'Het water, de mensen die voor elkaar zorgen, de heerlijke appels in het kastje lang de weg. Daar geniet ik van' Emma wijst naar een oude chocoladevorm voor het maken van kersenbonbons. Hij heeft een prominent plekje in haar winkel. „Die kwam ik tegen in een antiekwinkel. Ik ben daarna in de ban geraakt van handgemaakte bonbons en heb zelfs een opleiding bij de Cal- lebaut-academie gevolgd. Een jaar lang heb ik gratis gewerkt bij verschillende top-chocola- tiers. Ik wilde zoveel mogelijk ervaring op doen." „Nee, echt niet. Ik vond chocola lekker. Meer ook niet. Maar ja, wie niet hè? Ik zeg altijd: als je aan tien mensen vraagt of ze van chocola hou den, zeggen er negen ja en de tiende die liegt." „Absoluut niet. De winkel loopt goed en ik doe ook veel opdrachten. Nu Sinterklaas en Kerst weer in aantocht zijn, heb ik het ontzettend druk. Veel mensen komen terug, omdat ik in zet op kwaliteit. Daar doe ik geen enkele con cessie in. Nooit. Ik gebruik de beste ingrediën ten en maak altijd kleine hoeveelheden. Een product staat hier geen maanden in de winkel. Het liefst niet langer dan een paar dagen. Ei genlijk zijn er best wel overeenkomsten tussen mijn oude en mijn nieuwe werk. Ik wil dat alles tot in de puntjes verzorgd is. En als ik ergens aan begin, maak ik het ook af." restaurants en de goede sushibars wel eens. Maar met Antwerpen ligt er een grote stad in de buurt waar je het allemaal vindt." „In de begintijd heb ik me in het bedrijf van mijn man prima gered met Engels. Later heb ik de keuze gemaakt goed Nederlands te leren. Als mijn kinderen thuiskomen met een briefje van school, wil ik dat kunnen lezen. Op een ge geven moment kende ik hier een Engelse vrouw die tegen haar kinderen zei dat ze maar op hun vader moesten wachten als ze hulp no dig hadden met hun huiswerk. Toen dacht ik: dat gaat bij ons niet gebeuren. Ik ben in Katten- dijke zelfs een theetuin begonnen om maar zo veel mogelijk mensen te ontmoeten, zodat ik de taal snel kon leren." GO ZATERDAG 10 NOVEMBER 2018 Die theetuin is er niet meer. Je hebt nu je ei gen chocolaterie. Hoe is dat zo gekomen? Maar kwam dat echt uit het niets? Ik bedoel: was je niet eerder al hobbymatig met cho cola bezig? Nooit spijt gehad van je nieuwe carrière? Emma Tissing: „Het is begonnen met een oude chocoladevorm voor het maken van kersenbonbons die ik tegenkwam in een an tiekwinkel. Ik ben daarna in de ban geraakt van handgemaakte bonbons." FOTO MARCELLE DAVIDSE En de taal? Nederlands is moeilijk om te le ren, maar je spreekt het behoorlijk goed.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 56