Visburgers met remoulade van knolselderij 9^ IT 6° 12° 6° 12° 9° 10° 16 RECEPT WEER 24'Kitchen Vandaag 5° Morgen Vrijdag Zaterdag Zondag 7° Waterstanden Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Weeradvies Pittige buien woensdag 13 maart 2019 WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 110 5° WEERSVERWACHTING NEDERLAND WEER IN EUROPA I 77a weer @)plaza^ TONZON.NL/VLOERISOLATIE Zaterdag MAAK VLOERVERWARMING EFFECTIEVER Morgen 7 WENEN> A BOEDAPEST PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: Chef Hugo voor 4 personen Bereiding: 30 minuten - 400 g stevige witte visfilet, bijv. skrij - 1 bosje bieslook - 1 citroen - 1 teen knoflook - 1 eiwit - zout en peper - 200 g knolselderij - 200 g winterpeen - 2 eieren - 75 g bloem - 100 g panko - plantaardige olie - 100 g mayonaise - 1 klein bekertje (125 ml) crème fraiche - 4 hamburgerbroodjes Extra nodig: - keukenmachine met opzetstuk voor reepjes - Snijd de vis in stukken. Snijd de bieslook. Rasp de gele schil van de citroen. Pers de vrucht uit. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. - Maal de vis in de keukenmachine met het eiwit, een derde van de bieslook, de citroenrasp, de knoflook, zout en peper. Zet even in de koelkast om op te stijven. - Schil de knolselderij en wortel en snijd in mooie reepjes, eventueel met de keukenmachine. Voeg er citroensap aan toe en laat even trekken. - Klop de eieren los in een diep bord. Doe de bloem in een tweede diep bord en het paneermeel in een derde. - Vorm 4 platte ronde schijven van het vismengsel en haal ze een voor een eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de panko. Duw het broodkruim even goed aan. - Verhit een laagje olie in een koekenpan tot de olie goed heet is. Bak de visburgers om en om goudbruin en gaar in 6-8 minuten. - Meng intussen de mayonaise, de crème fraiche, de rest van de bieslook en wat zout door de groentereepjes. Zet de remoulade apart. - Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster de helften in de grillpan of in een broodrooster. - Beleg de broodjes met de wortel- knolselderijremoulade en leg hierop de crispy visburgers. Maak af met een beetje zout en een kneepje citroensap. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke 00:20 00:48 01:06 Krammersluizen West 01:00 -190 -204 -159 -142 uur 12:25 12:51 13:15 12:15 13:36 13:35 cm -193 -204 -216 -153 -176 -161 Rotterdam Breda Eindhoven r-ti iivvci ijci i 5 Neerslagkans 60% Neerslagkans 60% Sf Neerslagkans 60% Hoogwater Vlissingen 05:52 215 18:18 198 Terneuzen 06:15 238 18:37 221 Hansweert 06:42 251 19:08 235 Roompot buiten 05:55 160 18:21 147 Yerseke 07:32 184 20:00 170 Krammersluizen West 07:05 163 19:45 150 Neerslagkans 70% <6>- Neerslagkans 90% Breda Rotterdam Antwerpen Eindhoven Zon: A 07:00 18:39 Maan: A 10:10 01:03 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 14 maart 9 mm Morgen VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG DAGRECORD I Hoogst 18,60 in 1957 Laagst-8,1°C in 1987 GEMIDDELD Minimum 2,4°C I Maximum 10,1°C Het weerbeeld blijft de komende dagen zeer wisselvallig. Vandaag is het overwegend bewolkt en krijgen we te maken met buien. De buien kunnen fors uitpakken en er is kans op hagel, onweer en zware windstoten tot zo'n 85 km/uur. Lokaal kan in korte tijd veel water vallen. Buiten de buien om speelt ook de wind weer een hoofdrol, ditmaal uit westelijke richtingen. De wind is boven land vaak vrij krachtig, aan zee is de wind hard of zelfs stormachtig. In de avond neemt de wind iets af. Donderdag passeert een volgende actieve storing. De westenwind is vrij krachtig en 's middags is het 8 tot 11 graden. Het wordt een regenachtige dag met regionaal 10 tot 20 mm hemelwater. Bespaar slim en effectief energie met TONZON Vloerisolatie met Thermoskussens. Werkt 3x beter dan nieuwbouw: hogere isolatiewaarde minder warmtestraling door uitstraling minder vocht in huis Raymond Klaassen @Weerplaza <5>- 9° 6" PPfkAG „LUXEMBURG PARIJS MÜNCHEN

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48