a
a
IE3
B51
1E3
B51
k
k
k
k
20 RECEPT WEER
Tarte tatin met brie
en peren
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Alleen vandaag
nog buien
3X EFFECTIEVER
DAN NIEUWBOUW
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
6
6
8
9
9
9
6
9
9
6
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Woensdag
Donderdag
weer
WEER IN EUROPA
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
maandag 11 februari 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Hugo.
voor 4 personen
Bereiding: 20 minuten en
20-30 minuten oventijd
- 4 uien
- olijfolie
- 4 tl balsamicoazijn
- 2 handperen
- 3 takjes tijm
- 200 g brie
- 1 rol bladerdeeg (koeling)
- 50 g hazelnoten
- Verwarm de oven voor op
200°C.
- Pel de uien en snijd ze in ringen.
- Verhit een scheutje olie in een
koekenpan en bak de uien in 1-2
minuten glazig.
- Voeg de balsamicoazijn toe en
laat 2-3 minuten inkoken.
- Schil ondertussen de peren, snijd
doormidden en verwijder het
klokhuis. Snijd de peren in
plakjes. Verhit een scheutje olie
in de koekenpan en bak de peren
met 2 takjes tijm in 3 minuten
goudbruin.
- Snijd de brie in plakken.
- Vet de springvorm in met olie en
verdeel de uien over de bodem.
Leg hierop de peer en daarop de
brie. Verdeel het deeg erover en
vouw het deeg iets naar binnen.
Prik met een vork het bladerdeeg
in. Bak de tarte tatin in 20-30
minuten goudbruin in de oven.
Hak de hazelnoten fijn.
Haal de tarte tatin uit de oven en
laat iets afkoelen. Verwijder de
springvorm en keer de tarte tatin
om op een bord. Bestrooi met
blaadjes tijm en de gehakte
hazelnoten.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie
op onze website in de
sectie Koken Eten
Neerslagkans 20%
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
<2>
Neerslagkans 10%
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
Breda
Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Neerslagkans 10%
Zon: A 08:04 17:43
Maan: A 10:49 --:--
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 12 februari
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
12:06
-192
Terneuzen
00:08
-176
12:35
-202
Hansweert
00:35
-189
13:00
-214
Roompot buiten
11:57
-152
Yerseke
00:56
-143
13:22
-174
Krammersluizen West
00:55
-127
13:24
-159
Hoogwater
Vlissingen
05:45
207
18:05
203
Terneuzen
06:04
229
18:25
225
Hansweert
06:35
243
18:55
240
Roompot buiten
05:45
152
18:07
152
Yerseke
07:18
178
19:46
175
Krammersluizen West
06:55
159
19:55
156
VANDAAG
MORGEN
WOENSDAG DONDERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Diana Woei
W@Weerplaza
Het is vandaag erg wisselend doordat
een stevige noordwestelijke wind
heldere en onstabiele lucht over
ons land aanvoert. De zon schijnt
nu en dan, soms trekken enkele
buien voorbij. Door de combinatie
van zon en regen komt op sommige
plaatsen de regenboog tevoorschijn.
De temperatuur schommelt rond
7 graden. Later vanmiddag en
vanavond zwakt de wind af. De
komende dagen stijgt de luchtdruk
want een hogedrukgebied neemt het
roer over. Het hogedrukgebied ligt
morgen boven Noord Frankrijken
zorgt voor rust in de atmosfeer. Ook
blijft het vanaf morgen nagenoeg
droog. Vooral in de tweede helft van
de week is er veel ruimte voor de zon
en voelt het 's middags lenteachtig
aan.
DAGRECORD I Hoogst 14,1'C in 20081 Laagst -16,5°C in 1929
GEMIDDELD Minimum -0,6C I Maximum 5,9C
^^^WfWARSGBAU
berlijn mm U
LUXEMBURG
RIJS MÜNCHEN vvenen
ZURICH
DEAU
^ALLORCA
Maak vloerverwarming effectiever.
TONZON Vloerisolatie met Thermoskussens
werkt 3x effectiever dan nieuwbouw:
hogere isolatiewaarde
minder warmteverlies door uitstraling
minder vocht in huis
t f T T T t