a a a a a a a a a 16 RECEPT WEER Vietnamese noedelsalade met rundvlees Morgen 3° IE3 153 351 153 k k k k VEEL HOGER DAN VERWACHT! Vandaag Morgen Vandaag Donderdag Zaterdag 15° Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Wolkenvelden, soms ook zon WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten 24'Kitchen Bereidingswijze WEER in de regio 8 8 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen weer iplaza WEER IN EUROPA Hoogste tijd voor TONZON. TONZON.NL 10° 3° m 12° 3° Vandaag Donderdag dinsdag 26 maart 2019 PC voor 4 personen Bereiding: 20 minuten - 500 g biefstuk - 4 el arachideolie - zout en peper - 2 limoenen - 1 rode chilipeper - 2 el vissaus - 1 komkommer - 1 bosje koriander - half bosje munt - 3 lente-uitjes - 250 g mihoen - 100 g sugarsnaps - 50 g taugé - zeezoutvlokken Extra nodig: - keukenkwastje - grillpan De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Miljuschka - Bestrijk de biefstuk met 1 eetlepel arachideolie en bestrooi met zout en peper. Verhit de grillpan tot deze goed heet is. Bak de biefstuk in 2-4 minuten per kant. Laat het vlees even rusten. - Snijd de limoenen in partjes en knijp de partjes van 1 limoen uit boven een kommetje. Zet de overige limoenpartjes apart voor de garnering. Snijd de chilipeper in halve ringetjes. Klop het limoensap met de chilipeper, de vissaus en 3 eetlepels arachideolie tot een dressing. - Snijd de komkommer met een kaasschaaf in linten, gooi de zaadlijsten weg. Halveer de linten. Pluk de koriander- en muntblaadjes en snijd de koriandersteeltjes fijn. Snijd de lente uitjes in schuine ringetjes. - Leg de mihoen in een bolzeef en hang de zeef in kokend water. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Haal de bolzeef uit de pan en laat uitlekken. Laat de pan op het vuur staan en kook hierin de sugarsnaps in 3 minuten gaar. Giet af. Meng de komkommer, koriander steeltjes en taugé door elkaar. Verdeel de noedels over 4 kommen, gevolgd door de sugarsnaps en de komkommer salade. Lepel er de dressing overheen. Snijd de biefstuk in dunne plakken en schik deze op de noedels en salade in de kommen. Garneer het gerecht met de munt, koriander en lente-ui. Bestrooi met wat zeezoutvlokken. Serveer met een extra partje limoen ernaast. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten <4> Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% £2^ Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% <4V Neerslagkans 10% Zon: A 06:29 19:02 Maan: A 00:43 09:31 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 28 maart 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 11:52 -201 Terneuzen 12:22 -211 Hansweert 00:23 -218 12:50 -223 Roompot buiten 11:45 -152 Yerseke 00:45 -165 13:15 -177 Krammersluizen West 00:50 -145 13:15 -157 Hoogwater Vlissingen 05:26 231 17:54 204 Terneuzen 05:46 254 18:12 227 Hansweert 06:20 267 18:49 242 Roompot buiten 05:24 169 17:53 147 Yerseke 07:10 198 19:35 176 Krammersluizen West 07:26 173 19:46 155 VANDAAG MORGEN DONDERDAG VRIJDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Diana Woei W@Weerplaza De luchtdruk stijgt en de atmosfeer komt tot rust. Donderdag en vrijdag wordt de kern van een hogedrukgebied precies boven ons land ven/vacht, dan staat er amper wind. Vandaag waait het al een stuk minder hard dan gisteren. De noordwestenwind is hooguit matig, windkracht 3 of 4. De wind voert wolkenvelden vanaf de Noordzee aan. Op veel plaatsen blijft het vandaag en morgen droog, slechts plaatselijk valt er een lichte bui. De zon breekt nu en dan tussen de wolken door. Vanmiddag wordt het 9 in Den Helder tot 11 graden in Maastricht. Morgen verandert er niet veel, wel komt het kwik een graadje hoger uit. Donderdag en vrijdag wordt het nog zachter en is de zon vaak te zien DAGRECORD Hoogst 20,1*0 in 1923 Laagst -6,6°C in 1901 GEMIDDELD Minimum 3,0°C Maximum 11,30 35 30 25 20 15 10 5- o- -5 1 -15" Rotterdam Breda Antwerpen Eindhoven Breda Rotterdam Antwerpen Eindhoven 9° 4" „LUXEMBURG PRAAG JS münchen ,WEneN ZÜRICH BOEBAPE! MALLOI

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48