a
a
Curry met
zeewolf, krieltjes
en doperwten
8^
5°
13°
Morgen
E!
El
El
El
k
k
k
k
20 RECEPT WEER
24 Kitchen
Vandaag
Morgen
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Vandaag
Zon/maan
Waterstanden
Weeradvies
Buien verdwijnen
HOE ZORGVULDIG
GINGEN/GAAN WE OM
MET GRONINGER AARDGAS?
maandag 18 maart 2019
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
- 300 g diepvrieserwten
- 400 g krieltjes
- 500 g zeewolf
- 2-3 blaadjes djeroek
peroet (kafferlimoen;
toko)
- 1 groene chilipeper
- 1 stengel citroengras
- 1 bosje koriander
- 1 el plantaardige olie
- 2 el groenecurrypasta
- 1-2 blikken (a 400 ml)
kokosmelk
- 4 naanbroodjes
- 1 (kaffer)limoen
Bereidingswijze
WEER in de regio
6
6
6
8
8
9
6
8
9
9
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Woensdag
Donderdag
weer
iplaza
WEER IN EUROPA
x'
PARLEMENTAIRE ENQUÊTE
TONZON.NL/STOPWARMTELEKKEN
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag
Chef Miljuschka
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
- Ontdooi de erwten. Halveer
eventuele grotere krieltjes. Ze
mogen geschild worden, maar dit
hoeft niet. Kook de krieltjes in een
laag kokend water10 minuten voor.
- Snijd intussen de zeewolf in stukken.
Rol de blaadjes djeroek peroet op
en snijd ze in flinterdunne reepjes.
Snijd de groene peper in ringetjes.
Kneus de stengel citroengras door
er met de platte kant van een mes
flink op te drukken en leg er een
knoop in. Pluk de blaadjes koriander.
- Giet de krieltjes af.
- Verhit de olie in een koekenpan op
middelhoog vuur. Fruit de currypasta
kort aan in de pan en giet er twee
blikken kokosmelk bij voor een
romige curry, of gebruik een blik en
750 ml water. Roer tot de
currypasta is opgelost.
Voeg de krieltjes, citroengras,
djeroek peroet en chilipeper toe.
Breng aan de kook en draai het vuur
omlaag. Laat het geheel circa 8
minuten zacht koken.
Voeg erwten en zeewolf toe en
schep om. Laat de viscurry nog 5
minuten pruttelen.
Rooster de naanbroodjes. Serveer
de curry in kommen, bestrooid met
koriander. Rasp er eventueel wat
limoenschil boven. Geef er een
warm naanbroodje erbij.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
Neerslagkans 50% <4>- Neerslagkans 10% {4>- Neerslagkans 10% {4>- Neerslagkans 10% Neerslagkans 10%
Zon: A 06:48 18:48
Maan: A 15:14 05:53
Volgende maanfase:
Volle maan - 21 maart
Rotterdam
Rotterdam
<3^ Zienkzee
Breda
o Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
2 mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
05:46
06:16
06:41
05:48
06:55
06:56
cm
-170
-179
-193
-131
-155
-139
00:09 203
00:55
00:34
141
130
uur
18:20
18:45
19:10
18:14
19:30
19:35
11:51
12:09
12:39
11:54
13:25
13:05
cm
-173
-184
-199
-128
-156
-139
199
224
241
149
173
157
VANDAAG
MORGEN
WOENSDAG DONDERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Diana Woei
W@Weerplaza
Het is vandaag eerst nog veranderlijk
met een mix van wolken, zon en
buien. Met een middagtemperatuur
van 7 tot 9 graden en een stevige
noordwestenwind, is het vrij fris. In de
loop van de dag verdwijnen de buien
en krijgt de zon meer ruimte. De wind
neemt later vanmiddag in krachtaf.
Een droge, rustige en vrij heldere
avond volgt. Met weinig wind en
bewolking koelt het in de nachtelijke
uren behoorlijk af, landinwaarts is
kans op vorst aan de grond. Vanaf
morgen is het weer onder invloed
van een hogedrukgebied boven
Frankrijk. Door de nabijheid van
het mooiweersysteem blijft het
een tijdlang droog, een zwakke
zuidwestelijke wind voert ook milde
lentelucht aan.
DAGRECORD Hoogst 21,in 1990 Laagst -4,9°C in 1964
GEMIDDELD Minimum 2,4°C I Maximum 10,1°C
LUXEMBURG
PARIJS
ZURICH
DEAU
Laten we het gas dat we gebruiken
tenminste doelmatig gebruiken.