BIER EN JENEVER JE PROEFT DE GESCHIEDENIS VAN NEDERLAND'. v? kt 1 advertentie TRADITIONEEL HOLLANDS VAKMANSCHAP UHIEKE SAMENWERKING DE MAGIE VAN HOUTRIJPING EEUWENOUD VAKMANSCHAP BUNDELT KRACHTEN Een internationaal onderschelden bier gerijpt op eikenhouten vaten, gecombineerd met het vakmanschap van drie meesterdistillateurs Van jenever'. Het resultaat is Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2019. Voor deze editie brengen de brouwers van Hertog Jan de smaak van hun kroonjuweel samen met de smaakrljkdom van ambachtelijke Jenever. I Van links naar rechts.: Patrick van Zuldam (Zuldam), Myrlam Hendrlckx (Rutte), Gerard van den Broek (Hertog Jan), Frank Leystra (Hooghoudt). Bier en jenever zijn twee kwaliteitsproducten die nauw verbonden zijn met de geschiedenis van Nederland. Net als bij bier draait het bij jenever om traditioneel vakmanschap dat eenvoudige, 'aardse' grondstoffen zoals gerst en rogge, omtovert tot rijke smaken. In een jeneverstokerij ruikt het, net als bij een bierbrouwer, naar mout. De brouwers van Hertog Jan combineren voor Vatgerijpt 2019 bier en Jenever tot een eenmalige smaakbeleving. Daarbij laten ze zien dat het ook anders kan dan de vertrouwde kopstoot. In 2017 presenteerde Hertog Jan de eerste editie van Hertog Jan Vatgerijpt. Dit bleek zo'n succes dat sindsdien Hertog Jan jaarlijks een nieuwe editie Vatgerijpt presenteert. Voor de nieuwe editie van Grand Prestige Vatgerijpt zocht meesterbrouwer Gerard van den Broek met zijn team de samenwerking met drie ambachtelijke Jeneverdistillateurs: Rutte, Zuidam en Hooghoudt. Dat eeuwenoud vakmanschap op deze manier de krachten bundelt, is een primeur in Nederland. Grand Prestige rijpte maandenlang in de kelders van de brouwerij in Arcen op speciale vaten gebruikt voor de smaakontwlkkellng van jenever. Deze vaten werden stuk voor stuk zorgvuldig uitgekozen op hun eigenschappen voor een zo goed mogelijke smaakoverdracht. In hun ervaring met vatrijplng hebben de brouwers van Hertog Jan ontdekt dat de

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 102