a
a
a
a
a
a
13°
5°
E!
El
El
El
k
k
k
k
16 RECEPT WEER
Pompoensalade
met feta en za'atar
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Vandaag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Waterstanden
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Weeradvies
TONZON HEEFT IETS
TEGEN SNEL AFKOELEN
VAN BADWATER.
Rustige
lentedagen
woensdag 27 maart 2019
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
0; Neerslagkans 10% Neerslagkans 10%
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
8
8
9
9
6
8
WEER IN EUROPA
weer
Zaterdag
TONZON.NL/BADISOLATIE
Vandaag
Morgen
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Hugo
voor 2 personen
Bereiding: 30 minuten
- een derde kleine oranje
biologische (hokkaido-)
pompoen
- 1 pastinaak
- zout en peper
- extra vergine olijfolie
- 75 g (volkoren) bulgur
- 60 g walnoten
- een kwart rode kool
- 1-2 el rodewijnazijn
- klein scheutje honing
- 1 kleine koolrabi
- 150 g Dodoni-feta of
andere lekkere feta
- 1-2 tl za'atar (kruidenmix)
Extra nodig: grillpan, man
doline of scherp mes, twee
grote platte borden
- Schaaf flinters van de pompoen en
pastinaak. Bestrooi met zout en
peper en meng met 2 eetlepels
olijfolie.
- Verhit de grillpan voor. Bak hierin de
groenten, eventueel in porties, 1-2
minuten per kant of tot ze mooie
grillstrepen hebben.
- Bereid intussen de bulgur volgens
de gebruiksaanwijzing; voeg een
beetje zout toe aan het water.
Rooster de walnoten in een droge
koekenpan lichtbruin.
- Schaaf de rodekool op een
mandoline of met een scherp mes.
Maak aan met de rodewijnazijn en
de honing.
- Schil de koolrabi en snijd in blokjes.
Mix de rodekool en koolrabi door
elkaar.
- Giet de bulgur af en laat even
uitdampen. Verdeel de bulgur, het
rodekool-koolrabimengsel en de
geroosterde groenten over de
borden. Verbrokkel de feta en de
geroosterde walnoten erover.
Bestrooi met de za'atar en
besprenkel met nog wat olijfolie.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie
op onze website in de
sectie Koken Eten
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
00:09
00:35
01:05
00:05
01:26
Krammersluizen West 01:30
cm
-181
-191
-204
-135
-162
-144
uur
12:35
13:02
13:26
12:35
13:56
13:56
cm
-178
-187
-200
-138
-163
-145
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Rotterdam
o S Breda
Eindhoven
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen
06:15
205
18:45
172
Terneuzen
06:32
228
19:05
195
Hansweert
07:07
244
19:31
212
Roompot buiten
06:15
151
18:49
124
Yerseke
07:52
183
20:18
154
Krammersluizen West
07:56
162
20:10
138
Neerslagkans 10
<4>" Neerslagkans 20%
Neerslagkans 20%
Zon: A 06:27 19:03
Maan: A 01:50 10:10
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 28 maart
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
VRIJDAG
ZATERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
DAGRECORD Hoogst 20,90 in 1923 I Laagst -4,5°C in 1993
GEMIDDELD Minimum 3,0°C Maximum 11,3*0
Voor de laatste dagen van maart
wordt er amper neerslag berekend.
Woensdag begint op sommige
plaatsen met mist of nevel. In
de loop van de ochtend lost de
mist op en komt de zon soms
tevoorschijn. Vooral aan zee schijnt
later op de dag de zon flink. Met een
middagtemperatuur van 11 graden op
de Wadden tot 13 landinwaarts is het
vrij zacht. Daarbij waait een matige
noordwestenwind. Op donderdag
en vrijdag ligt de kern van een
hogedrukgebied boven ons land en
waait het amper. Donderdagochtend
is eerst opnieuw kans op mist en
nevel. In de middag zien we een mix
van wolken en zon. Langs het strand
is het wederom het zonnigst. Op
vrijdag schijnt de zon in het hele land
geregeld.
TONZON Badisolatie houdt het badwater
meer dan een uur op temperatuur en
bespaart bij het vullen circa 30% energie.
Diana Woei
W@Weerplaza
ISCHAU
MÜNCHEN
ZÜR1CH