5 Er zijn mensen die zien er een beetje tegenop om hier te eten. Omdat er mensen werken met psychiatrische problemen prominenter gelegen Nieuw- straat. „Dat gaat er veel moderner en strakker uitzien", schat Mare in. „Ik vrees daar een beetje voor", zegt Simon. „Dit is een huiska mer. De gezellige sfeer zal daar anders zijn. Maar ik ben niet zo benauwd hoor. Het zal wel goed komen. Als ze maar blijven ko ken." Verhage komt uit Middelburg. Hij werd er geboren en groeide er op. Hij woonde vijfjaar in Aagte- kerke, daarna jaren in Goes en nu alweer een tijd in Terneuzen. Wat voelt hij zich het meest? „Ik ben het liefst een Vlaming in Terneu zen. Weet je wat het is? In Middel burg zijn ze toch wat stijver. Als je door de Lange Delft loopt kom je mensen tegen, maar er wordt niet naar elkaar gekeken. Op Zuid-Be veland zijn ze wat spraakzamer maar in Zeeuws-Vlaanderen zijn ze weer vriendelijker. Vriendelij ker voor een vreemdeling." Maar een vreemdeling is hij er allang niet meer. BT'er noemt Mare hem gekscherend: Bekende Terneuze- naar. Hij kent dan ook veel men sen. Simon onderbreekt zijn verhaal even. En wijst naar de keuken waar een paar mensen wachten op hun eten. „Die man met dat mutsje is de Terneuzense straat muzikant. Met zijn gitaar in de Noordstraat. Die komt hier meestal een maaltijd halen." Behendig schaaft Clint onder tussen de wortels schoon. Drie dagen in de week werkt hij bij El Cantina. Dat is genoeg, want meer kan zijn rug niet aan. „Sinds mijn vijftiende werk ik al in de horeca. Ik heb bij de Zeeuwse Kust gewerkt en heb een eigen restaurant gerund in Terneuzen. Wat het hier leuk maakt? De dankbaarheid van de gasten. Als het restaurant helemaal stil is en de mensen hun duimpjes om hoog doen. Dan heb je gelijk het gevoel dat je het goed gedaan hebt." Hij begint te grijnzen. Laatst had hij een enorme paella- pan meegenomen. „Een meter groot. Binnen twintig minuten was die leeg." Na lunchtijd is de radio weer te horen. Nu heeft de keukenploeg zelf ook tijd om te eten. Jarno zet zijn tanden in een belegd stok- broodje. Want behalve de dage lijkse warme hap staat ook dat op de menukaart. Mare en Simon zitten nog aan tafel. Natuurlijk. Morgen cannel- loni. producten hebben die we vanaf het begin zelf maken: eigen toma tensaus, eigen soepen. Niets meer uit pakjes en zakjes. Zodat men sen een gezonde maaltijd voorge zet krijgen zonder allerlei bijpro ducten." Zeeuwse Gronden rolde het concept ook al uit in Kruiningen, waar Het Melkmeisje nu een jaar draait. Begin volgend jaar opent de vestiging in de Cuyperskerk van Sas van Gent en er zijn plan nen om in Goes ook een maat schappelijk restaurant te begin nen. Dat zou dan in het Koetshuis moeten komen aan de Nieuw- straat. Ook in Terneuzen staat een ver andering op stapel. Wanneer het hoofdkantoor van Zeeuwse Gron den verhuist, gaat El Cantina mee. Dan wordt het pleintje achter de kerk dus verruild voor de veel GO ZATERDAG 17 NOVEMBER 2018 El Cantina is zeven dagen per Gasten in het restaurant, week open. Vaste klanten Simon Verhage (links) en Mare de Moor. Mare de Moor, vaste gast Begeleider Jarno de Dec ker overhan digt Els Let terman, die de bediening doet, een van de gerechten. Op de achter grond Clint Bonne. FOTO'S BOAZ TIMMER MANS De enige reclame van El Cantina.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 53