ir
-io
a
IE3
B51
1E3
B51
k
k
k
k
20 RECEPT WEER
Zeebaars
in zoutkorst
u
<9
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Dinsdag
Zondag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Regen en wind
m
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
- 1 zeebaars (600-700 g),
schoongemaakt, maar
ongeschubd
Bereidingswijze
WEER in de regio
EJJïJ
3
3
4
6
6
5
9
8
8
6
5
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Zondag
Maandag
1
weer
iplaza
WEER IN EUROPA
3 dagen Ontdek de Veluwe
www.fletcher.nl/vrijdag
vrijdag 15 maart 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag:
Chef Hugo
voor 2 personen
Bereiding: 30 minuten
- 1 citroen
- 1 tak rozemarijn
- 1 kg grof zeezout
- 5 eiwitten
- 600 g kruimige aardappels
- zeezout en peper
- 1 teen knoflook
- zonnebloem- of arachideolie
- 300 g bimi
- chilivlokken
- 1-2 tl venkelzaad
- 3-4 el extra vergine olijfolie
Extra nodig
- ovenschaal of braadslee
- satéprikker
- vijzel
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Snijd een halve citroen in plakjes.
Leg de rozemarijn en plakjes citroen
in de buikholte van de zeebaars.
- Doe het grove zeezout met de
eiwitten in een kom en meng. Maak
een laag zeezout in een ovenschaal
of braadslee, leg de vis erop en dek
af met het overige zout.
- Bak de zeebaars circa 20 minuten in
de oven. Prik met een satéprikker
de vis in bij de ruggengraat; als de
prikker heet is, is de vis gaar.
- Ga ondertussen aan de gang met de
groenten. Schil de aardappels en
snijd in gelijke stukken. Kook ze in
een laag water met zout in circa
15 minuten gaar.
- Pel en snijd de knoflook. Verhit een
scheut olie in een wok of koeken
pan en bak de knoflook met de bimi
en chilivlokken naar smaak in een
paar minuten beetgaar.
Rooster het venkelzaad in een
droge koekenpan. Maal in de vijzel.
Giet de aardappels af, laat even
uitdampen en breng op smaak met
zout, peper, venkelzaad en de extra
vergine olijfolie. Schep of prak de
aardappels tot een grove puree.
Snijd de overige citroen in parten.
Neem de vis uit de oven. Breek de
zeezoutkorst eraf en haal de vis uit
het zout. Fileer de vis en serveer in
porties op een bergje aardappel
puree met de bimi en een partje
citroen ernaast.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
{6^ Neerslagkans 50%
Neerslagkans 50%
Neerslagkans 50% (5^ Neerslagkans 50% ilf Neerslagkans 10%
-(7^ Zierikzee
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
o fi Breda
Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Zon: A 06:55 18:42
Maan: A 11:38 03:21
Volgende maanfase:
Volle maan - 21 maart
6 mm
Vandaag
8 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
01:36
-159
14:15
-160
Terneuzen
02:00
-171
14:45
-170
Hansweert
02:22
-185
15:05
-182
Roompot buiten
01:38
-124
14:25
-130
Yerseke
02:46
-150
15:36
-152
Krammersluizen West
02:50
-139
15:25
-142
Hoogwater
Vlissingen
07:56
168
20:42
149
Terneuzen
08:15
190
21:05
169
Hansweert
08:45
207
21:30
187
Roompot buiten
08:05
127
20:50
111
Yerseke
09:22
157
22:05
134
Krammersluizen West
09:21
144
22:05
126
VANDAAG
MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Cz
Michiel Severin
@Weerplaza
Na vele dagen met regen en wind,
lijkt het volgende week lenteachtig
te worden. De 20 graden is nog niet
in zicht, maar het wordt wel zonniger
en droger. Tot en met maandag
is de paraplu nog wel vaak nodig
al waait het soms fors. Vandaag
regent het vooral in de ochtend.
Vanmiddag vallen er nog buien, maar
zijn er ook langere droge perioden.
Het waait met 5 tot 7 Bft en er zijn
zware windstoten. Het wordt 11 tot
13 graden. Morgen ven/vachten we
de meeste regen en wind. In een
groot deel van het land wordt het een
kletsnatte ochtend en ook 's middags
kan het nog regenen. De wind waait
met 5 tot 8 Bft. Zondag is het ook
wisselvallig weer, maar breekt vaker
de zon even door.
DAGRECORD Hoogst 18,4*0 in 1972 Laagst-5,7°C in 1987
GEMIDDELD Minimum 2,40 I Maximum 10,10
SCHAU
OijPRAAG
WENEN
ZURICH
BORDEAUX
SOFIA
VOORDEEL VRIJDAG
ALLEEN vandaag
BOEKBAAR!__
FLETCHER
HOTELS
Fletcher Hotel-Restaurant Epe-Zwolle****
Welkomstdrankje
2 x overnachting incl. ontbijt
1 x hoofdgerecht
Gratisgebruikwellnessfaciliteiten I
Informatiepakketje
Gratis WiFi en parkeren
Vanaf 19 april verbiijfje voor €79 p.p.
Aankomst tfm 30-06-2019, ook boekbaar in de meivakantie.
0347 - 750 490
P.R