a a a a a a 13° 5° E! El El El k k k k 16 RECEPT WEER Pompoensalade met feta en za'atar 24'Kitchen Vandaag Morgen Vandaag Vrijdag Zaterdag Zondag Waterstanden Morgen Zon/maan Neerslag Weeradvies TONZON HEEFT IETS TEGEN SNEL AFKOELEN VAN BADWATER. Rustige lentedagen woensdag 27 maart 2019 WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 0; Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% WEERSVERWACHTING NEDERLAND 8 8 9 9 6 8 WEER IN EUROPA weer Zaterdag TONZON.NL/BADISOLATIE Vandaag Morgen PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Hugo voor 2 personen Bereiding: 30 minuten - een derde kleine oranje biologische (hokkaido-) pompoen - 1 pastinaak - zout en peper - extra vergine olijfolie - 75 g (volkoren) bulgur - 60 g walnoten - een kwart rode kool - 1-2 el rodewijnazijn - klein scheutje honing - 1 kleine koolrabi - 150 g Dodoni-feta of andere lekkere feta - 1-2 tl za'atar (kruidenmix) Extra nodig: grillpan, man doline of scherp mes, twee grote platte borden - Schaaf flinters van de pompoen en pastinaak. Bestrooi met zout en peper en meng met 2 eetlepels olijfolie. - Verhit de grillpan voor. Bak hierin de groenten, eventueel in porties, 1-2 minuten per kant of tot ze mooie grillstrepen hebben. - Bereid intussen de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing; voeg een beetje zout toe aan het water. Rooster de walnoten in een droge koekenpan lichtbruin. - Schaaf de rodekool op een mandoline of met een scherp mes. Maak aan met de rodewijnazijn en de honing. - Schil de koolrabi en snijd in blokjes. Mix de rodekool en koolrabi door elkaar. - Giet de bulgur af en laat even uitdampen. Verdeel de bulgur, het rodekool-koolrabimengsel en de geroosterde groenten over de borden. Verbrokkel de feta en de geroosterde walnoten erover. Bestrooi met de za'atar en besprenkel met nog wat olijfolie. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 00:09 00:35 01:05 00:05 01:26 Krammersluizen West 01:30 cm -181 -191 -204 -135 -162 -144 uur 12:35 13:02 13:26 12:35 13:56 13:56 cm -178 -187 -200 -138 -163 -145 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Rotterdam o S Breda Eindhoven Antwerpen Hoogwater Vlissingen 06:15 205 18:45 172 Terneuzen 06:32 228 19:05 195 Hansweert 07:07 244 19:31 212 Roompot buiten 06:15 151 18:49 124 Yerseke 07:52 183 20:18 154 Krammersluizen West 07:56 162 20:10 138 Neerslagkans 10 <4>" Neerslagkans 20% Neerslagkans 20% Zon: A 06:27 19:03 Maan: A 01:50 10:10 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 28 maart 0mm Vandaag 0 mm Morgen VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG DAGRECORD Hoogst 20,90 in 1923 I Laagst -4,5°C in 1993 GEMIDDELD Minimum 3,0°C Maximum 11,3*0 Voor de laatste dagen van maart wordt er amper neerslag berekend. Woensdag begint op sommige plaatsen met mist of nevel. In de loop van de ochtend lost de mist op en komt de zon soms tevoorschijn. Vooral aan zee schijnt later op de dag de zon flink. Met een middagtemperatuur van 11 graden op de Wadden tot 13 landinwaarts is het vrij zacht. Daarbij waait een matige noordwestenwind. Op donderdag en vrijdag ligt de kern van een hogedrukgebied boven ons land en waait het amper. Donderdagochtend is eerst opnieuw kans op mist en nevel. In de middag zien we een mix van wolken en zon. Langs het strand is het wederom het zonnigst. Op vrijdag schijnt de zon in het hele land geregeld. TONZON Badisolatie houdt het badwater meer dan een uur op temperatuur en bespaart bij het vullen circa 30% energie. Diana Woei W@Weerplaza ISCHAU MÜNCHEN ZÜR1CH

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48