtvlekjes van een discobal. Plafondspotjes kleuren de gestapelde glazen op de bar rood. Uitnodigende muziek overstemt het geluid van rollende ballen en vallende kegels. Aanstekelijk. Heupwiegend verkennen we de boel. WAAR Hulst Absdale Sint Jansteen Natuurlijk. Maar nu we hier toch zijn.'t Is ja ren geleden dat we full swing een bal over een baan rolden. Een kleine league moet kunnen en we trekken de 'foute' schoenen aan. We grossieren in de gutter balls. Maar als dan toch eindelijk die strike komt, voelen we ons de bowlingheld Jesus Quintana uit de filmklas sieker. Zo zoetjesaan nemen we een aanloop naar het voorgerecht. We stillen onze trek met garnalenkroketten en gerookte zalm op toast. De kroketjes liggen knus op een bedje van sla, rijkelijk bestrooid met Hollandse garnalen. Met plezier happen we van de goedgevulde salpicon, de ragout onder de krokante korst. Ook de zalm smaakt. Een royale portie plak ken ligt onder een dakje van geroosterde bo terhammen. Voedzaam na zo'n setje bowlen. Spareribs a la volonté, geheel in de sfeer. En een maaltijdsalade met scampi's. Die komt in REKENING vrijdag 5 april 2019 GO Tussen de gangen door een balletje gooien op de bowlingbaan. fotos camile schelstraete y Sorbet van eigenge maakt ijs. Steengrillen bij De Bourgondiër. De Bourgondiër serveert vooral Elian van 't Westeinde Bij de Bourgondiër staan vlees, vis en één vegetarisch gerecht (17,50) op de kaart. Het duur ste is de rib eye (24,50), het voor deligst ben je uit met een maaltijd salade (14,50). On beperkt van de bbq eten (35,00 p.p.) kan in de week enden. Ben je met vier personen of meer, dan is steen grillen (24,50 p.p.) een optie. Voor de kids ben je 8,50 kwijt voor friet met een snack en 14,50 voor een sparerib. Een dessert eet je vanaf 7,50 euro. Hoe is het binnen? De Bourgondiër 1 Tolweg 109 indiër Ga je ook eten? Wat eet je nog meer? Bowlen 32,50 Gerookte zalm toast 14,50 Garnalenkroketten 14,50 Salade scampi 14,50 Spareribs onbeperkt 19,50 Yoghurtijs 7,50 Koffie 2,50 Verse muntthee 2,50 2 Bruiswater 5,00 2 Westmalle dubbel 8,00 Totaal: 121,00

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48