Zolder O O O Lina koopt koekjes, bloem en kaas rechtstreeks bij de makers MARGOT ZEELAND 11 te j8,5j jS,4j vrijdag 1 maart 2019 Margot Verhaagen schrijft op deze plaats elke week over eten en drinken in Zeeland De zolder van mijn ouders is een walhalla voor mensen die van oude spullen hou den. Aan een rek hangen pakken die mijn vader vroeger naar zijn werk aanhad, er liggen sportkleren van vroeger en zelfgebreide truien uit het jaar nul. Alles nog te mooi om weg te gooien. Er staan ook stoelen, een oud glasservies, kof fers vol herinneringen en een kleed dat vroeger beneden in de woonkamer lag. Op mijn oude meisjeskamer staat in de kast nog prullaria die ik zelf daar vroeger heb neergezet, alsof de tijd niet voorbij is gegaan. Een gek maar ook een fijn ge voel. Alles ademt mijn jeugd uit. Vorige week ging ik met mijn moeder op onderzoek uit. Man en ik hadden een feest in 'foute' sportstijl dus zocht ik bijpassende sportkleding. Mijn moeder genoot en had verhalen bij hetgeen we tegen kwamen. Uiteindelijk vond ik een oude salopette van mijn vader waarin hij destijds skiede. Man paste er maar net in. Zelf vond ik een heel oude skibroek die ik net niet meer dicht kreeg. Tsja. Het kwam uiteindelijk helemaal goed met mijn outfit maar even terug in de geur en de kleur van mijn jeugd was erg prettig. Zeker omdat op dit moment de situatie zo snel verandert in mijn ou derlijk huis. Als wij vroeger, begin jaren 80, trou wens met z'n zessen op wintersport gingen, was dat een ware volksverhuizing. We namen naast alle skispullen ook eten mee, waaronder bonen. Bak 2 gesnipperde uien, 3 preien in ringen, 2 rode paprika's en 4 tomaten in stukjes, aan in olijfolie. Meng er een blik bruine bonen en een blik witte bonen in tomatensaus doorheen met zout en pe per. Voeg eventueel uitgebakken spekjes toe. Dat smaakte goed na een dag in de berglucht. prachtige houten tafels en stoere bar in het midden. Van achter die bar komt het tussen gerecht. Een stevige staartvis met aubergine en crème van tomaat. Met krokantjes van sam bal en boemboe bali krijgt het een Indonesi sche twist. Gewaagd, met al die pepers en knoflook. Het visje blijft echter fier overeind, de romige tomaat haalt de scherpste kantjes weg en wij hoeven niet het Veerse Meer in te springen om af te koelen. Dat is mooi meegenomen Sommelier Paul schenkt bij het Zeeuws dam hert een Cornalino 50/50, een blend van Ca bernet Sauvignon en Merlot. Vol en kruidig, perfect bij het onmetelijk malse hertje. Venijn komt ook van het bitterballetje van herten- stoof. Met kweepeer en aardappel een verlaat herfstbordje dat best een stukje vlees meer had mogen hebben. Het is desondanks een opwindend gerecht, elke hap heeft drie, vier smaaklagen. Die zijn ook aanwezig in de griet met zuurkool, kroepoek van oester en aard peer van mijn tafelgenoot. Bereidingen die je niet zo snel bij vis verwacht, maar fijn paren met de griet. Het dessert heeft met chocolade, pinda, banaan en karamel veel weg van een exotische Snickers. We zijn geen bananen- freaks (de vrucht kan al snel overheersend zoet zijn), maar de donkere chocolade en pinda houden de wacht. En zoet krijgen we bij de koffie genoeg. Een kar ter grootte van een medicijnkast wordt voorgereden. Witte truf fel, marshmallow van limoncello, kaneelstok jes, nougat en bokkenpootjes zorgen voor keu zestress. Van onze beoordeling worden we minder nerveus. Hier zitten we met alle liefde veertig minuten voor in de auto. We weten in tussen de weg. Voorgerecht Hoofdgerecht Nagerecht Bediening Ambiance Prijs/kwaliteit Even terug in de geur en kleur van mijn jeugd was erg prettig, zeker omdat de situatie op dit moment zo snel verandert in mijn ouderlijk huis. Ze volgde 12 jaar geleden haar va der op in de zaak en bakt hier niet alleen de perfecte pizza's (ze wonnen bij de ANWB al eens de prijs voor de beste pizza Marga rita), ze importeert vanuit haar kantoor aan huis in Oost-Sou burg samen met haar zus Re- nate, heerlijke Italiaanse produc ten. ,,Onze producten liggen bij alle Sligro's, alle Albert Heijns en het merendeel van de Jumbo's," vertelt ze niet zonder trots. We hebben het dan over kazen die ze direct van de makers importeert, de heerlijkste koekjes en bloem om het beste pizzadeeg mee te maken. ,,Ik ga zelf naar alle producen ten toe en ken dus hun verhalen, waardoor ik hun producten hier makkelijk aan de man kan bren gen. Die bloem, dat vind ik wel leuk om vertellen, die moet van heel goede kwaliteit zijn die veel water op kan nemen. Als je het deeg dan 24 a 48 uur laat rijzen, worden de gluten elastischer en daardoor ook veel makkelijker verteerbaar, waardoor ook men sen met een glutenallergie er minder last van hebben. Ik doe daarnaast ook aan 'pizza-ont wikkeling' voor grote pizzake tens als Europizza." Ondertussen draait ze haar hand niet om voor een lekker pastarecept met taleggiokaas. Kook 400 gr. goede pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij een courgette in kleine stukjes en bak deze aan in olijfolie met een ui, eventueel wat spekjes en een flinke scheut room. Giet de pasta af en meng met het courgette-mengel. Ver deel er 180 gr. taleggiokaas in stukjes over heen en laat smel ten. Dien meteen op. eindscore BEOORDELING GO (Prijs/kwaliteit telt dubbel) MIDDELBURG Ze werd pas nog geïnterviewd door Nu.nl over de perfecte pizza; Lina Tidili van Piccola Italia in Mid delburg. Lina Tidili van Piccola Italia importeert heerlijke Italiaanse producten. foto ruben oreel

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 39