a
a
a
a
a
a
a
a
a
16 RECEPT WEER
Vietnamese
noedelsalade
met rundvlees
Morgen
3°
IE3
153
351
153
k
k
k
k
VEEL HOGER DAN
VERWACHT!
Vandaag
Morgen
Vandaag
Donderdag
Zaterdag
15°
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Wolkenvelden,
soms ook zon
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
24'Kitchen
Bereidingswijze
WEER in de regio
8
8
8
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
weer
iplaza
WEER IN EUROPA
Hoogste tijd voor TONZON.
TONZON.NL
10°
3° m
12°
3°
Vandaag
Donderdag
dinsdag 26 maart 2019
PC
voor 4 personen
Bereiding: 20 minuten
- 500 g biefstuk
- 4 el arachideolie
- zout en peper
- 2 limoenen
- 1 rode chilipeper
- 2 el vissaus
- 1 komkommer
- 1 bosje koriander
- half bosje munt
- 3 lente-uitjes
- 250 g mihoen
- 100 g sugarsnaps
- 50 g taugé
- zeezoutvlokken
Extra nodig:
- keukenkwastje
- grillpan
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag:
chef Miljuschka
- Bestrijk de biefstuk met 1 eetlepel
arachideolie en bestrooi met zout en
peper. Verhit de grillpan tot deze goed
heet is. Bak de biefstuk in 2-4 minuten
per kant. Laat het vlees even rusten.
- Snijd de limoenen in partjes en knijp de
partjes van 1 limoen uit boven een
kommetje. Zet de overige limoenpartjes
apart voor de garnering. Snijd de
chilipeper in halve ringetjes. Klop het
limoensap met de chilipeper, de vissaus
en 3 eetlepels arachideolie tot een
dressing.
- Snijd de komkommer met een
kaasschaaf in linten, gooi de zaadlijsten
weg. Halveer de linten. Pluk de
koriander- en muntblaadjes en snijd de
koriandersteeltjes fijn. Snijd de lente
uitjes in schuine ringetjes.
- Leg de mihoen in een bolzeef en hang
de zeef in kokend water. Kook de
mihoen volgens de aanwijzingen op de
verpakking gaar. Haal de bolzeef uit de
pan en laat uitlekken. Laat de pan op
het vuur staan en kook hierin de
sugarsnaps in 3 minuten gaar. Giet af.
Meng de komkommer, koriander
steeltjes en taugé door elkaar. Verdeel
de noedels over 4 kommen, gevolgd
door de sugarsnaps en de komkommer
salade. Lepel er de dressing overheen.
Snijd de biefstuk in dunne plakken en
schik deze op de noedels en salade in
de kommen. Garneer het gerecht met
de munt, koriander en lente-ui. Bestrooi
met wat zeezoutvlokken. Serveer met
een extra partje limoen ernaast.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
<4> Neerslagkans 10% Neerslagkans 10%
£2^ Neerslagkans 10% Neerslagkans 10%
<4V Neerslagkans 10%
Zon: A 06:29 19:02
Maan: A 00:43 09:31
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 28 maart
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
11:52
-201
Terneuzen
12:22
-211
Hansweert
00:23
-218
12:50
-223
Roompot buiten
11:45
-152
Yerseke
00:45
-165
13:15
-177
Krammersluizen West
00:50
-145
13:15
-157
Hoogwater
Vlissingen
05:26
231
17:54
204
Terneuzen
05:46
254
18:12
227
Hansweert
06:20
267
18:49
242
Roompot buiten
05:24
169
17:53
147
Yerseke
07:10
198
19:35
176
Krammersluizen West
07:26
173
19:46
155
VANDAAG
MORGEN
DONDERDAG VRIJDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Diana Woei
W@Weerplaza
De luchtdruk stijgt en de atmosfeer
komt tot rust. Donderdag en
vrijdag wordt de kern van een
hogedrukgebied precies boven ons
land ven/vacht, dan staat er amper
wind. Vandaag waait het al een
stuk minder hard dan gisteren. De
noordwestenwind is hooguit matig,
windkracht 3 of 4. De wind voert
wolkenvelden vanaf de Noordzee
aan. Op veel plaatsen blijft het
vandaag en morgen droog, slechts
plaatselijk valt er een lichte bui. De zon
breekt nu en dan tussen de wolken
door. Vanmiddag wordt het 9 in Den
Helder tot 11 graden in Maastricht.
Morgen verandert er niet veel, wel
komt het kwik een graadje hoger uit.
Donderdag en vrijdag wordt het nog
zachter en is de zon vaak te zien
DAGRECORD Hoogst 20,1*0 in 1923 Laagst -6,6°C in 1901
GEMIDDELD Minimum 3,0°C Maximum 11,30
35
30
25
20
15
10
5-
o-
-5
1
-15"
Rotterdam
Breda
Antwerpen
Eindhoven
Breda
Rotterdam
Antwerpen
Eindhoven
9°
4"
„LUXEMBURG PRAAG
JS münchen ,WEneN
ZÜRICH BOEBAPE!
MALLOI