4Bb 1b Brabantse worstenbroodjes 12° 8° 11° 10° 8° 10° 8° El El El ES r 20 24'Kitchen Vandaag Morgen Zondag Maandag 8' Dinsdag Vandaag Morgen Zon/maan Waterstanden Weeradvies Vooral 's ochtends nat WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Recept Dag Bereidingswijze WEER in de regio 3 6 4 5 5 9 5 8 8 6 9 7 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Zondag Maandag weer WEER IN EUROPA KLIMAATAKKOORD? - tonzon.nl/warmtelekken vrijdag 21 december 2018 PC voor 5 porties -1 ei (om het deeg te bestrijken) Brooddeeg - 250 g bloem - 6 g zout - 70 g boter -10 g basterdsuiker -13 g verse gist of 1 zakje gedroogde gist -125 g melk Vulling - 450 g half-om-halfgehakt -1 beschuit - half ei - zout - versgemalen peper - nootmuskaatpoeder Kijk voor inspiratie en een korte video van dit recept op onze website in de sectie Koken Eten Deeg - Maak een hoop van de bloem op de werktafel en vorm er een kuil in. - Bestrooi de bloem met het zout. - Verwarm de melk tot deze handwarm is. - Giet de melk in de kuil. Voeg de boter en suiker toe. Voeg de gist toe en meng met je vingers de gist door de melk tot een papje. - Meng steeds wat bloem bij de natte massa tot het een kneedbaar en egaal deeg is. Belangrijk: kneed het deeg minimaal 5 minuten goed door. - Verdeel het deeg in stukjes van 90 gram. - Maak kleine balletjes en laat deze afgedekt onder een laag plastic folie circa 10 minuten rusten. Vulling - Meng het gehakt met het ei en een fijngeknepen beschuit. - Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaatpoeder. - Verdeel het gehakt in porties van 90 gram, rol de porties tot een worst. Worstenbroodjes - Rol de deegbolletjes ovaal uit. - Klop het ei los en bestrijk de zijkanten van de deegplak. - Leg in het midden de gehaktworst. - Vouw de korte kantjes van het deeg over de worst, vouw vervolgens de lange zijdes over elkaar heen. - Druk de naden goed aan en leg de worstenbroodjes met de naad naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat. - Laat nu 45 minuten rijzen onder een laag plasticfolie. - Verwarm de oven voor op 200 °C. - Bestrijk de worstenbroodjes met het losgeklopte ei en bak in 30 minuten goudbruin af. <7>- Neerslagkans 80% 0»- Neerslagkans 70% £|f Neerslagkans 90% df Neerslagkans 70% £3 Neerslagkans 10% Zon: 08:44 16:30 Maan: 1549 06:49 Volgende maanfase: Volle maan - 22 december Rotterdam Zierikzee Rotterdam o Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen 12 mm Vandaag 2 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 06:49 -171 19:16 -193 Terneuzen 07:16 -182 19:40 -205 Hansweert 07:42 -196 20:08 -218 Roompot buiten 06:35 -123 18:55 -142 Yerseke 08:08 -146 20:25 -165 Krammersluizen West 0754 -130 20:26 -147 Hoogwater Vlissingen 00:30 232 12:47 233 Terneuzen 00:48 256 13:06 259 Hansweert 01:19 274 13:37 274 Roompot buiten 00:27 177 12:45 176 Yerseke 02:06 201 14:27 195 Krammersluizen West 01:45 183 13:59 177 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG s Wilfred Janssen @Weerplaza Vandaag start op de meeste plaatsen grijs en nat als een gebied met regen over ons land trekt. I n de loop van de middag wordt het vanuit het zuidwesten op steeds meer plaatsen droog, mogelijk dat in het zuidwesten ook de zon even doorbreekt. De wind neemt in kracht toe, zodra de regen ons land verlaat, en wordt matig tot aan zee hard met kans op zware windstoten. Met 9 tot lokaal 13 graden is het zeer zacht voor de tijd van het jaar. Ook het weekend verloopt vrij zacht en wisselvallig. Zaterdag vallen buien, zondag valt later op de dag weer regen. Na het weekend zorgt een hogedrukgebied vaker voor droog weer. Het wordt iets minder zacht; een witte Kerst zit er niet in. DAGRECORD Hoogst 14,9°C in 1989 I Laagst-15,6°C in 1946 GEMIDDELD Minimum 0,8°C Maximum 5,6°C MOSKOU WARSCHAU BERLJN BRUSSEL- PAR|MU^MBURG rAnlJo jMUNCHEN ZÜRICH PRAAG BOEDAPEST BOEKAREST BELGRADO I SOFIA S BORDEAU MADRD BARCELONA LISSABON MALLORCA ATHENE ALGIERS CANARISCHE EILANDEN TUNIS Laten we beginnen met het gas dat we gebruiken doelmatig te gebruiken. Veel warmte lekt weg bij de ketel, tijdens transport, achter de radiator en door de vloer. TONZON innovaties stoppen deze lekken klimaateffectief. Kijk op onze site:

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 46