a a a a a Tartiflette met salade van groene kool en kappertjes 16° JmL 12° 4° B5I 158 851 158 k L9l k k k 16 RECEPT WEER 2i'Kitchen Vandaag 2° Morgen Vandaag Vrijdag Zaterdag Zondag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Vandaag nog zonnig en zacht Check wat Tonzon daar aan kan doen! tonzon.nl NIEUWE WONINGEN GEBRUIKEN MEER ENERGIE DAN VOORAF BEREKEND WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio viL/ 2° 8 5 6 3 9 8 Vandaag Morgen Zaterdag WEERSVERWACHTING NEDERLAND WEER IN EUROPA woensdag 27 februari 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Hugo. voor 4 personen Bereiding: 30 minuten - zout en peper - 800 g aardappels - 4-5 uien - 2 tenen knoflook - olijfolie - 1 tak rozemarijn - 1-2 takjes tijm - nootmuskaat naar smaak - 200 ml slagroom - 300 g reblochon - halve groene kool - 2-3 el wittewijnazijn - 1 el vloeibare honing - 2 el kappertjes Extra nodig: - gietijzeren pan, - eventueel een keukenmachine - nootmuskaatrasp - Verwarm de oven voor op 210°C. Breng een pan water met wat zout aan de kook. - Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze beetgaar in het kokende water. - Pel intussen de uien en snijd ze in ringen of plakjes (eventueel met behulp van de keukenmachine). Pel en snijd de knoflook. - Verhit 2-3 el olijfolie in een gietijzeren pan en bak de uien met de rozemarijn en tijm in 5-8 minuten lekker zacht, breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat. Draai het vuur uit. Voeg de aardappe len toe en meng met de uien. Schenk de room erover. (Je kunt het gerecht ook in een ovenschaal bereiden). Snijd de reblochon in plakken en verdeel die over het gerecht. Plaats in de oven en bak 10 minuten, tot de kaas mooi gegratineerd is. Snijd, terwijl de tartiflette in de oven staat, de kool in reepjes. Maak aan met de azijn, 4-5 el olijfolie en honing. Meng met de kappertjes. Haal de tartiflette uit de oven en serveer de groenekool-kappertjes- salade erbij. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten <2K Neerslagkans 10% <3>- Neerslagkans 30% Neerslagkans 40% Rotterdam -yj° Rotterdam Zierikz o fi Breda o S Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Neerslagkans 60% Zon: A 07:32 18:13 Maan: A 02:58 11:35 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 06 maart 0mm Vandaag 1 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 01:30 01:56 02:24 01:35 02:45 02:46 07:46 08:06 08:36 07:55 09:16 09:15 cm -156 -166 -179 -119 -144 -130 177 199 217 132 161 148 uur 14:05 14:30 14:55 14:08 15:26 15:20 20:26 20:46 21:15 20:39 21:55 21:51 cm -161 -171 -184 -130 -155 -141 150 171 189 111 138 127 VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG X Wilfred Janssen W@Weerplaza Na een vrij koude start is het ook vandaag weer ronduit zonnig en zeer zacht. De temperatuur schiet omhoog en bereikt uiteindelijk 15 tot lokaal zelfs 20 graden. Dat is hoog genoeg om vanmiddag van recordhoge temperaturen voor deze tijd van het jaar te mogen spreken. Er waait een zwakke wind uit het zuiden, op het strand kan de wind later vanmiddag wel van zee gaan waaien waardoor het daar snel afkoelt. Vanavond en vannacht neemt de bewolking langzaam wat toe. Het wordt met 3 graden minder koud dan in de afgelopen nachten. Morgen neemt de bewolking verder toe en later op de dag is er verspreid kans op wat regen. Het blijft vrij zacht met maxima tussen 10 en 13 graden. DAGRECORD Hoogst 16,3'C in 20031 Laagst-12,0°C in 1929 GEMIDDELD Minimum 0,4°C Maximum 7,1°C PARIJS IRDEAUX

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48