10 ZE Het kleinste stadje van Zeeland herbergt de winnaar van de PZC Award Beste Restaurant 2018. De Vijverhoeve in Sint Anna ter Muiden mocht woensdag de glazen PZC-plaquette in ontvangst nemen. „We zijn ongelooflijk blij en trots", glundert chef kok en eigenaar Bart Grahame. PZC AWARD BESTE RESTAURANT 2018 De prijs is een kers op de taart en straalt af op het hele team. Je doet het samen Als we woensdag met de plaquette en een fles bubbels de tot restaurant om gebouwde hoeve binnenstiefelen, we ten Bart Grahame, zijn partner en gastvrouw/sommelier Yori Gresel, sous-chef Alphonse Hamelijnck en maïtre Levi van Westen wel hoe laat het is. „Ik denk dat we nummer één zijn..." We arriveren aan het staartje van het lunchdiner en moeten wachten tot de equipe klaar is. De gasten in het restaurant gaan voor. Zo hoort het ook. Onderwijl krijgen we kof fie en, even later, spontaan een verbijsterend lek ker dessert van passiefruit. De Vijverhoeve scoorde op ons lijstje het hoog ste cijfer van de vijftig restaurants die de eetrecen- senten Elian van 't Westeinde, Bob Maes en Frank Balkenende in 2018 undercover bezochten: een 8,6. De stijl van dit restaurant is Frans klassiek, met in dit jaargetijde veel wild als hert en fazant, maar Grahame en zijn keukenbrigade zijn wel de 21ste eeuw binnengewandeld. De smaakvolle ge rechten zijn niet zwaar, soms zelfs vederlicht zoals de gebrande mulfïlet met ragfijne linten van ven kel, toefjes curry crème, mooie zuren en een pi kant krokant je. Ze bieden ook spanning en diep gang en worden op een moderne manier gedres seerd. We waren onder de indruk van de balans en de perfecte garing. De culinaire controle staat bui ten kijf. Onverslaanbaar Onze vijf finalisten beschouwen we allemaal als winnaars. Spetters in Breskens slaan we kooktech- nisch het hoogst aan. 't Vlasbloemeken in Koe wacht kent ook exquise gerechten. We zien daar naast veel talent in De Korenbeurs in Geersdijk en Chili in Zoutelande, restaurants met een aange naam prijsniveau. Er kan er echter maar één win- vrijdag 28 december 2018 GO Het team van De Vijverhoeve met de PZC Award: (vlnr) gast- vrouw/sommelier Yori Gresel, sous-chef Alphonse Hamelijnck, chef Bart Grahame en maTtre Levi van Wes Restaurant De Vijverhoeve Restaurant De Vijverhoeve De Vijverhoeve is een winnaar Frank Balkenende —Bart Grahame, chef Sous-chef Alphonse Hamelijnck. Chef Bart Grahame.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 38