8
Het belangrijkste ingrediënt van een geslaagd
kerstdiner is de voorbereiding. We vroegen kok
Julius Jaspers, bedenker van de 'smart cooking'-
methode, een menu samen te stellen. Als
bijgerecht serveren we advies over tafelschikking,
gespreksonderwerpen, en andere lastige kwesties.
SNEL KERSTMENU
Voorgerecht
Zalm en papillote (4 personen)
ZATERDAG 22 DECEMBER 2018 GO
Bereid je
voor op
een relaxte
kerst
VIVIAN DE GIER
K?
ito !v(,
Als de gasten er zijn
wil je niet uren in de
keuken staan. Dus
kies je recepten die
grotendeels van tevo
ren zijn te bereiden.
Vier smartcooking-
recepten van Julius
Jaspers.
Ingrediënten:
2 aardappels, gekookt
4 stukken filet van zalm
van 100 gram, allemaal
dezelfde dikte
1/2 ui, in dunne plakken
van de mandoline
1 venkel, in dunne plakken
geraspt
20 gram gember, in
plakjes
1 citroen
80 gram peultjes
160 gram zeekraal
14 steranijs
170 ml witte wijn
140 ml Kikkoman sojasaus
140 ml rijstolie
bakpapier (en papillote
is Frans voor 'bereid in
bakpapier')