ir -io a IE3 B51 1E3 B51 k k k k 20 RECEPT WEER Zeebaars in zoutkorst u <9 24'Kitchen Vandaag Morgen Dinsdag Zondag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Regen en wind m WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten - 1 zeebaars (600-700 g), schoongemaakt, maar ongeschubd Bereidingswijze WEER in de regio EJJïJ 3 3 4 6 6 5 9 8 8 6 5 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Zondag Maandag 1 weer iplaza WEER IN EUROPA 3 dagen Ontdek de Veluwe www.fletcher.nl/vrijdag vrijdag 15 maart 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: Chef Hugo voor 2 personen Bereiding: 30 minuten - 1 citroen - 1 tak rozemarijn - 1 kg grof zeezout - 5 eiwitten - 600 g kruimige aardappels - zeezout en peper - 1 teen knoflook - zonnebloem- of arachideolie - 300 g bimi - chilivlokken - 1-2 tl venkelzaad - 3-4 el extra vergine olijfolie Extra nodig - ovenschaal of braadslee - satéprikker - vijzel - Verwarm de oven voor op 200° C. - Snijd een halve citroen in plakjes. Leg de rozemarijn en plakjes citroen in de buikholte van de zeebaars. - Doe het grove zeezout met de eiwitten in een kom en meng. Maak een laag zeezout in een ovenschaal of braadslee, leg de vis erop en dek af met het overige zout. - Bak de zeebaars circa 20 minuten in de oven. Prik met een satéprikker de vis in bij de ruggengraat; als de prikker heet is, is de vis gaar. - Ga ondertussen aan de gang met de groenten. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook ze in een laag water met zout in circa 15 minuten gaar. - Pel en snijd de knoflook. Verhit een scheut olie in een wok of koeken pan en bak de knoflook met de bimi en chilivlokken naar smaak in een paar minuten beetgaar. Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan. Maal in de vijzel. Giet de aardappels af, laat even uitdampen en breng op smaak met zout, peper, venkelzaad en de extra vergine olijfolie. Schep of prak de aardappels tot een grove puree. Snijd de overige citroen in parten. Neem de vis uit de oven. Breek de zeezoutkorst eraf en haal de vis uit het zout. Fileer de vis en serveer in porties op een bergje aardappel puree met de bimi en een partje citroen ernaast. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten {6^ Neerslagkans 50% Neerslagkans 50% Neerslagkans 50% (5^ Neerslagkans 50% ilf Neerslagkans 10% -(7^ Zierikzee Rotterdam Rotterdam Zierikz o fi Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 06:55 18:42 Maan: A 11:38 03:21 Volgende maanfase: Volle maan - 21 maart 6 mm Vandaag 8 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 01:36 -159 14:15 -160 Terneuzen 02:00 -171 14:45 -170 Hansweert 02:22 -185 15:05 -182 Roompot buiten 01:38 -124 14:25 -130 Yerseke 02:46 -150 15:36 -152 Krammersluizen West 02:50 -139 15:25 -142 Hoogwater Vlissingen 07:56 168 20:42 149 Terneuzen 08:15 190 21:05 169 Hansweert 08:45 207 21:30 187 Roompot buiten 08:05 127 20:50 111 Yerseke 09:22 157 22:05 134 Krammersluizen West 09:21 144 22:05 126 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Cz Michiel Severin @Weerplaza Na vele dagen met regen en wind, lijkt het volgende week lenteachtig te worden. De 20 graden is nog niet in zicht, maar het wordt wel zonniger en droger. Tot en met maandag is de paraplu nog wel vaak nodig al waait het soms fors. Vandaag regent het vooral in de ochtend. Vanmiddag vallen er nog buien, maar zijn er ook langere droge perioden. Het waait met 5 tot 7 Bft en er zijn zware windstoten. Het wordt 11 tot 13 graden. Morgen ven/vachten we de meeste regen en wind. In een groot deel van het land wordt het een kletsnatte ochtend en ook 's middags kan het nog regenen. De wind waait met 5 tot 8 Bft. Zondag is het ook wisselvallig weer, maar breekt vaker de zon even door. DAGRECORD Hoogst 18,4*0 in 1972 Laagst-5,7°C in 1987 GEMIDDELD Minimum 2,40 I Maximum 10,10 SCHAU OijPRAAG WENEN ZURICH BORDEAUX SOFIA VOORDEEL VRIJDAG ALLEEN vandaag BOEKBAAR!__ FLETCHER HOTELS Fletcher Hotel-Restaurant Epe-Zwolle**** Welkomstdrankje 2 x overnachting incl. ontbijt 1 x hoofdgerecht Gratisgebruikwellnessfaciliteiten I Informatiepakketje Gratis WiFi en parkeren Vanaf 19 april verbiijfje voor €79 p.p. Aankomst tfm 30-06-2019, ook boekbaar in de meivakantie. 0347 - 750 490 P.R

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56