a a a a Spaghetti met chorizo en garnalen IE3 B51 1E3 B51 k k k k 20 RECEPT WEER Vandaag Morgen Zondag Dinsdag Vandaag Morgen Even wat rustiger Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies WAT ETEN WE VANDAAG? 24'Kitchen Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag weer iplaza 5 4 6 6 8 8 6 6 WEER IN EUROPA 3 dagen Genieten bij Arnhem www.fletcher.nl/vrijdag Morgen r Zondag Maandag vrijdag 8 maart 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Miljuschka voor 4 personen Bereiding: 30 minuten - 1 ui - 2 el olijfolie - 3 tenen knoflook - 125 g chorizo - 2 rode paprika's - 1 tl pittig gerookte paprikapoeder - 400 g spaghetti - 1 bosje bladpeterselie - zout en peper - 500 ml passata - 300 g gekookte garnalen - Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. - Pel en snipper de ui fijn. - Verhit de olijfolie in een braadpan. Fruit de ui op laag vuur 5 minuten, zonder dat de ui bruin wordt. - Pel en snijd de knoflook en voeg toe in de pan. - Snijd de chorizo in blokjes en voeg toe. - Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijd het vruchtvlees in blokjes. - Draai het vuur hoger, voeg de paprika's toe en roerbak 2 minuten. - Voeg het gerookte paprikapoeder toe en bak mee. - Kook intussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking net beetgaar. Giet af. - Snijd de peterselie, houd iets achter voor garnering. - Voeg de peterselie en de passata toe in de pan met chorizo en paprika's. Laat even zachtjes koken. - Voeg de spaghetti toe aan de saus, meng en schep dan op de borden. - Leg de garnalen erop en bestrooi met de achtergehouden peterselie. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten 0»- Neerslagkans 30% Neerslagkans 70% -0»- Neerslagkans 50% 0»- Neerslagkans 70% DAGRECORD I Hoogst 16,0*0 in 2014 Laagst-11,6°C in 1947 GEMIDDELD Minimum 1,5°C I Maximum 8,5°C Inge Beukema @Weerplaza Vandaag is het wisselend bewolkt. Soms breekt even de zon door. Plaatselijk kan een buitje vallen, maar op veel plaatsen blijft het droog. Het wordt vanmiddag 8 of 9 graden bij een matige tot krachtige wind uit westelijke richtingen. In de avond neemt vanuit het westen de kans op regen weer toe en gaat het ook weer harder waaien. Zaterdag staat er een stevige westenwind en vallen er buien die soms pittig uitpakken. Boven land is de wind vaak krachtig, aan zee en op de Wadden soms hard of stormachtig, 7 tot 8 Bft. Ook zondag houden we het lang niet overal droog. Er staan opnieuw buien op het programma bij een stevige wind. De maxima liggen dit weekend tussen 8 en 10 graden. 6> Neerslagkans 60% Zon: A 07:12 18:30 Maan: A 08:16 20:24 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 14 maart 1 mm Vandaag 5 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 09:35 -212 21:45 -185 Terneuzen 10:05 -222 22:12 -196 Hansweert 10:32 -234 22:38 -209 Roompot buiten 09:24 -158 21:35 -130 Yerseke 10:55 -176 23:00 -153 Krammersluizen West 10:52 -164 23:06 -135 Hoogwater Vlissingen 03:11 228 15:27 237 Terneuzen 03:29 252 15:45 261 Hansweert 04:05 266 16:22 277 Roompot buiten 03:07 165 15:26 175 Yerseke 04:55 190 17:12 200 Krammersluizen West 05:07 172 17:27 181 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 vOORDEELVRIJ^g Hotel-Restaurant Doorwerth-Arnhem**** •2 x overnachting incl. ontbijtbuffet 1 x hoofdgerecht Gratis toegang tot de sauna Jr en het binnenzwembad f Q li Informatiepakketje GratisWiFienparkeren P.P. J Vanaf mei verblijfje voor €79 p.p Aankomst 19m 30-06-2019, ook boekbaar in de meivakantie. FLETCHER HOTELS Breda Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Rotterdam Antwerpen Breda Eindhoven <®>- 9° I020 ZÜBICH

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48