L Goddelijke pompoenpannenkoeken DAGJE VEGA Eenvoudige omelette sibérienne KOKEN \oeten pak lange vingers jam borrelglas marasquin of rum 4 eiwitten 75 a 100 g gezeefde poedersuiker bak vanille-ijs Beleg de bodem van een vuurvaste schotel met twee lagen lange vingers. Plak deze met wat jam aan elkaar en laat ze goed aansluiten. Bedruppel ze desgewenst met marasquin of rum. Klop vier eiwitten heel stijf en klop er op het laatst 75 a 100 g gezeefde poedersuiker door. Leg het ijs op de lange vingers, maar niet tot aan de rand. Schep het eiwit erop en laat dit bovenin een hete oven lichtbruin worden. Bijzondere recepten van Eva Wolff, de joods-Duitse moeder van 'wilde gastronaut' Roel van Kollem. (Johannes van Kessel, €17,50) De lievelingsrecepten van twintig Chinese moeders, vervlochten met persoonlijke verhalen. ,,Omdat ik gek ben op pompoen. Dit is een heerlijke lunch of avondmaaltijd." ,,Je bent wel even bezig, het is geen maaltijd voor een doorde weekse avond. Je kunt het beslag wel drie dagen bewaren in de koelkast, dus je kunt er meerdere keren van eten.'' ,,Niet als-ie biologisch is. Dan kun je 'm ook roosteren met schil en pureer je de schil ge woon mee.'' 200 g flespompoen, schoongemaakt en in blokjes 125 g bloem 2 eieren 250 ml melk zonnebloemolie 150 g wortel, geschild, in plakjes 1 bakje (linzen)hummus 200 g spinazie, grof gesneden 1 komkommer, in reepjes 50 g pecannoten, grof gehakt Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de pom poenblokjes toe en kook ze in 8 minuten gaar. Giet het water af en laat de pompoen uitlek ken. Doe de pompoenblokjes in de keukenmachine en mix tot een gladde puree. Voeg, ter wijl de motor draait, beetje bij beetje de bloem toe, dan de eieren en schenk de melk erbij. Breng op smaak met zout en peper en meng tot een glad beslag. Verhit boter of margarine in een koekenpan tot de pan goed heet is. Giet een vierde van het beslag in de koekenpan zodat er een dunne pannenkoek ont staat. Bak elke pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Als het goed is, kom je tot vier pannen koeken. Verdeel ze over de borden en bestrijk ze met linzenhummus. Garneer met de wortel, spinazie, komkom mer en pecannoten. Rol de pannenkoeken op en serveer warm. Voor vier personen Niet alleen in de literatuur, maar ook in de wondere wereld van de kookboeken is moeder de vrouw een bron van inspiratie. Schmeckt mir ganz gut van Roel van Kollem Downtime van Nadine Levy Redzepi In dit boek deelt de vrouw van sterrenkok René Redzepi, zelf fanatiek thuiskok, haar verrassend eenvoudige recepten. (Karakter, €30) ancake Jasmii Maancake en Jasmijn van Maria Lam en Julie Ng (Rose Stories, €25,95) Isabel Boerdam (28) is de vrouw achter foodblog De Hippe Vegetariër, het grootste platform voor vegetariërs van Nederland. De Vegabijbel haar tweede kookboek. L I Je noemt dit gerecht godde lijk. Waarom? Kost het veel tijd om te maken? Moeten we die flespompoen per se schillen? Ingrediënten Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de wortel op een met bakpapier beklede bakplaat in 20 minuten. Haal uit de oven, zet apart en laat afkoelen. ZATERDAG 23 MAART 2019 45

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 133