Kerst-scones met cranberry H fc 90 O Z O 10° 9° 6° 1° El El El El LoJ 0 0 0 jéMl. KOKEN 35 \©etefl Vandaag Morgen Maandag Dinsdag Woensdag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Westen soms zon Sandra en Eric Waterschoot WAT ETEN WE VANDAAG? r\ V Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 5 5 6 6 7 8 6 9 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Maandag Dinsdag weer WEER IN EUROPA KLIMAATAKKOORD? TONZON.NL/WARMTELEKKEN zaterdag 22 december 2018 PC Voor een feestelijk kerstontbijt zijn deze scones perfect. De vul ling van cranberry's en de top ping van witte chocolade maken ze extra feestelijk. En ze staan binnen een halfuurtje (inclusief oventijd) op tafel. Sandra Waterschoot (32) begon met haar man Eric Waterschoot het blog LeukeRecepten.nl. Ze willen laten zien dat je met weinig moeite en eenvoudige ingrediënten toch een heel lekkere en verrassende maaltijd optafel kunt zetten. v (i 12 stuks 15 min. 12 min. oventijd - 200 gr bloem om te bestuiven -1 zakje bakpoeder a 16 gr -1 snufje zout - 50 gr boter -1 zakje vanillesuiker -150 ml melk - 30 gr gedroogde cranberry's - 30 gr gesmolten witte chocolade Tip: vers zijn de scones het lekkerst. Wilt u ze toch bewaren? Gebruik dan een afgesloten doosje - Verwarm de oven op 200 °C. - Zeef de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en zout in een kom. - Wrijf met je handen de boter erdoorheen totdat deze hele maal is opgenomen. - Schenk de melk erbij en roer tot een beslag. - Verdeel de cranberry's ook door het beslag. - Bebloem een werkvlak en leg het deeg hierop. - Bebloem je handen en kneed het deeg een paar keer door. Gebruik eventueel extra bloem om het plakken tegen te gaan. - Rol of duw het deeg uit tot een lap van circa 1,5 cm dik. - Steek er met een (ster)- vormpje van zo'n 5 tot 7 cm figuurtjes uit. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze zo'n 12 min. in de oven. - De scones moeten flink rijzen maar ook gaar zijn. - Verdeel als de scones afge koeld zijn de gesmolten witte chocolade eroverheen. - Serveer de scones met jam naar keuze. Kijk voor inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten 0»- Neerslagkans 50% 0»- Neerslagkans 50% 90 o Neerslagkans 30% Neerslagkans 10% (ëf Neerslagkans 10% Rotterdam Rotterdam Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: 08:44 Maan: 16:35 16:30 08:05 Volgende maanfase: Volle maan - 22 december 3 mm Vandaag 5 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 07:36 08:03 08:32 07:20 08:52 08:56 01:16 01:33 02:03 01:09 02:56 02:25 cm -185 -197 -210 -134 -154 -136 248 273 288 189 209 187 uur 19:55 20:27 20:56 19:40 21:16 21:06 13:31 13:50 14:21 13:26 15:13 14:38 cm -200 -212 -224 -146 -165 -145 251 278 290 191 207 184 VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG V Wilfred Janssen @Weerplaza Vandaag trekken er buien over ons land, de meeste in de ochtend in het oosten. Vanmiddag is het vaker droog en vooral in de westelijke helft breekt de zon af en toe door. Bij een matige tot krachtige westenwind wordt het op de meeste plaatsen 9 of 10 graden. Morgen start vrijwel overal droog, maar het is wel bewolkt. Later op de dag valt vanuit het westen op steeds meer plaatsen regen. Er waait een matige westenwind en het wordt met 7 tot 9 graden iets minder zacht. Na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor rustiger weer. Storingen blijven op afstand, waardoor maandag en beide kerstdagen grotendeels droog verlopen. Er is weinig wind en het kwik ligt 's middags rond 6 graden. DAGRECORD Hoogst 14,4°C in 2015 I Laagst-13,4°C in 1938 GEMIDDELD Minimum 0,8°C Maximum 5,6°C MOSKOU WARSCHAU BERLJN BRUSSEL (0 PRAAG LUXEMBU MÜNCHEN •WENEN ZÜ|ICH BOEDAPEST PARJS BOEKAREST BELGRADO SOFIA S TIRANA DEAUX- BARCELONA LISSABON MALLORCA ALGIERS A/ CANARISCHE EILANDEN T«S Laten we beginnen met het gas dat we gebruiken doelmatig te gebruiken. Veel warmte lekt weg bij de ketel, tijdens transport, achter de radiator en door de vloer. TONZON innovaties stoppen deze lekken klimaateffectief. Kijk op onze site:

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 35