BIER EN JENEVER
JE PROEFT DE
GESCHIEDENIS VAN
NEDERLAND'.
v?
kt 1
advertentie
TRADITIONEEL HOLLANDS VAKMANSCHAP
UHIEKE SAMENWERKING
DE MAGIE VAN HOUTRIJPING
EEUWENOUD VAKMANSCHAP
BUNDELT KRACHTEN
Een internationaal onderschelden bier gerijpt op eikenhouten vaten, gecombineerd met het vakmanschap van drie
meesterdistillateurs Van jenever'. Het resultaat is Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2019. Voor deze editie brengen de
brouwers van Hertog Jan de smaak van hun kroonjuweel samen met de smaakrljkdom van ambachtelijke Jenever.
I Van links naar rechts.: Patrick van Zuldam (Zuldam), Myrlam Hendrlckx (Rutte), Gerard van den Broek (Hertog Jan), Frank Leystra (Hooghoudt).
Bier en jenever zijn twee kwaliteitsproducten
die nauw verbonden zijn met de geschiedenis
van Nederland. Net als bij bier draait het
bij jenever om traditioneel vakmanschap
dat eenvoudige, 'aardse' grondstoffen zoals
gerst en rogge, omtovert tot rijke smaken.
In een jeneverstokerij ruikt het, net als bij
een bierbrouwer, naar mout. De brouwers
van Hertog Jan combineren voor Vatgerijpt
2019 bier en Jenever tot een eenmalige
smaakbeleving. Daarbij laten ze zien dat het
ook anders kan dan de vertrouwde kopstoot.
In 2017 presenteerde Hertog Jan de eerste
editie van Hertog Jan Vatgerijpt. Dit bleek
zo'n succes dat sindsdien Hertog Jan jaarlijks
een nieuwe editie Vatgerijpt presenteert.
Voor de nieuwe editie van Grand Prestige
Vatgerijpt zocht meesterbrouwer Gerard van
den Broek met zijn team de samenwerking
met drie ambachtelijke Jeneverdistillateurs:
Rutte, Zuidam en Hooghoudt. Dat eeuwenoud
vakmanschap op deze manier de krachten
bundelt, is een primeur in Nederland. Grand
Prestige rijpte maandenlang in de kelders
van de brouwerij in Arcen op speciale vaten
gebruikt voor de smaakontwlkkellng van
jenever. Deze vaten werden stuk voor stuk
zorgvuldig uitgekozen op hun eigenschappen
voor een zo goed mogelijke smaakoverdracht.
In hun ervaring met vatrijplng hebben de
brouwers van Hertog Jan ontdekt dat de