Agenten stormen TU Delft binnen om 'man met wapen' I 0941 Apple <64GB> iPhone 8 Extra korting op de iPhone 8! 7 Een primeur om van te kokhalzen. In Zweden is het Museum van Walgelijk Voedsel geopend. Stierenpenis Duizendjarig ei Muizenwijn Schapenoog Dat zegt de politie Den Haag. Ook de TU Delft bevestigt dat verhaal. De grote zoekactie naar 'een gewa pende man' in faculteit 3mE van de TU Delft begon niet met een 'ano niem telefoontje', zoals zo vaak, maar met een melding van een me dewerker. Volgens een van de stu denten was er iets gebeurd op het toilet. „Ik heb begrepen dat die me dewerker bij iemand anders een wapen dacht te zien. Toen die per soon, zeg maar, z'n broek ophaalde zag die medewerker een wapen achter de broeksriem. Daarom is daarna de politie gebeld." Signalement Agenten met kogelwerende vesten doorzochten daarop korte tijd een klein gedeelte van de faculteit waarin de studies Werktuigbouw kunde, Maritieme Techniek Technische Materiaalwetenschap pen zijn gehuisvest. Zij hadden daarbij ook een signalement van de 'man met het wapen'. Op advies van de politie werd niet de hele fa culteit ontruimd. Veel studenten die nog van niets wisten, kregen ineens allerlei app- jes op hun telefoon van verontruste familieleden en vrienden. Waar ze waren en of ze veilig waren. De stu denten zagen op dat moment wel allemaal agenten door het gebouw rennen. i Veel studenten die nog van niets wisten, kregen ineens allerlei appjes van familie Tegen vieren werd besloten om de actie af te bouwen. De 'man met het wapen' werd niet gevonden. De po litie trof geen vuurwapen aan en verrichtte geen arrestaties, al ging in een studentenappgroep het ver haal rond 'dat er iemand was aange houden'. Maar ook dat verhaal bleek niet te kloppen. „Er hoefden geen lessen onderbroken te worden", zegt woordvoerster Karen Collet van TU Delft. „We hebben de veiligheids maatregelen gevolgd die de politie oplegde." Je moet er van houden: een smeuïge stierenpe nis, soep met krokante vleermuis, muisjes wijn (niet getrokken van de Nederlandse zoetjes maar van echte, Chinese muizen) of wellicht een pittig schapenoog. Kabeljauwkuit in een dubieuze smurrie, mag ook. Het is spul dat Andreas Ahrens (39) als kind al op zijn brood smeerde. Ahrens is nu medecurator en directeur van het gisteren in het Zweedse Malmö geopende Dis- gusting Food Museum. Een we reldprimeur, dat Museum van Walgelijk Voedsel. De naam is een beetje een lok kertje, erkent Ahrens. „We willen mensen laten nadenken over wat wij eten, wat anderen eten en kennis laten maken met mogelijk nieuwe voeding. Als we dat met een Museum van Duurzaam Voedsel hadden gedaan, was het meteen zwaar geworden." Geserveerd worden niettemin tachtig 'smerige gerechten' uit vooralsnog 35 landen op een nu al spraakmakende expositie die ook nog eens stinkt. Want wie een bord gefermen teerde IJslandse haai heeft geroken, ontwijkt zeker drie maanden de visboer. Terwijl ze er op IJsland van smullen. Net zoals Ahrens van zijn Zweedse kabeljauwkuiten- brei. „Haha, onze Chinese mede werker liep ervan te kokhalzen, die kreeg het niet weg." In de rij Bij de opening stonden bezoekers gisteren in de rij. Waarom zou je jezelf Italiaanse madenkaas (Casu Marzu) aandoen of Aziatische eendeneieren met half volgroeide kuikens erin? Ahrens: „Er zit na tuurlijk een fun-element, maar het gaat ook over mensen. Wat vies is of niet is vaak cultureel be paald, al zullen de meeste mensen rauw of rottend eten laten staan." Niet iedereen lust kloppende cobraharten zoals die in Vietnam op tafel komen of, dichterbij, foi gras vanwege de manier waarop de ganzen letterlijk voedsel door de strot wordt geduwd. Ahrens: „Op den duur is het niet mogelijk zoveel vlees te eten als we nu doen. Het is niet goed voor de pla neet. Ook mogen we nadenken over hoe we onze slachtdieren soms behandelen. Ik zeg dat als een oprechte vleesliefhebber. Er is niks mis met ons gevoel van walging, zegt Ahrens, die zijn IT-bedrijf verkocht en geld in vesteerde in deze na Malmö reizende exposi tie (Duitsland, China en de VS hebben al in teresse getoond). Wal ging voor onbekend voedsel zit in onze ge nen als waarschuwing voor voedsel dat misschien wel giftig kan zijn. „Maar of je iets vies vindt of niet is emotioneel bepaald. Er zijn culturen die net zo'n moeite hebben met ons rund- of varkensvlees als wij aan- hikken tegen cavia of hond." OPROEP x A 10 GB Data 100 min/sms Let op! Geld lenen kost geld donderdag 1 november 2018 De penis van een stier is volgens Chinezen een opwindende voorganger van Viagra. Een Chinees eenden- ei dat drie maanden wordt bewaard in een mengsel van houtskool en ongebluste kalk. Lekkernij in Korea en China. Babymuisjes wor den verdronken in de rijstwijn. Populair in bijvoor beeld Iran is scha- penoogsoep. Wel op passen voor het hoge cholesterolgehalte. De politie is gisteren met groot machtsvertoon uitgerukt, nadat een medewerker in het gebouw van de TU Delft dacht iemand met een wapen gezien te heb ben. De zoektocht leverde uit eindelijk niets op. Victor Schildkamp Delft Bob van Huët Rotterdam/Stockholm Het Disgusting Food Museum etaleert (nog) geen hap uit de lage landen. Directeur An dreas Ahrens zou graag een Nederlands gerecht toevoe gen. Iets wat wij lekker vinden, maar waar buitenlanders van gruwen zoals bijvoorbeeld een rauwe haring die met uitjes in de keel glijdt. Suggesties? Mail ze naar oproep@persgroep.nl. De redactie gebruikt uw per soonsgegevens voor redactio nele doeleinden. Meer infor matie vindt u in ons privacy statement. DIT WIL IE! Tuesday 12 Septemb< N 15,00 voor je abonnement 19,00 voor je toestel Totale toestelkosten Eenmalige bijbetaling Totaal kredietbedrag Termijn bedrag Duur overeenkomst Vaste debetrentevoet 456,00 €0,00 456,00 €19,00 24 maanden 0% Bergen op Zoom Breda Dordrecht Etten-Leur Goes Middelburg Oosterhout Roosendaal Rotterdam Terneuzen Tilburg Vlissingen Waalwijk Barendrecht

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 7