a a Curry met zeewolf, krieltjes en doperwten 8^ 5° 13° Morgen E! El El El k k k k 20 RECEPT WEER 24 Kitchen Vandaag Morgen Woensdag Donderdag Vrijdag Vandaag Zon/maan Waterstanden Weeradvies Buien verdwijnen HOE ZORGVULDIG GINGEN/GAAN WE OM MET GRONINGER AARDGAS? maandag 18 maart 2019 WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten - 300 g diepvrieserwten - 400 g krieltjes - 500 g zeewolf - 2-3 blaadjes djeroek peroet (kafferlimoen; toko) - 1 groene chilipeper - 1 stengel citroengras - 1 bosje koriander - 1 el plantaardige olie - 2 el groenecurrypasta - 1-2 blikken (a 400 ml) kokosmelk - 4 naanbroodjes - 1 (kaffer)limoen Bereidingswijze WEER in de regio 6 6 6 8 8 9 6 8 9 9 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Woensdag Donderdag weer iplaza WEER IN EUROPA x' PARLEMENTAIRE ENQUÊTE TONZON.NL/STOPWARMTELEKKEN PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag Chef Miljuschka voor 4 personen Bereiding: 30 minuten - Ontdooi de erwten. Halveer eventuele grotere krieltjes. Ze mogen geschild worden, maar dit hoeft niet. Kook de krieltjes in een laag kokend water10 minuten voor. - Snijd intussen de zeewolf in stukken. Rol de blaadjes djeroek peroet op en snijd ze in flinterdunne reepjes. Snijd de groene peper in ringetjes. Kneus de stengel citroengras door er met de platte kant van een mes flink op te drukken en leg er een knoop in. Pluk de blaadjes koriander. - Giet de krieltjes af. - Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de currypasta kort aan in de pan en giet er twee blikken kokosmelk bij voor een romige curry, of gebruik een blik en 750 ml water. Roer tot de currypasta is opgelost. Voeg de krieltjes, citroengras, djeroek peroet en chilipeper toe. Breng aan de kook en draai het vuur omlaag. Laat het geheel circa 8 minuten zacht koken. Voeg erwten en zeewolf toe en schep om. Laat de viscurry nog 5 minuten pruttelen. Rooster de naanbroodjes. Serveer de curry in kommen, bestrooid met koriander. Rasp er eventueel wat limoenschil boven. Geef er een warm naanbroodje erbij. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 50% <4>- Neerslagkans 10% {4>- Neerslagkans 10% {4>- Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Zon: A 06:48 18:48 Maan: A 15:14 05:53 Volgende maanfase: Volle maan - 21 maart Rotterdam Rotterdam <3^ Zienkzee Breda o Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen 2 mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 05:46 06:16 06:41 05:48 06:55 06:56 cm -170 -179 -193 -131 -155 -139 00:09 203 00:55 00:34 141 130 uur 18:20 18:45 19:10 18:14 19:30 19:35 11:51 12:09 12:39 11:54 13:25 13:05 cm -173 -184 -199 -128 -156 -139 199 224 241 149 173 157 VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Diana Woei W@Weerplaza Het is vandaag eerst nog veranderlijk met een mix van wolken, zon en buien. Met een middagtemperatuur van 7 tot 9 graden en een stevige noordwestenwind, is het vrij fris. In de loop van de dag verdwijnen de buien en krijgt de zon meer ruimte. De wind neemt later vanmiddag in krachtaf. Een droge, rustige en vrij heldere avond volgt. Met weinig wind en bewolking koelt het in de nachtelijke uren behoorlijk af, landinwaarts is kans op vorst aan de grond. Vanaf morgen is het weer onder invloed van een hogedrukgebied boven Frankrijk. Door de nabijheid van het mooiweersysteem blijft het een tijdlang droog, een zwakke zuidwestelijke wind voert ook milde lentelucht aan. DAGRECORD Hoogst 21,in 1990 Laagst -4,9°C in 1964 GEMIDDELD Minimum 2,4°C I Maximum 10,1°C LUXEMBURG PARIJS ZURICH DEAU Laten we het gas dat we gebruiken tenminste doelmatig gebruiken.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48