a
a
a
a
a
12°
E!
El
El
El
k
k
k
k
20 RECEPT WEER
Snelle chili
en nachos
5°
t
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Zondag
Dinsdag
Waterstanden
Morgen
Vandaag
16° BS 16°
Zon/maan
Weekend minder
zacht
Neerslag
Weeradvies
ésüüESSCS aêt- *-x
pBSKsf^aijasi
Bereidingswijze
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
WEER in de regio
5° 6°
18°
4° r
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
weer
iplaza
8
6
9
9
8
9
6
WEER IN EUROPA
3 dagen Veelzijdig Drenthe
Zondag
Maandag
vrijdag 22 maart 2019
- Salsa: Pel en snipper 1 rode ui grof
en meng in een kommetje met de
rasp en sap van 1 limoen. Snijd en
hak de stelen van de koriander
(bewaar de blaadjes). Snijd de
radijzen in stukken. Meng en breng
de salsa op smaak met suiker, een
scheutje azijn, zout en peper.
- Chili: Pel en snipper de rode uien
en de knoflooktenen. Verhit een
scheut olie in een pan en fruit de ui
en knoflook.
- Laat de tomaten uitlekken en
pureer met de chipotlepepers in de
blender of met de staafmixer. Voeg
toe aan de pan en laat op hoog
vuur tot een dikke saus inkoken.
Roer regelmatig langs de randen.
- Bak intussen in een koekenpan in
een scheutje olie het gehakt rul.
Breng op smaak met zout, peper
en komijn.
- Verkruimel het bouillonblokje boven
het gehakt en voeg het gehakt toe aan
de saus.
- Neem een zak nachos of maak ze zelf:
Verhit de olie in de frituurpan. Snijd de
tortilla's in punten en frituur ze krokant
in de hete olie. Laat uitlekken op
keukenpapier en bestrooi eventueel
met iets zout.
- Schep de bonen door de saus en
verwarm.
- Schep de chili in wijde kommen.
Serveer met de salsa en de nachos,
geplukte koriander en plakjes radijs.
Geef er eventueel ook gesneden verse
jalapeno en sour cream bij.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chefs
Job Perry.
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
Salsa: 1 rode ui, 1 limoen, 1 bos
koriander, 0,5 bos radijzen, wit-
tewijnazijn, suiker, zout, peper
Chili: 2 rode uien, 2-3 tenen
knoflook, plantaardige olie,
2 blikken gepelde tomaten,
3-5 chipotlepepers uit adobe-
saus (blikje), 500 g runderge
hakt, 1 tl gemalen komijnzaad,
1 runderbouillonblok, 1 pak maï-
stortilla's of 1 zak nachos,
600 g kidney-bonen of gekookte
bruine bonen Optioneel: verse
jalapenopeper, sour cream
Extra nodig: blender of staaf
mixer, eventueel frituurpan met
olie, keukenpapier
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
09:11
09:39
10:08
08:47
10:25
Krammersluizen West 10:26
cm
-241
-255
-268
-173
-192
-173
uur
21:25
21:53
22:23
21:04
22:45
22:46
cm
-208
-222
-235
-141
-161
-141
Antwerpen
Rotterdam
o S Breda
Eindhoven
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen
02:33
252
14:56
272
Terneuzen
02:53
276
15:15
296
Hansweert
03:27
281
15:53
301
Roompot buiten
02:27
183
14:47
205
Yerseke
04:28
200
16:55
217
Krammersluizen West
05:00
180
17:24
202
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 30%
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 20%
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Diana Woei
W@Weerplaza
De dag begint op veel plaatsen grijs
met lokaal mist en nevel. In de loop
van de dag wordt de lucht droger
en komt op de meeste plaatsen in
ons land de zon goed tevoorschijn.
Met veel zonnestralen stijgt de
temperatuur naar 13 graden in
Den Helder tot 19 in Maastricht.
Vanmiddag is het dus fraai
lenteweer, prima om het weekend
mee te beginnen. Helaas stroomt
in het eerste weekend van de
astronomische lente minder zachte
lucht over ons land uit. Dat komt
doordat de wind naar het noorden
draait. De zaterdag verloopt meest
bewolkt met lokaal kans op wat regen,
op veel plaatsen blijft het echter
grotendeels droog. Met maxima van 9
tot 14 graden is het wel minder zacht.
DAGRECORD I Hoogst 19,2*0 in 2012 Laagst -5,6°C in 1958
GEMIDDELD Minimum 3,0°C Maximum 11,3°C
Zon: A 06:39 18:55
Maan: A 20:52 07:43
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 28 maart
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15
iL
Fletcher Hotel-Restaurant De Hunzebergen****
Welkomstdrankje
2 x overnachting
2 x uitgebreid ontbijtbuffet
1 x hoofdgerecht 1
Gratis gebruik wellnessfaciliteiten V
PP
Informatiepakketje r,r*
Gratis WiFi en parkeren
Aankomst t/m 30-06-2019, ook boekbaar in de meivakantie.
FLETCHER HOTELS
WWW.FLETCH ER. N L/VRIJ DAG
0347 - 750 490
PRAAG
WENEN
BOEDAPE!
PARIJS
.GRADO
SOFIA