ir
a
sf
19°
1°
10°
6°
IE3
B51
1E3
B51
k
k
L?J
k
k
16 RECEPT WEER
JSmL
4°
Makreeltostada's
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Donderdag
Vrijdag
Waterstanden
Morgen
Zon/maan
Vandaag
Weeradvies
Voorproefje van
de lente
Check wat Tonzon
daar aan kan doen!
tonzon.nl
NIEUWE WONINGEN
GEBRUIKEN MEER ENERGIE
DAN VOORAF BEREKEND
Neerslag
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
viL/
17°
1°
8
8
6
6
9
8
9
6
8
8
Vandaag
Vrijdag
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
WEER IN EUROPA
Morgen
Donderdag
dinsdag 26 februari 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag:
chef Miljuschka
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
- 4 tortilla's
- 2 el olijfolie
- zout en peper
- 150 g gerookte makreel
filet
- 250 g gekookte bieten
- 1 rode ui
- 1 limoen
- 4 el mayonaise
- 2 avocado's
- 1 bosje koriander
Extra nodig:
keukenkwastje
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Snijd de tortilla's in kwarten, bestrijk
ze met een keukenkwastje licht met
1 eetlepel olijfolie, bestrooi met zout en
leg op de bakplaat. Zorg dat de
stukken tortilla elkaar niet overlappen.
- Rooster de tortillapunten in 15 minuten
in de oven bruin (draai ze halverwege
om).
- Verwijder het vel van de makreelfilet
en trek de makreelfilet met 2 vorken in
vlokken. Snijd de bieten in kleine
stukjes en meng in een kom met de
vis.
- Pel en snipper de rode ui, voeg bij de
vis.
Rasp de schil van 1 limoen boven de
kom. Snijd de limoen in vieren en pers
een partje uit boven de vis. Meng alles
door elkaar en breng het mengsel op
smaak met zout en peper.
Meng een kneepje limoensap door de
mayonaise. Snijd de avocado's in
plakjes, besprenkel met limoensap,
bestrooi met zout en peper.
Bestrijk de tortillapunten met de
limoenmayonaise. Beleg met avocado
en schep er een forse eetlepel van het
makreelmengsel op.
Serveer de tostada's op een grote
schaal of verdeeld over borden.
Bestrooi met blaadjes koriander.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
00:38
01:05
01:32
00:35
02:00
Krammersluizen West 02:00
cm
-173
-183
-198
-126
-153
-136
uur
13:07
13:36
14:05
13:05
14:32
14:30
cm
-187
-197
-211
-147
-174
-157
Rotterdam
-0»- Neerslagkans 30% 0»- Neerslagkans 10% Neerslagkans 50%
Hoogwater
Vlissingen
06:47
206
19:19
182
Terneuzen
07:08
228
19:45
204
Hansweert
07:45
245
20:12
223
Roompot buiten
06:53
150
19:29
133
Yerseke
08:25
182
20:58
163
Krammersluizen West
08:26
164
20:56
148
Neerslagkans 10
Neerslagkans 10
Breda
Eindhoven
nniwei pen
Rotterdam
VANDAAG MORGEN DONDERDAG VRIJDAG
GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG
DAGRECORD Hoogst 15,1*0 in 1964 Laagst-12,9°C in 1956
GEMIDDELD Minimum 0,4°C Maximum 7,1°C
Ben Lankamp
@Weerplaza
Vandaag is het opnieuw zonnig en
het wordt 15 tot lokaal 19 graden.
De wind is zwak of matig, hooguit
3 Bft, en veranderlijk van richting.
In de nacht naar woensdag daalt
het kwik naar waarden rond het
vriespunt. Woensdag overdag schijnt
de zon weer volop en het wordt
waarschijnlijk nog ietsje zachter. In
de zuidelijke provincies is lokaal 19
graden mogelijk. Vanaf donderdag
waait de wind uit het westen tot
noordwesten, waardoor vochtiger
en minder zachte lucht wordt
aangevoerd. De middagtemperatuur
daalt naar 10 graden, tegelijk zijn de
nachten veel minder koud met minima
rond 3 graden. Er verschijnt veel meer
bewolking in het weerbeeld en er kan
soms ook wat regen vallen.
o S Breda
Eindhoven
Zon: A 07:34 18:11
Maan: A 01:50 11:01
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 26 februari
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Antwerpen
IOSKOU
WARSCHAU
IRUSSEL-
..LUXEMBURG
PARUS MÜNCHËN
BORDEAUX