10 ZE
Opeen
herfstavond
stappen we
binnen bij Are
en Bleu in
Renesse. Heeft
dit hotel ook een
restaurant?
ETEN BRASSERIE ARC EN BLEU, RENESSE
Van alle Zeeuwse eilanden heeft al
leen Schouwen een kop. Een be
schermde kop zelfs. Dit duinland
schap met vroongronden, valleien
en struwelen vol zeldzame flora
en fauna valt onder Natura 2000. Een prachtig
wandelgebied. Als de zon vuurrood achter de
duinen zakt, stappen we door het herfstland
schap. Een paar reeën scharrelen op de gras
vlakte. Zodra wij ons verroeren, schrikken ze
op en rennen het struikgewas in. Groot gelijk,
voor je het weet beland je op het wildmenu. Bij
Brasserie Are en Bleu in toeristendorp Renesse
bijvoorbeeld. Hotel en restaurant in een.
De inrichting is een mengelmoes van stijlen.
Een vintage jaren 60 herfstdecoratiestukje met
een vrolijke egel leukt de entree op. Aan de
muren hangen - love it or hate it - afbeeldingen
van felgekleurde groenten en zeevruchten. De
in grote punten gevouwen servetten wijzen
naar een hemelsblauwe plafondschildering
met vliegende meeuwen. We schuiven onze
knalblauwe stoelen aan. Hier en daar zitten wat
gasten. Verder voelt de grote ruimte leeg aan,
nu het toeristenseizoen afgelopen is.
Streekproducten met een mediterrane twist,
volgens de tekst op de website. We kiezen het
menu du chef En jawel, daar staat-ie, de her
tenboutbiefstuk. Geschoten op Schouwen? Met
de mooie dieren nog op ons netvlies krijgen we
het niet over ons hart om wild te eten. We zoe
ken het wat verderop: carpaccio van zalm, to
nijn als hoofdgerecht. Eetmaatje gaat voor de
bisque van Noordzeekrab op Thaise wijze en
the catch of the day, een roodbaarsfilet met bies-
looksaus. Klinkt lekker, al is er niks mediter
raans aan.
De serveerster brengt ons een amuse. Zachte
tonijntartaar om op te zuigen met een kra
kende sojasesamcracker. Een mals opwarmer
tje met een karaktervol tintje. Vlak daarna
komt de bisque op Thaise wijze. Intens en licht
pittig. Exotisch door de kokos, aromatisch ci-
troenig van de sereh en djeruk purut. Het
knappertje komt van een handvol ringen
bosui. Ondanks de complexe smaken, blijft de
zoetige smaak van de Hollandse garnalen goed
staan. Lekker.
Het bord lijkt op een gevelversiering uit de re
naissance. Heel Instagrammable. Guirlandes
van zwierige stroken, gemaakt van flinter
dunne plakjes zalm met coquille, zo doorschij
nend als overtrekpapier. Aan de uiteinden
krullen feloranje slingertjes. Dat is het koraal of
kuit van de Sint Jacobsschelpen. Wat toefjes
goddelijke dragonmayonaise en een tempura
van zeewier maken het smaakpapillenfeest
compleet. Toch had ik de plakjes wat dikker ge-
MENU
WAAR
REKENING
8,50
21,50
39,50
5,00
4,20
vrijdag 7 december 2018
A Cas Vermaat (links) en Raymond Broekhuis.
A Carpaccio van zalm en coquille
Saint-Jacques.
A Noa de Vlieger bedient in het restaurant, fotos marieke mandemaker
Slingers op het bord bij Are
Elian van 't Westeinde
Hoe zit je daar?
Wat ga je eten?
En de carpaccio?
Are en Bleu heeft
een maandelijks
wisselend menu.
Het menu du chef
(39,50 euro) be
staat uit een voor-,
hoofd- en nage
recht. De gerech
ten van het menu
zijn ook los te be
stellen. Voorge
rechten beginnen
bij 7,50 voor de
soep van de dag.
Het voordeligste
hoofdgerecht is de
Burger du Chef
(17,50) het duurst
de Vangst van de
Dag of de Grained
Biefstuk (21,50).
Er staat een vege
tarisch gerecht op
de kaart (18,50).
Renesse
Brasserie Are en Bleu
Vroonweg 33-35
Bisque
Vangst van de dag
Menu du chef
Fles Bru
2 Thee
Totaal
78,70