10 ZE Allyoucaneat ofwel brassen tot het eind van je broekriem, is razend populair. Wij laden ons vol bij Koi Asian Food in Goes. ETEN KOI ASIAN FOOD Toen de Euro-Chinees met zijn babi pangang en tjap tjoy niet meer liep, bedachten de Aziatische uitbaters een list. Nieuw, nieuw, nieuw: het wokrestaurant! Als paddenstoelen schoten ze uit de grond. Na een decennium was Nederland echter uitgewokt. Exploitan ten moesten opnieuw een concept bedenken. Het all you can eat-restaurant waar je je binnen twee uur en iets langer tegen een vastgestelde prijs kunt volproppen was geboren. Tegen woordig heeft elke zichzelf respecterende stad wel een eethuis met deze formule. Bij Koi Asian Food aan de Ganzenpoort- straat in Goes kan de zuinige Zeeuw zich op een dinsdagavond onbeperkt spijzen voor 24 euro per persoon. In het weekend betaal je 26,50 euro voor zoveel als je maag hebben kan. We hebben gereserveerd en dat is maar goed ook. Het naar Japanse richtlijnen minimalis tisch ingerichte etablissement zit bijna vol, overwegend met jongeren. We snappen het: veel voor weinig en sushi is nu eenmaal hip. Het aanbod van Koi Asian Food is enorm. We tellen 139 gerechtjes, waaronder heel veel sushi en gefrituurde en gestoomde Japanse en Chinese gerechtjes. Het principe is wijd en zijd bekend: op een bestelkaart kruis je er een stuk of vijf, zes aan. Inmiddels werken steeds meer restaurants per tafel met een tablet. Na een eerste ronde bestel je opnieuw. Zo kan dat zomaar vijf keer achter elkaar gaan, tenminste als je binnen de 2,5 uur eettijd blijft. De menu kaart vermeldt netjes welke gerechten ge schikt zijn voor vegetariërs en welke gluten, lactose en sesamzaad bevatten. Een minpuntje van het all you can eat-con- cept bij Koi is de strakke, zakelijke bediening. Het personeel plant de bestelling op tafel en doei maar weer. Een praatje kan er niet vanaf, maar voor deze prijs zien we dat door de vin gers. Wel storen we ons eraan dat de gerechten vaak niet tegelijk komen. En gezelligheid kent hier ondanks de moderne inrichting wel tijd, want de felle plafondspots herinneren ons aan kantoor. Gemiddeld prima. We trappen af met sushi die je in sojasaus ofwasabi kunt dopen. Ni- giri's, hapjes plakrijst die - in ons geval - zalm, tonijn en makreel torsen. En maki's, met rijst, vis, vlees of groente gevulde zeewierrolletjes. Mijn tafelheer, die door Azië heeft gereisd en dus van de hoed en de rand weet, herkent de klassieker californiaroll met avocado en krab stick meteen. De maki bevat alleen avocado, de spicy veggie uitsluitend groente. Ons be stek - wat een verrassing - bestaat uit stokjes. Zo klungel ik me door de eerste ronde heen. De bijbestelde sashimi-salade van tonijn is spartelvers. In de makreel-nigiri proefje nog HET MENU WAAR *lokstn aat REKENING 6,40 7,80 48,00 2,00 2,00 1,00 5,00 vrijdag 23 november 2018 Sushi. De sushi wordt uitgeserveerd. foto smarcelledavidse Bunkeren tot het laatste Frank Balkenende Wat staat er op het menu? Is het eten wel goed? Een all you can eaf-diner kost van dinsdag tot en met donderdag 24,00 euro. Van vrijdag tot en met zondag vraagt Koi Asian Food er 26,50 euro voor. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar beta len 10 tot 11,50 euro minder. De gast kan kiezen uit 131 gerechtjes, van sushi, tot soepen en salades en ge frituurde en ge grilde producten. De kaart telt acht bijgerechten. De duurste is een halve kreeft voor 4 euro. <D O) O o Koi Asian Food Ganzenpoortstraat 30 2 Radier 3 ijsthee 2 diner 1 tonijn sashimi (extra) 1 gegrilde tonijn (extra) 1 zeewiersalade (extra) 2 cappuccino Totaal: 82,50 Een keur aan gerechtjes bij Koi Asian Food.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 38