a a a a a 14° 3° IE3 B51 1E3 B51 k k k k 12 RECEPT WEER Pizza met gekonfijte ui 24 Kitchen Vandaag Morgen Zaterdag Zondag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Noordoosten wat regen TONZON HEEFT IETS TEGEN SNEL AFKOELEN VAN BADWATER. WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 8 8 9 9 9 6 6 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Zaterdag Zondag weer iplaza WEER IN EUROPA TONZON.NL/BADISOLATIE donderdag 4 april 2019 PC voor 2 personen Bereiding: 30 minuten - 1-2 uien - 2-3 tenen knoflook - 2 takjes tijm - 1 tak rozemarijn - extra vergine olijfolie - 1 kleine aubergine - 1 rol pizzadeeg (koeling) - 1 blik (400 g) gepelde San Marzano-tomaten - 100 g zachte vegeta rische geitenkaas Salade - ijsblokjes - 1 venkelknol - 12 gemengde olijven - 2 (bloed)sinaasappels - zout en peper - extra vergine olijfolie De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Miljuschka Extra nodig: evtentueel een pizzasteen en een mandoline of scherp mes. - Pel de ui, snijd in ringen. Pel de knof look, snijd in plakjes. Pluk de tijm blaadjes en rozemarijnnaaldjes en hak ze fijn. Verwarm een laag olijfolie in een steelpan. Laat hierin de ui, knoflook, tijm en rozemarijn zachtjes konfijten. - Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine rondom bruin. - Verwarm de oven voor op de pizza stand of de hoogste stand. (Leg de pizzasteen alvast in de oven als je die hebt.) - Zet voor de salade bakje ijsblokjes klaar. Snijd de venkel op de mandoline of met een scherp mes in dunne plakken en doe ze direct bij het ijs. Vul het bakje met water en zet apart. Doe de olijven in een kom. Rasp de schil van 1 sinaasappel boven de kom. Snijd dan de schil van beide sinaas appels dik eraf en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Voeg ze toe in de kom met de olijven. Breng op smaak met zout, peper en (vanille-)olijfolie. Rol het pizzadeeg uit. Laat de tomaten uitlekken, breek ze in stukken en verdeel over het pizzadeeg (laat de randen vrij). Snijd de geitenkaas in plakken. Verdeel de gekonfijte ui, aubergine en plakken kaas over de pizza. Bak de pizza (eventueel op de pizzasteen) 6-10 minuten in de hete oven. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten <3> Neerslagkans 20% Neerslagkans 10% -«(4> Neerslagkans 10% Neerslagkans 40% Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen -*<3> Neerslagkans 20% Zon: A 07:08 20:17 Maan: A 07:23 19:14 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 05 april 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 10:05 -199 22:06 -179 Terneuzen 10:28 -210 22:36 -189 Hansweert 10:57 -223 23:02 -204 Roompot buiten 09:55 -150 21:59 -128 Yerseke 11:20 -171 23:35 -152 Krammersluizen West 11:16 -157 23:25 -134 Hoogwater Vlissingen 03:41 202 15:57 224 Terneuzen 04:02 226 16:19 248 Hansweert 04:37 244 16:56 266 Roompot buiten 03:45 143 15:55 165 Yerseke 05:20 174 17:40 192 Krammersluizen West 05:26 157 17:51 175 VANDAAG MORGEN ZATERDAG ZONDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Wilfred Janssen W@Weerplaza Vandaag is het vooral in het noordoosten zwaarbewolkt met soms wat lichte regen of motregen. Elders is het zo goed als droog en weet de zon soms een gaatje te vinden. De temperatuur blijft steken op 9 tot 11 graden, daarmee is het iets te koud voor de tijd van het jaar. De wind is zuidelijk en zwak tot matig. Vanavond en vannacht zijn er meer opklaringen. Vooral in de zuidelijke helft kan het vannacht licht vriezen. In het noorden is het onder de bewolking minder koud. Morgen trekken de meeste wolkenvelden over het noordoosten, in het zuidwesten is er meer zon. Dat is ook goed in de temperatuur te zien: van noordoost naar zuidwest wordt het 10 tot 14 graden. DAGRECORD I Hoogst 23,4*C in 1946 Laagst -3,3°C in 1905 GEMIDDELD Minimum 3,313 I Maximum 12,4°C DEAU BOEI i ADRID LISSABON TONZON Badisolatie houdt het badwater meer dan een uur op temperatuur en bespaart bij het vullen circa 30% energie.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56