a
a
a
a
12°
3°
13°
-1°
1E3
B5l
1E3
B5l
k
k
k
k
RECEPT WEER 27
Mosselpan met
pangrattato
UITGEBREID ONTBIJTBUFFET
24 Kitchen
Vandaag
Morgen
Dinsdag
Woensdag
Waterstanden
Morgen
Zon/maan
Vandaag
Geleidelijk warmer
Neerslag
Weeradvies
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
viL/
13
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
weer
plaza)
8
8
9
9
5
5
6
6
WEER IN EUROPA
NACHT
BETALEN
28 NACHT GRATIS INCLUSIEF
Morgen
Maandag
Dinsdag
zaterdag 23 februari 2019
PC
'Wat eten we van
daag' is een van de
meestgestelde vra
gen van Nederland.
De 24Kitchen-chefs
Miljuschka, Job
Perry en Hugo
geven daar elke dag
antwoord op met
een snel én lekker
recept. Vandaag:
chef Hugo.
voor 2-3 personen
Bereiding: 30 minuten
- 2 kg mosselen
- 1 bos bladpeterselie
- 2 citroenen
- half ongesneden
witbrood (desem)
- zout en peper
- olijfolie
- 3 tenen knoflook
- kwart tl gemalen
gedroogde chilipeper
- 1 blik tomaten (400 g)
- 125 ml witte wijn
- 1 kleine winterpeen
- 85 g veldsla
Extra nodig:
fijne rasp, keukenmachine,
hoge (mossel)pan met
deksel
- Was de mosselen, verwijder drijvende
of openstaande exemplaren.
- Snijd de peterselie. Rasp de schil van
de citroen (alleen het gele deel).
- Snijd twee dikke boterhammen van het
brood en snijd hier de korsten af.
Scheur het brood en maal tot kruim in
de keukenmachine. Voeg vervolgens
de geraspte citroenschil, een snuf
zout, peper en een scheut olijfolie toe
en maal nog een keer.
- Pel en kneus 1 knoflookteen. Rooster
het broodkruim met de gekneusde
knoflookteen op laag vuur in een grote
koekenpan. Schud regelmatig om.
- Pel de andere knoflooktenen en snijd
ze fijn. Verhit een scheut olijfolie in een
hoge pan en fruit de knoflook met de
chilipeper. Laat de tomaten uitlekken
en voeg ze toe in de pan. Maak ze in
de pan stuk met een houten spatel.
Breng op smaak met zout en peper en
bak hard aan, zodat het vocht
verdampt. Zo krijgen de tomaten een
intensere smaak.
- Voeg de mosselen, peterselie en wijn
toe in de pan. Schep om, dek af en laat
de mosselen in 5 minuten gaar koken.
Schud de pan een keer tijdens het
koken.
- Snijd de peen in plakjes. Maak de
slablaadjes en peen aan met citroen
sap, olijfolie, zout en peper. Snijd het
overige brood in stukken.
- Schep de mosselen met tomaten in
twee diepe borden of wijde grote
kommen. Strooi het geroosterde
broodkruim erover. Geef de sla en het
overige brood bij de mosselen.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
■m*
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
10:59
11:29
cm uur
-237 23:09
-251
10:39 -172
cm
-194
23:39 -207
11:57 -265
22:53 -132
12:18
12:18
-197
-177
Rotterdam
Rotterdam
Antwerpen
Breda
o s Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen
04:25
255
16:46
259
Terneuzen
04:42
277
17:06
282
Hansweert
05:18
285
17:47
294
Roompot buiten
04:15
184
16:38
192
Yerseke
06:15
206
18:42
215
Krammersluizen West
06:45
186
19:07
198
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
DAGRECORD Hoogst 15,7*0 in 1990 Laagst -18,0°C in1956
GEMIDDELD Minimum 0,40 Maximum 7;TC
Wilfred Janssen
^F@Weerplaza
Vandaag start lokaal met een
mistbank bij regionaal temperaturen
iets boven nul. In de loop van de dag
loopt de temperatuur op naar 11 tot 13
graden, daarbij waait een zwakke tot
matige zuidoostenwind. Er trekken
velden met sluierbewolking over ons
land, maar de zon komt daar goed
doorheen. Vanavond en vannacht is
het helder. De temperatuur daalt snel
met uiteindelijk landinwaarts op veel
plaatsen lichte vorst. Morgen is het
zonnig en de temperatuur loopt snel
op naar 10 tot lokaal 15 graden. Na het
weekend blijven de nachten vrij koud
met nu en dan lichte vorst. Overdag
wordt het juist warmer met maandag
op veel plaatsen 15 graden. Dinsdag
en woensdag wordt het nog warmer.
Zon: A 07:40 T 18:06
Maan: A 23:20 09:43
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 26 februari
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
MAANDAG DINSDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35"
30
25
20
15
10
5-
o-
-5-
VANAF
FLETCHER ©hotels www.fletcher.nl/actie
ZÜB1CH