10 ZE
Allyoucaneat
ofwel brassen tot
het eind van je
broekriem, is
razend populair.
Wij laden ons vol
bij Koi Asian Food
in Goes.
ETEN KOI ASIAN FOOD
Toen de Euro-Chinees met zijn babi
pangang en tjap tjoy niet meer liep,
bedachten de Aziatische uitbaters
een list. Nieuw, nieuw, nieuw: het
wokrestaurant! Als paddenstoelen
schoten ze uit de grond. Na een decennium
was Nederland echter uitgewokt. Exploitan
ten moesten opnieuw een concept bedenken.
Het all you can eat-restaurant waar je je binnen
twee uur en iets langer tegen een vastgestelde
prijs kunt volproppen was geboren. Tegen
woordig heeft elke zichzelf respecterende stad
wel een eethuis met deze formule.
Bij Koi Asian Food aan de Ganzenpoort-
straat in Goes kan de zuinige Zeeuw zich op
een dinsdagavond onbeperkt spijzen voor 24
euro per persoon. In het weekend betaal je
26,50 euro voor zoveel als je maag hebben kan.
We hebben gereserveerd en dat is maar goed
ook. Het naar Japanse richtlijnen minimalis
tisch ingerichte etablissement zit bijna vol,
overwegend met jongeren. We snappen het:
veel voor weinig en sushi is nu eenmaal hip.
Het aanbod van Koi Asian Food is enorm. We
tellen 139 gerechtjes, waaronder heel veel
sushi en gefrituurde en gestoomde Japanse en
Chinese gerechtjes. Het principe is wijd en
zijd bekend: op een bestelkaart kruis je er een
stuk of vijf, zes aan. Inmiddels werken steeds
meer restaurants per tafel met een tablet. Na
een eerste ronde bestel je opnieuw. Zo kan dat
zomaar vijf keer achter elkaar gaan, tenminste
als je binnen de 2,5 uur eettijd blijft. De menu
kaart vermeldt netjes welke gerechten ge
schikt zijn voor vegetariërs en welke gluten,
lactose en sesamzaad bevatten.
Een minpuntje van het all you can eat-con-
cept bij Koi is de strakke, zakelijke bediening.
Het personeel plant de bestelling op tafel en
doei maar weer. Een praatje kan er niet vanaf,
maar voor deze prijs zien we dat door de vin
gers. Wel storen we ons eraan dat de gerechten
vaak niet tegelijk komen. En gezelligheid kent
hier ondanks de moderne inrichting wel tijd,
want de felle plafondspots herinneren ons aan
kantoor.
Gemiddeld prima. We trappen af met sushi
die je in sojasaus ofwasabi kunt dopen. Ni-
giri's, hapjes plakrijst die - in ons geval - zalm,
tonijn en makreel torsen. En maki's, met rijst,
vis, vlees of groente gevulde zeewierrolletjes.
Mijn tafelheer, die door Azië heeft gereisd en
dus van de hoed en de rand weet, herkent de
klassieker californiaroll met avocado en krab
stick meteen. De maki bevat alleen avocado,
de spicy veggie uitsluitend groente. Ons be
stek - wat een verrassing - bestaat uit stokjes.
Zo klungel ik me door de eerste ronde heen.
De bijbestelde sashimi-salade van tonijn is
spartelvers. In de makreel-nigiri proefje nog
HET MENU
WAAR
*lokstn
aat
REKENING
6,40
7,80
48,00
2,00
2,00
1,00
5,00
vrijdag 23 november 2018
Sushi.
De sushi wordt uitgeserveerd. foto smarcelledavidse
Bunkeren tot het laatste
Frank Balkenende
Wat staat er op het menu?
Is het eten wel goed?
Een all you can
eaf-diner kost van
dinsdag tot en met
donderdag 24,00
euro.
Van vrijdag tot en
met zondag vraagt
Koi Asian Food er
26,50 euro voor.
Kinderen van 4 tot
en met 11 jaar beta
len 10 tot 11,50
euro minder. De
gast kan kiezen uit
131 gerechtjes, van
sushi, tot soepen
en salades en ge
frituurde en ge
grilde producten.
De kaart telt acht
bijgerechten. De
duurste is een
halve kreeft voor 4
euro.
<D
O)
O
o
Koi Asian Food
Ganzenpoortstraat 30
2 Radier
3 ijsthee
2 diner
1 tonijn sashimi (extra)
1 gegrilde tonijn (extra)
1 zeewiersalade (extra)
2 cappuccino
Totaal:
82,50
Een keur aan gerechtjes bij Koi Asian Food.