a a a a 12° 3° 13° -1° 1E3 B5l 1E3 B5l k k k k RECEPT WEER 27 Mosselpan met pangrattato UITGEBREID ONTBIJTBUFFET 24 Kitchen Vandaag Morgen Dinsdag Woensdag Waterstanden Morgen Zon/maan Vandaag Geleidelijk warmer Neerslag Weeradvies WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio viL/ 13 WEERSVERWACHTING NEDERLAND weer plaza) 8 8 9 9 5 5 6 6 WEER IN EUROPA NACHT BETALEN 28 NACHT GRATIS INCLUSIEF Morgen Maandag Dinsdag zaterdag 23 februari 2019 PC 'Wat eten we van daag' is een van de meestgestelde vra gen van Nederland. De 24Kitchen-chefs Miljuschka, Job Perry en Hugo geven daar elke dag antwoord op met een snel én lekker recept. Vandaag: chef Hugo. voor 2-3 personen Bereiding: 30 minuten - 2 kg mosselen - 1 bos bladpeterselie - 2 citroenen - half ongesneden witbrood (desem) - zout en peper - olijfolie - 3 tenen knoflook - kwart tl gemalen gedroogde chilipeper - 1 blik tomaten (400 g) - 125 ml witte wijn - 1 kleine winterpeen - 85 g veldsla Extra nodig: fijne rasp, keukenmachine, hoge (mossel)pan met deksel - Was de mosselen, verwijder drijvende of openstaande exemplaren. - Snijd de peterselie. Rasp de schil van de citroen (alleen het gele deel). - Snijd twee dikke boterhammen van het brood en snijd hier de korsten af. Scheur het brood en maal tot kruim in de keukenmachine. Voeg vervolgens de geraspte citroenschil, een snuf zout, peper en een scheut olijfolie toe en maal nog een keer. - Pel en kneus 1 knoflookteen. Rooster het broodkruim met de gekneusde knoflookteen op laag vuur in een grote koekenpan. Schud regelmatig om. - Pel de andere knoflooktenen en snijd ze fijn. Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan en fruit de knoflook met de chilipeper. Laat de tomaten uitlekken en voeg ze toe in de pan. Maak ze in de pan stuk met een houten spatel. Breng op smaak met zout en peper en bak hard aan, zodat het vocht verdampt. Zo krijgen de tomaten een intensere smaak. - Voeg de mosselen, peterselie en wijn toe in de pan. Schep om, dek af en laat de mosselen in 5 minuten gaar koken. Schud de pan een keer tijdens het koken. - Snijd de peen in plakjes. Maak de slablaadjes en peen aan met citroen sap, olijfolie, zout en peper. Snijd het overige brood in stukken. - Schep de mosselen met tomaten in twee diepe borden of wijde grote kommen. Strooi het geroosterde broodkruim erover. Geef de sla en het overige brood bij de mosselen. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten ■m* Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 10:59 11:29 cm uur -237 23:09 -251 10:39 -172 cm -194 23:39 -207 11:57 -265 22:53 -132 12:18 12:18 -197 -177 Rotterdam Rotterdam Antwerpen Breda o s Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Hoogwater Vlissingen 04:25 255 16:46 259 Terneuzen 04:42 277 17:06 282 Hansweert 05:18 285 17:47 294 Roompot buiten 04:15 184 16:38 192 Yerseke 06:15 206 18:42 215 Krammersluizen West 06:45 186 19:07 198 Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% DAGRECORD Hoogst 15,7*0 in 1990 Laagst -18,0°C in1956 GEMIDDELD Minimum 0,40 Maximum 7;TC Wilfred Janssen ^F@Weerplaza Vandaag start lokaal met een mistbank bij regionaal temperaturen iets boven nul. In de loop van de dag loopt de temperatuur op naar 11 tot 13 graden, daarbij waait een zwakke tot matige zuidoostenwind. Er trekken velden met sluierbewolking over ons land, maar de zon komt daar goed doorheen. Vanavond en vannacht is het helder. De temperatuur daalt snel met uiteindelijk landinwaarts op veel plaatsen lichte vorst. Morgen is het zonnig en de temperatuur loopt snel op naar 10 tot lokaal 15 graden. Na het weekend blijven de nachten vrij koud met nu en dan lichte vorst. Overdag wordt het juist warmer met maandag op veel plaatsen 15 graden. Dinsdag en woensdag wordt het nog warmer. Zon: A 07:40 T 18:06 Maan: A 23:20 09:43 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 26 februari 0mm Vandaag 0 mm Morgen VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35" 30 25 20 15 10 5- o- -5- VANAF FLETCHER ©hotels www.fletcher.nl/actie ZÜB1CH

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 27