ir a sf 19° 1° 10° 6° IE3 B51 1E3 B51 k k L?J k k 16 RECEPT WEER JSmL 4° Makreeltostada's 24'Kitchen Vandaag Morgen Donderdag Vrijdag Waterstanden Morgen Zon/maan Vandaag Weeradvies Voorproefje van de lente Check wat Tonzon daar aan kan doen! tonzon.nl NIEUWE WONINGEN GEBRUIKEN MEER ENERGIE DAN VOORAF BEREKEND Neerslag WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio viL/ 17° 1° 8 8 6 6 9 8 9 6 8 8 Vandaag Vrijdag WEERSVERWACHTING NEDERLAND WEER IN EUROPA Morgen Donderdag dinsdag 26 februari 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Miljuschka voor 4 personen Bereiding: 30 minuten - 4 tortilla's - 2 el olijfolie - zout en peper - 150 g gerookte makreel filet - 250 g gekookte bieten - 1 rode ui - 1 limoen - 4 el mayonaise - 2 avocado's - 1 bosje koriander Extra nodig: keukenkwastje - Verwarm de oven voor op 180° C. - Snijd de tortilla's in kwarten, bestrijk ze met een keukenkwastje licht met 1 eetlepel olijfolie, bestrooi met zout en leg op de bakplaat. Zorg dat de stukken tortilla elkaar niet overlappen. - Rooster de tortillapunten in 15 minuten in de oven bruin (draai ze halverwege om). - Verwijder het vel van de makreelfilet en trek de makreelfilet met 2 vorken in vlokken. Snijd de bieten in kleine stukjes en meng in een kom met de vis. - Pel en snipper de rode ui, voeg bij de vis. Rasp de schil van 1 limoen boven de kom. Snijd de limoen in vieren en pers een partje uit boven de vis. Meng alles door elkaar en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Meng een kneepje limoensap door de mayonaise. Snijd de avocado's in plakjes, besprenkel met limoensap, bestrooi met zout en peper. Bestrijk de tortillapunten met de limoenmayonaise. Beleg met avocado en schep er een forse eetlepel van het makreelmengsel op. Serveer de tostada's op een grote schaal of verdeeld over borden. Bestrooi met blaadjes koriander. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 00:38 01:05 01:32 00:35 02:00 Krammersluizen West 02:00 cm -173 -183 -198 -126 -153 -136 uur 13:07 13:36 14:05 13:05 14:32 14:30 cm -187 -197 -211 -147 -174 -157 Rotterdam -0»- Neerslagkans 30% 0»- Neerslagkans 10% Neerslagkans 50% Hoogwater Vlissingen 06:47 206 19:19 182 Terneuzen 07:08 228 19:45 204 Hansweert 07:45 245 20:12 223 Roompot buiten 06:53 150 19:29 133 Yerseke 08:25 182 20:58 163 Krammersluizen West 08:26 164 20:56 148 Neerslagkans 10 Neerslagkans 10 Breda Eindhoven nniwei pen Rotterdam VANDAAG MORGEN DONDERDAG VRIJDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG DAGRECORD Hoogst 15,1*0 in 1964 Laagst-12,9°C in 1956 GEMIDDELD Minimum 0,4°C Maximum 7,1°C Ben Lankamp @Weerplaza Vandaag is het opnieuw zonnig en het wordt 15 tot lokaal 19 graden. De wind is zwak of matig, hooguit 3 Bft, en veranderlijk van richting. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar waarden rond het vriespunt. Woensdag overdag schijnt de zon weer volop en het wordt waarschijnlijk nog ietsje zachter. In de zuidelijke provincies is lokaal 19 graden mogelijk. Vanaf donderdag waait de wind uit het westen tot noordwesten, waardoor vochtiger en minder zachte lucht wordt aangevoerd. De middagtemperatuur daalt naar 10 graden, tegelijk zijn de nachten veel minder koud met minima rond 3 graden. Er verschijnt veel meer bewolking in het weerbeeld en er kan soms ook wat regen vallen. o S Breda Eindhoven Zon: A 07:34 18:11 Maan: A 01:50 11:01 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 26 februari 0mm Vandaag 0 mm Morgen Antwerpen IOSKOU WARSCHAU IRUSSEL- ..LUXEMBURG PARUS MÜNCHËN BORDEAUX

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48