Slilmyi Prima vera GENIETEN VAN EEN MEDITERRAANS KLIMAAT mm 4» 5 KOKEN WEDSTRIJD Op verschillende beroepsopleidingen streden vmbo-studenten gisteren om roem tijdens de Skills Talents kampioenschappen. In Scalda werden de 'Cooking Battles' gehouden, de vakwedstrijden voor de opleidingen hotelmanagement en gastronomie. Jorn Maljaars (l) en Bart de Visser. foto lex de meester acties.primaverareizen.nl oF bel 010-2452555 vrijdag 25 januari 2019 Thomas Clement Middelburg Studenten van het Lode- wijk College uit Ter- neuzen gingen naar huis met de bokaal en de bedieningsprijs. Zij mogen de eer verdedigen tijdens de landelijke finales. De leerlingen van het Calvijn College uit Mid delburg wonnen de keukenprijs. Het chique ingerichte opleidings restaurant van Scalda in Middel burg was het strijdtoneel voor de wedstrijd. Michiel Hardy, docent aan Scalda en mede-organisator van de Cooking Battles begeleidde de vmbo-leerlingen. ,,Met deze wedstrijd proberen we de studen ten warm te maken voor een ver- volgstudie in de horeca. Door een evenement als de 'Cooking Batt les' zie je drempelvrees afnemen en het enthousiasme toenemen. Heb je vandaag niet gewonnen? Dan ben nog je geen verliezer, want je hebt wel ervaring opge daan." Snijtechnieken De gerechten en bediening wer den beoordeeld door een vakjury, onder wie Raymond de Jonge. Als chefkok en eigenaar van restaurant De Gecroonde Liefde in Vlissin- gen weet De Jonge precies wat er onder kwaliteit wordt verstaan. ,,Ik heb in de keuken gelet op din gen als snijtechnieken, presentatie en communicatie. Het eten dat je serveert is natuurlijk het belang- rijkst, maar als je niet goed com municeert met de bediening, kan het goed in de soep lopen." Over de studenten was De Jonge tevre den. ,,Bij sommige studenten ben ik echt verbaasd over de goede smaak. Ook de presentatie is vaak erg goed." ,,Misschien heeft dat wel met social media te maken", vult Hardy aan. De chefkok stemt daarmee in. ,,Dat kan een positieve ontwikke ling zijn: je eten moet er lekker uitzien, het moet instagrammable zijn." Eigen restaurant Bart de Visser (16) uit Aagtekerke was chef in de keuken. ,,Ik liep vo rig jaar stage bij een brasserie. Daar heb ik het echt naar m'n zin gehad. Zo ben ik blijven hangen in de horeca. De wedstrijd vond ik leuk, het was druk maar alles liep lekker door. De gerechten waren lekker en ik kon mijn weg goed vinden in de keuken." Voor Bart is dit nog maar het begin. ,,Later open ik mijn eigen restaurant, dat zit er helemaal in." Marielle de Jong (16) uit Goes was gastvrouw tijdens de wed strijd. ,,Horeca is niet precies de richting die ik op wil later. Toch werd ik nieuwsgierig en besloot ik mee te doen aan de wedstrijd met wat vriendinnen. Nu weet ik hoe het er in de keuken aan toegaat: erg snel, en de druk ligt hoog. Ik kan gelukkig wel snel switchen tussen taken." REIZEN Hotel Vasco da Gama 1 Hotel Les Dunes Comodoro Appartementen Calema inclusief huurauto 0 Bungalows Altea Hills GO 'Het moet instagrammable zijn' van €630 p.p. o.b.v. Z personen* Portugal Algarve Monte Cordo Wo. 06-03-19 15 dagen 2-persoonskamer, halFpension Sfeervol hotel met vriendelijk personeel Unieke ligging direct aan het strand Spanje Costa Blanca Benidorm Wo. 06-03-19 11 dagen Juniorsuite zeezicht type B, halFpension Op loopafstand van het oude stadscentrum Direct aan de boulevard en het strand Van €72ü p.p. o.b.v. 2 personen* Portugal Algarve Monte Cordo Za. 23-02-19 8 dagen 2-kamer appartement, logies Fijne sfeer voor een aantrekkelijke prijs Geschikt in combinatie met golfen en bridgen o.b.v. 2 personen* personen Spanje Costa Blanca Altea Wo. 03-04-19 8 dagen 3-kamer bungalow, logies Privé woningen in een groene omgeving Mooie ligging tussen Altea en Calpe ♦Exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 33