Kerst-scones
met cranberry
H fc
90 O
Z O
10°
9°
6°
1°
El
El
El
El
LoJ
0
0
0
jéMl.
KOKEN
35
\©etefl
Vandaag
Morgen
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Westen soms zon
Sandra en Eric Waterschoot WAT ETEN WE VANDAAG?
r\
V
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
5
5
6
6
7
8
6
9
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Morgen
Maandag
Dinsdag
weer
WEER IN EUROPA
KLIMAATAKKOORD?
TONZON.NL/WARMTELEKKEN
zaterdag 22 december 2018
PC
Voor een feestelijk kerstontbijt
zijn deze scones perfect. De vul
ling van cranberry's en de top
ping van witte chocolade maken
ze extra feestelijk. En ze staan
binnen een halfuurtje (inclusief
oventijd) op tafel.
Sandra Waterschoot (32) begon
met haar man Eric Waterschoot het
blog LeukeRecepten.nl. Ze willen laten
zien dat je met weinig moeite en
eenvoudige ingrediënten toch een
heel lekkere en verrassende maaltijd
optafel kunt zetten.
v (i
12 stuks
15 min. 12 min. oventijd
- 200 gr bloem om te
bestuiven
-1 zakje bakpoeder a 16 gr
-1 snufje zout
- 50 gr boter
-1 zakje vanillesuiker
-150 ml melk
- 30 gr gedroogde
cranberry's
- 30 gr gesmolten witte
chocolade
Tip: vers zijn de scones
het lekkerst. Wilt u ze toch
bewaren? Gebruik dan een
afgesloten doosje
- Verwarm de oven op 200 °C.
- Zeef de bloem, bakpoeder,
vanillesuiker en zout in een
kom.
- Wrijf met je handen de boter
erdoorheen totdat deze hele
maal is opgenomen.
- Schenk de melk erbij en roer
tot een beslag.
- Verdeel de cranberry's ook
door het beslag.
- Bebloem een werkvlak en leg
het deeg hierop.
- Bebloem je handen en kneed
het deeg een paar keer door.
Gebruik eventueel extra
bloem om het plakken tegen
te gaan.
- Rol of duw het deeg uit tot
een lap van circa 1,5 cm dik.
- Steek er met een (ster)-
vormpje van zo'n 5 tot 7 cm
figuurtjes uit. Leg op een
bakplaat met bakpapier en
bak ze zo'n 12 min. in de oven.
- De scones moeten flink rijzen
maar ook gaar zijn.
- Verdeel als de scones afge
koeld zijn de gesmolten witte
chocolade eroverheen.
- Serveer de scones met jam
naar keuze.
Kijk voor inspiratie op
onze website in de
sectie Koken Eten
0»- Neerslagkans 50% 0»- Neerslagkans 50%
90 o
Neerslagkans 30% Neerslagkans 10% (ëf Neerslagkans 10%
Rotterdam
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Zon: 08:44
Maan: 16:35
16:30
08:05
Volgende maanfase:
Volle maan - 22 december
3 mm
Vandaag
5 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
07:36
08:03
08:32
07:20
08:52
08:56
01:16
01:33
02:03
01:09
02:56
02:25
cm
-185
-197
-210
-134
-154
-136
248
273
288
189
209
187
uur
19:55
20:27
20:56
19:40
21:16
21:06
13:31
13:50
14:21
13:26
15:13
14:38
cm
-200
-212
-224
-146
-165
-145
251
278
290
191
207
184
VANDAAG
MORGEN
MAANDAG
DINSDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
V
Wilfred Janssen
@Weerplaza
Vandaag trekken er buien over ons
land, de meeste in de ochtend in
het oosten. Vanmiddag is het vaker
droog en vooral in de westelijke helft
breekt de zon af en toe door. Bij een
matige tot krachtige westenwind
wordt het op de meeste plaatsen 9
of 10 graden. Morgen start vrijwel
overal droog, maar het is wel bewolkt.
Later op de dag valt vanuit het westen
op steeds meer plaatsen regen.
Er waait een matige westenwind
en het wordt met 7 tot 9 graden
iets minder zacht. Na het weekend
zorgt een hogedrukgebied voor
rustiger weer. Storingen blijven op
afstand, waardoor maandag en
beide kerstdagen grotendeels droog
verlopen. Er is weinig wind en het
kwik ligt 's middags rond 6 graden.
DAGRECORD Hoogst 14,4°C in 2015 I Laagst-13,4°C in 1938
GEMIDDELD Minimum 0,8°C Maximum 5,6°C
MOSKOU
WARSCHAU
BERLJN
BRUSSEL (0
PRAAG
LUXEMBU
MÜNCHEN •WENEN
ZÜ|ICH BOEDAPEST
PARJS
BOEKAREST
BELGRADO
SOFIA S
TIRANA
DEAUX-
BARCELONA
LISSABON
MALLORCA
ALGIERS
A/
CANARISCHE
EILANDEN
T«S
Laten we beginnen met het gas dat
we gebruiken doelmatig te gebruiken.
Veel warmte lekt weg bij de ketel,
tijdens transport, achter de radiator
en door de vloer. TONZON innovaties
stoppen deze lekken klimaateffectief.
Kijk op onze site: