a
a
a
a
a
Tartiflette met
salade van
groene kool en
kappertjes
16°
JmL
12°
4°
B5I
158
851
158
k
L9l
k
k
k
16 RECEPT WEER
2i'Kitchen
Vandaag
2°
Morgen
Vandaag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Vandaag nog
zonnig en zacht
Check wat Tonzon
daar aan kan doen!
tonzon.nl
NIEUWE WONINGEN
GEBRUIKEN MEER ENERGIE
DAN VOORAF BEREKEND
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
viL/
2°
8
5
6
3
9
8
Vandaag
Morgen
Zaterdag
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
WEER IN EUROPA
woensdag 27 februari 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Hugo.
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
- zout en peper
- 800 g aardappels
- 4-5 uien
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- 1 tak rozemarijn
- 1-2 takjes tijm
- nootmuskaat naar smaak
- 200 ml slagroom
- 300 g reblochon
- halve groene kool
- 2-3 el wittewijnazijn
- 1 el vloeibare honing
- 2 el kappertjes
Extra nodig:
- gietijzeren pan,
- eventueel een
keukenmachine
- nootmuskaatrasp
- Verwarm de oven voor op 210°C.
Breng een pan water met wat zout aan
de kook.
- Schil de aardappels, snijd ze in blokjes
en kook ze beetgaar in het kokende
water.
- Pel intussen de uien en snijd ze in
ringen of plakjes (eventueel met
behulp van de keukenmachine). Pel en
snijd de knoflook.
- Verhit 2-3 el olijfolie in een gietijzeren
pan en bak de uien met de rozemarijn
en tijm in 5-8 minuten lekker zacht,
breng op smaak met zout en peper en
nootmuskaat.
Draai het vuur uit. Voeg de aardappe
len toe en meng met de uien. Schenk
de room erover. (Je kunt het gerecht
ook in een ovenschaal bereiden).
Snijd de reblochon in plakken en
verdeel die over het gerecht. Plaats in
de oven en bak 10 minuten, tot de kaas
mooi gegratineerd is.
Snijd, terwijl de tartiflette in de oven
staat, de kool in reepjes. Maak aan met
de azijn, 4-5 el olijfolie en honing.
Meng met de kappertjes.
Haal de tartiflette uit de oven en
serveer de groenekool-kappertjes-
salade erbij.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
<2K Neerslagkans 10% <3>- Neerslagkans 30%
Neerslagkans 40%
Rotterdam -yj°
Rotterdam
Zierikz
o fi Breda
o S Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Neerslagkans 60%
Zon: A 07:32 18:13
Maan: A 02:58 11:35
Volgende maanfase:
Nieuwe maan - 06 maart
0mm
Vandaag
1 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
01:30
01:56
02:24
01:35
02:45
02:46
07:46
08:06
08:36
07:55
09:16
09:15
cm
-156
-166
-179
-119
-144
-130
177
199
217
132
161
148
uur
14:05
14:30
14:55
14:08
15:26
15:20
20:26
20:46
21:15
20:39
21:55
21:51
cm
-161
-171
-184
-130
-155
-141
150
171
189
111
138
127
VANDAAG
MORGEN
VRIJDAG
ZATERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
X Wilfred Janssen
W@Weerplaza
Na een vrij koude start is het ook
vandaag weer ronduit zonnig en
zeer zacht. De temperatuur schiet
omhoog en bereikt uiteindelijk 15
tot lokaal zelfs 20 graden. Dat is
hoog genoeg om vanmiddag van
recordhoge temperaturen voor deze
tijd van het jaar te mogen spreken.
Er waait een zwakke wind uit het
zuiden, op het strand kan de wind
later vanmiddag wel van zee gaan
waaien waardoor het daar snel
afkoelt. Vanavond en vannacht neemt
de bewolking langzaam wat toe. Het
wordt met 3 graden minder koud dan
in de afgelopen nachten. Morgen
neemt de bewolking verder toe en
later op de dag is er verspreid kans
op wat regen. Het blijft vrij zacht met
maxima tussen 10 en 13 graden.
DAGRECORD Hoogst 16,3'C in 20031 Laagst-12,0°C in 1929
GEMIDDELD Minimum 0,4°C Maximum 7,1°C
PARIJS
IRDEAUX