a a a a a 12° E! El El El k k k k 20 RECEPT WEER Snelle chili en nachos 5° t 24'Kitchen Vandaag Morgen Zondag Dinsdag Waterstanden Morgen Vandaag 16° BS 16° Zon/maan Weekend minder zacht Neerslag Weeradvies ésüüESSCS aêt- *-x pBSKsf^aijasi Bereidingswijze WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten WEER in de regio 5° 6° 18° 4° r WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen weer iplaza 8 6 9 9 8 9 6 WEER IN EUROPA 3 dagen Veelzijdig Drenthe Zondag Maandag vrijdag 22 maart 2019 - Salsa: Pel en snipper 1 rode ui grof en meng in een kommetje met de rasp en sap van 1 limoen. Snijd en hak de stelen van de koriander (bewaar de blaadjes). Snijd de radijzen in stukken. Meng en breng de salsa op smaak met suiker, een scheutje azijn, zout en peper. - Chili: Pel en snipper de rode uien en de knoflooktenen. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook. - Laat de tomaten uitlekken en pureer met de chipotlepepers in de blender of met de staafmixer. Voeg toe aan de pan en laat op hoog vuur tot een dikke saus inkoken. Roer regelmatig langs de randen. - Bak intussen in een koekenpan in een scheutje olie het gehakt rul. Breng op smaak met zout, peper en komijn. - Verkruimel het bouillonblokje boven het gehakt en voeg het gehakt toe aan de saus. - Neem een zak nachos of maak ze zelf: Verhit de olie in de frituurpan. Snijd de tortilla's in punten en frituur ze krokant in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi eventueel met iets zout. - Schep de bonen door de saus en verwarm. - Schep de chili in wijde kommen. Serveer met de salsa en de nachos, geplukte koriander en plakjes radijs. Geef er eventueel ook gesneden verse jalapeno en sour cream bij. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. voor 4 personen Bereiding: 30 minuten Salsa: 1 rode ui, 1 limoen, 1 bos koriander, 0,5 bos radijzen, wit- tewijnazijn, suiker, zout, peper Chili: 2 rode uien, 2-3 tenen knoflook, plantaardige olie, 2 blikken gepelde tomaten, 3-5 chipotlepepers uit adobe- saus (blikje), 500 g runderge hakt, 1 tl gemalen komijnzaad, 1 runderbouillonblok, 1 pak maï- stortilla's of 1 zak nachos, 600 g kidney-bonen of gekookte bruine bonen Optioneel: verse jalapenopeper, sour cream Extra nodig: blender of staaf mixer, eventueel frituurpan met olie, keukenpapier Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 09:11 09:39 10:08 08:47 10:25 Krammersluizen West 10:26 cm -241 -255 -268 -173 -192 -173 uur 21:25 21:53 22:23 21:04 22:45 22:46 cm -208 -222 -235 -141 -161 -141 Antwerpen Rotterdam o S Breda Eindhoven Antwerpen Hoogwater Vlissingen 02:33 252 14:56 272 Terneuzen 02:53 276 15:15 296 Hansweert 03:27 281 15:53 301 Roompot buiten 02:27 183 14:47 205 Yerseke 04:28 200 16:55 217 Krammersluizen West 05:00 180 17:24 202 Neerslagkans 10% Neerslagkans 30% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 20% Rotterdam Breda Eindhoven Diana Woei W@Weerplaza De dag begint op veel plaatsen grijs met lokaal mist en nevel. In de loop van de dag wordt de lucht droger en komt op de meeste plaatsen in ons land de zon goed tevoorschijn. Met veel zonnestralen stijgt de temperatuur naar 13 graden in Den Helder tot 19 in Maastricht. Vanmiddag is het dus fraai lenteweer, prima om het weekend mee te beginnen. Helaas stroomt in het eerste weekend van de astronomische lente minder zachte lucht over ons land uit. Dat komt doordat de wind naar het noorden draait. De zaterdag verloopt meest bewolkt met lokaal kans op wat regen, op veel plaatsen blijft het echter grotendeels droog. Met maxima van 9 tot 14 graden is het wel minder zacht. DAGRECORD I Hoogst 19,2*0 in 2012 Laagst -5,6°C in 1958 GEMIDDELD Minimum 3,0°C Maximum 11,3°C Zon: A 06:39 18:55 Maan: A 20:52 07:43 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 28 maart 0mm Vandaag 0 mm Morgen VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 iL Fletcher Hotel-Restaurant De Hunzebergen**** Welkomstdrankje 2 x overnachting 2 x uitgebreid ontbijtbuffet 1 x hoofdgerecht 1 Gratis gebruik wellnessfaciliteiten V PP Informatiepakketje r,r* Gratis WiFi en parkeren Aankomst t/m 30-06-2019, ook boekbaar in de meivakantie. FLETCHER HOTELS WWW.FLETCH ER. N L/VRIJ DAG 0347 - 750 490 PRAAG WENEN BOEDAPE! PARIJS .GRADO SOFIA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56