t a a a a a a Ef Mac cheese met krab v 7° IT 6° m 1T 9° 10° 6° 9°^ 4° IHI 158 851 158 A A A A TONZON HEEFT IETS TEGEN KOUDE VLOEREN 20 RECEPT WEER Vandaag 7°^ Morgen Zondag Maandag Dinsdag Waterstanden Vandaag Morgen Zon/maan Wisselvallig weekend Neerslag S Weeradvies WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten 24'KitChen Bereidingswijze WEER in de regio 7° 7° 8° 8° WEERSVERWACHTING NEDERLAND weer iplaza 4 2 4 6 5 6 WEER IN EUROPA Zondag Morgen Maandag TONZON.NL/VLOERISOLATIE vrijdag 1 maart 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. voor 4 personen Bereiding: 40 minuten - 300 g macaroni - zout en peper - 100-150 g parmezaan - 150 g mozzarella - 60 g boter - 60 g bloem - 400 ml volle melk - 250 ml slagroom - 1-2 el gladde mosterd - 250 g krabvlees - 75 g fontina - 2 handjes chipito's - 3 el panko - 4 krabpoten - 1 zak gemengde sla met rucola - olijfolie extra vergine - 1 citroen Extra nodig: krabvorkje, hamer - Verhit de oven voor op 200° C. - Kook de macaroni in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken. - Rasp de Parmezaanse kaas en mozzarella. - Smelt de boter, roer de bloem erdoor en bak 1 minuut mee. Voeg de volle melk en slagroom beetje bij beetje toe, al roerend, tot het mengsel glad is en begint in te dikken. - Roer er van het vuur af de mozzarella, 100 gram Parmezaanse kaas, de mosterd, zout en peper doorheen. Schep de macaroni erdoor, gevolgd door het krabvlees. - Schep de mac cheese in een ovenschaal of gietijzeren pan. Rasp de fontina erboven. Verkruimel de chipito's over het gerecht. Strooi ook de panko erover. - Zet 10 minuten in de oven, of tot het gerecht bubbelt en de bovenkant goudbruin is. - Kook intussen de krabpoten in ruim gezouten water in circa 5 minuten gaar en leg ze dan direct in ijswater. - Maak de sla aan met olijfolie, citroen sap, zout en peper. - Serveer de macaroni cheese met een krabpoot erop en een hamer en krabvorkje ernaast. Of haal het vlees voor het serveren uit de poten. Geef de sla en een plak citroen erbij. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 04:05 04:15 04:44 04:04 05:16 Krammersluizen West 04:54 cm -133 -141 -151 -109 -126 -115 uur 16:55 17:15 17:36 16:58 18:00 17:44 cm -135 -142 -152 -109 -129 -115 Antwerpen Rotterdam Breda 6 Neerslagkans 90% üf Neerslagkans 70% Neerslagkans 50% Hoogwater Vlissingen 10:26 143 23:15 137 Terneuzen 10:51 164 23:35 158 Hansweert 11:12 181 23:55 174 Roompot buiten 10:35 110 23:24 103 Yerseke 11:46 130 Krammersluizen West 11:45 123 Neerslagkans 20% Neerslagkans 70% Eindhoven Rotterdam Antwerpen Breda Eindhoven DAGRECORD Hoogst 16,5*0 in 1959 Laagst-10,8°Cin1929 GEMIDDELD Minimum 1,50 I Maximum 8,50 Raymond Klaassen @Weerplaza Vandaag begint de meteorologische lente, maar van lenteweer is niet echt sprake de komende dagen. Vandaag is het bewolkt en droog. Alleen in het zuidoosten kan de eerste uren van de ochtend nog even wat regen vallen. Er waait een matige noordwestenwind waardoor de temperatuur niet veel verder oploopt dan een graad of 7. Het weekend verloopt wisselvallig met maxima tussen 10 en 12 graden. Zaterdag is er vaak veel bewolking en kan er soms wat I ichte regen of motregen vallen. De neerslag wordt afgewisseld met droge perioden. Zondag verloopt natter. Een storing trekt van zuid naar noord en het kan geruime tijd stevig regenen. Er waait een matige tot krachtige zuidwestelijke wind. Zon: A 07:27 18:17 Maan: A 04:54 13:03 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 06 maart 0 mm Vandaag 2 mm Morgen VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 10- „LUXEMBURG PARIJS MÜNCHEN ZURICH

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48