10 ZE
Het kleinste stadje van Zeeland herbergt de winnaar van
de PZC Award Beste Restaurant 2018. De Vijverhoeve in Sint
Anna ter Muiden mocht woensdag de glazen PZC-plaquette in
ontvangst nemen. „We zijn ongelooflijk blij en trots", glundert chef
kok en eigenaar Bart Grahame.
PZC AWARD BESTE RESTAURANT 2018
De prijs is
een kers
op de taart
en straalt
af op het
hele team.
Je doet het
samen
Als we woensdag met de plaquette en
een fles bubbels de tot restaurant om
gebouwde hoeve binnenstiefelen, we
ten Bart Grahame, zijn partner en
gastvrouw/sommelier Yori Gresel,
sous-chef Alphonse Hamelijnck en maïtre Levi
van Westen wel hoe laat het is. „Ik denk dat we
nummer één zijn..." We arriveren aan het staartje
van het lunchdiner en moeten wachten tot de
equipe klaar is. De gasten in het restaurant gaan
voor. Zo hoort het ook. Onderwijl krijgen we kof
fie en, even later, spontaan een verbijsterend lek
ker dessert van passiefruit.
De Vijverhoeve scoorde op ons lijstje het hoog
ste cijfer van de vijftig restaurants die de eetrecen-
senten Elian van 't Westeinde, Bob Maes en Frank
Balkenende in 2018 undercover bezochten: een
8,6. De stijl van dit restaurant is Frans klassiek,
met in dit jaargetijde veel wild als hert en fazant,
maar Grahame en zijn keukenbrigade zijn wel de
21ste eeuw binnengewandeld. De smaakvolle ge
rechten zijn niet zwaar, soms zelfs vederlicht zoals
de gebrande mulfïlet met ragfijne linten van ven
kel, toefjes curry crème, mooie zuren en een pi
kant krokant je. Ze bieden ook spanning en diep
gang en worden op een moderne manier gedres
seerd. We waren onder de indruk van de balans en
de perfecte garing. De culinaire controle staat bui
ten kijf.
Onverslaanbaar
Onze vijf finalisten beschouwen we allemaal als
winnaars. Spetters in Breskens slaan we kooktech-
nisch het hoogst aan. 't Vlasbloemeken in Koe
wacht kent ook exquise gerechten. We zien daar
naast veel talent in De Korenbeurs in Geersdijk en
Chili in Zoutelande, restaurants met een aange
naam prijsniveau. Er kan er echter maar één win-
vrijdag 28 december 2018
GO
Het team van
De Vijverhoeve met de
PZC Award: (vlnr) gast-
vrouw/sommelier Yori
Gresel, sous-chef
Alphonse Hamelijnck,
chef Bart Grahame
en maTtre Levi van Wes
Restaurant
De Vijverhoeve
Restaurant
De Vijverhoeve
De Vijverhoeve
is een winnaar
Frank Balkenende
—Bart Grahame, chef
Sous-chef Alphonse Hamelijnck.
Chef Bart Grahame.