k f'i L 4 Ift m- -f 'I fl. I 1 m m hertogjan.nl/vatgerijpt advertentie x V\ i - ii ..V i M VERRASSENDE SMAKEN GRAND PRESTIGE JENEVER DE KUNST VAN HET DIERDRINKEN ONTDEK VATGERIJPT 20I9 NIEUWSGIERIG? KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP t ••5^, r. Smaken Rutte Hazelnoten, walnoten, johannesbrood, kaneel, oranjebloesem en kersen. Smaken Hooghoudt Alsemkruid, jeneverbes, sinaasappelschil, steranijs en sandelhout. Smaken Zuidam Jenever, zoethoutwortel, anijszaad, vanille, kokosnoot en toffee. m ito hds; "(fis® natuur haar gang laten gaan het belangrijkste is. Want de natuur streeft altijd naar evenwicht. In een proces van een aantal maanden rijpt bier van 10% alcohol, op vaten waar jenever met 55% alcohol in heeft gelagerd. Door de tijd gaan de smaken van het bier een huwelijk aan met de smaken van het houten vat. Daarbij verloopt de rijping in ieder vat op een eigen manier. Dat zorgt voor een stukje onberekenbaarheid in het rijpingsproces. En daarin schuilt een soort magie, wat vatrijping voor de brouwers elk jaar weer bijzonder maakt. Grand Prestige Vatgerijpt is er dit jaar in drie bijzondere smaken. Twee distillateurs voegden tijdens het proces natuurlijke extracten toe van kruiden, specerijen en vruchten. De Grand Prestige gerijpt in de Hooghoudt-vaten heeft een verfijnde, kruidige smaak gekregen. In de variant uit de Rutte-vaten herken je bloemige, fruitige smaken. De Grand Prestige uit de Zuidam- vaten ontwikkelde smaken die doen denken aan kokos en vanille. Deze variant kwam puur tot stand, door alleen de vaten hun werk te laten doen voor de smaakontwikkeling. De smaakalliantie in samenwerking met de distilleerderijen heeft niet alleen drie varianten Grand Prestige Vatgerijpt met zich meegebracht. De bijzondere samenwerking tussen meesterbrouwer Gerard en Frank Leystra van Hooghoudt heeft ook geleid tot een eenmalige Grand Prestige Jenever. De jenever bevat een rijke structuur en tonen van jeneverbes en laurier, het bier geeft de smaak van geroosterde mout en een vleugje karamel. Grand Prestige Vatgerijpt 2019 is weer een bier geworden waar je de tijd voor neemt om van te genieten. Het komt het beste tot zijn recht wanneer je het drinkt op een temperatuur van 10-12 graden Celsius. Schenk het in een kelkvormig, schoon glas waarin het bier de ruimte krijgt. Als je het bier langer in je glas houdt en het bier wat warmer wordt, merk je dat er in de geur en smaak steeds weer iets nieuws te ontdekken valt. In Vatgerijpt 2019 komen in een unieke samenwerking twee Nederlandse ambachten samen met een lange traditie. De brouwers van Hertog Jan zijn trots op het resultaat. Het weekeinde van 16 en 17 maart heb je de allereerste mogelijkheid om Grand Prestige Vatgerijpt 2019 in Arcen te proeven en aan te schaffen. Een week later start de online verkoop van Vatgerijpt. Bovendien zijn de bieren in de horeca te proeven in cafés die zijn aangesloten bij Het Genootschap van Hertog Jan.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 103