a a IE3 B51 1E3 B51 k k k k 20 RECEPT WEER Tarte tatin met brie en peren 24'Kitchen Vandaag Morgen Woensdag Donderdag Vrijdag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Alleen vandaag nog buien 3X EFFECTIEVER DAN NIEUWBOUW WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 6 6 8 9 9 9 6 9 9 6 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Woensdag Donderdag weer WEER IN EUROPA TONZON.NL/VLOERISOLATIE maandag 11 februari 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Hugo. voor 4 personen Bereiding: 20 minuten en 20-30 minuten oventijd - 4 uien - olijfolie - 4 tl balsamicoazijn - 2 handperen - 3 takjes tijm - 200 g brie - 1 rol bladerdeeg (koeling) - 50 g hazelnoten - Verwarm de oven voor op 200°C. - Pel de uien en snijd ze in ringen. - Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien in 1-2 minuten glazig. - Voeg de balsamicoazijn toe en laat 2-3 minuten inkoken. - Schil ondertussen de peren, snijd doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in plakjes. Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak de peren met 2 takjes tijm in 3 minuten goudbruin. - Snijd de brie in plakken. - Vet de springvorm in met olie en verdeel de uien over de bodem. Leg hierop de peer en daarop de brie. Verdeel het deeg erover en vouw het deeg iets naar binnen. Prik met een vork het bladerdeeg in. Bak de tarte tatin in 20-30 minuten goudbruin in de oven. Hak de hazelnoten fijn. Haal de tarte tatin uit de oven en laat iets afkoelen. Verwijder de springvorm en keer de tarte tatin om op een bord. Bestrooi met blaadjes tijm en de gehakte hazelnoten. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 20% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% <2> Neerslagkans 10% Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Neerslagkans 10% Zon: A 08:04 17:43 Maan: A 10:49 --:-- Volgende maanfase: Eerste kwartier - 12 februari 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 12:06 -192 Terneuzen 00:08 -176 12:35 -202 Hansweert 00:35 -189 13:00 -214 Roompot buiten 11:57 -152 Yerseke 00:56 -143 13:22 -174 Krammersluizen West 00:55 -127 13:24 -159 Hoogwater Vlissingen 05:45 207 18:05 203 Terneuzen 06:04 229 18:25 225 Hansweert 06:35 243 18:55 240 Roompot buiten 05:45 152 18:07 152 Yerseke 07:18 178 19:46 175 Krammersluizen West 06:55 159 19:55 156 VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Diana Woei W@Weerplaza Het is vandaag erg wisselend doordat een stevige noordwestelijke wind heldere en onstabiele lucht over ons land aanvoert. De zon schijnt nu en dan, soms trekken enkele buien voorbij. Door de combinatie van zon en regen komt op sommige plaatsen de regenboog tevoorschijn. De temperatuur schommelt rond 7 graden. Later vanmiddag en vanavond zwakt de wind af. De komende dagen stijgt de luchtdruk want een hogedrukgebied neemt het roer over. Het hogedrukgebied ligt morgen boven Noord Frankrijken zorgt voor rust in de atmosfeer. Ook blijft het vanaf morgen nagenoeg droog. Vooral in de tweede helft van de week is er veel ruimte voor de zon en voelt het 's middags lenteachtig aan. DAGRECORD I Hoogst 14,1'C in 20081 Laagst -16,5°C in 1929 GEMIDDELD Minimum -0,6C I Maximum 5,9C ^^^WfWARSGBAU berlijn mm U LUXEMBURG RIJS MÜNCHEN vvenen ZURICH DEAU ^ALLORCA Maak vloerverwarming effectiever. TONZON Vloerisolatie met Thermoskussens werkt 3x effectiever dan nieuwbouw: hogere isolatiewaarde minder warmteverlies door uitstraling minder vocht in huis t f T T T t

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48