0 0 Hertenbiefstuk met wildsaus 4° El El El ES 16 24'Kitchen Vandaag Donderdag Vrijdag Zaterdag Morgen Morgen Zon/maan Waterstanden Weeradvies Regen en wind (®)pl VLOERVERWARMING EFFECTIEF MAKEN? Ingrediënten WAT ETEN WE VANDAAG? Recept Bereidingswijze WEER in de regio 3 6 5 5 5 8 8 8 9 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Donderdag weer aza WEER IN EUROPA TONZON.NL/VLOERISOLATIE Morgen dinsdag 30 oktober 2018 voor 4 personen Wildsaus -1 ui -1 teentje knoflook -1 jeneverbes -1 el bruine basterdsuiker - 2 el balsamicoazijn - 250 ml rode wijn - 2 takjes tijm -1 takje rozemarijn -1 runderbouillonblokje - 2 plakjes ontbijtkoek - zout - versgemalen peper Hertenbiefstuk - olie - 4 hertenbiefstukjes a 150 g per stuk - 2 el boter PC Kijk voor inspiratie en een korte video van dit recept op onze website in de sectie Koken Eten Wildsaus - Pel en snipper de ui. - Pel en halveer de knoflook en kneus de jeneverbes. - Karamelliseer de suiker met 1 eetlepel water in een koekenpan. - Blus de karamel af met de balsamico azijn, 200 ml rode wijn en 200 ml water. Voeg de tijm, rozemarijn, ui, knoflook en jeneverbes toe. - Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en roer door. - Kook de saus tot de helft in en snijd de ontbijtkoek in blokjes. - Zeef de saus, voeg de ontbijtkoek toe en roer tot de ontbijtkoek is opgelost. - Breng de saus op smaak met zout en peper. - Giet de saus in een schaaltje, dek af en zet apart. Hertenbiefstuk - Verhit olie op hoog vuur in de pan die je voor de saus hebt gebruikt. - Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper. - Bak de biefstukken aan de onderkant in circa 3 minuten goudbruin. - Voeg de boter toe en draai de bief stukken om. - Bak de andere kant in circa 3 minuten goudbruin. - Haal de biefstukken uit de pan en leg ze op een bord. - Giet het braadvet weg en blus de pan af met de resterende wijn. - Breng aan de kook en voeg toe aan de wildsaus. - Dek het bord af met aluminiumfolie. - Laat het vlees circa 5 minuten rusten. - Verwarm ondertussen de saus weer in de koekenpan. - Snijd het vlees tegen de draad in. 4»0 4 O O 440 tlf Neerslagkans 40% <7>- Neerslagkans 70% Neerslagkans 60% Neerslagkans 50% Neerslagkans 60% Zon: 07:30 17:14 Maan: 22:04 13:34 Rotterdam Zierikzee Rotterdam volgende maanfase: Laatste kwartier - 31 oktober 0 Breda o Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen 27 mm Vandaag 1 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West 00:23 -204 00:46 -154 00:35 -137 Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West 05:22 05:39 06:09 05:17 07:02 06:26 218 241 251 167 184 164 uur 11:50 12:21 12:46 11:46 13:06 13:05 17:41 18:00 18:30 17:41 19:28 18:48 cm -175 -186 -197 -130 -153 -136 225 248 260 176 196 175 VANDAAG MORGEN DONDERDAG VRIJDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Raymond Klaassen @Weerplaza Het wordt een natte herfstdag met enige tijd flink wat wind. Er valt zo'n 10 tot 30 mm hemelwater. Het natst wordt het in het westen van het land. In het noordoosten valt de minste neerslag. Het blijft lang kil met zo'n 6 graden. De wind waait uit noordelijke richtingen en is matig tot krachtig. In de loop van de dag draait de wind via het zuiden naar het zuidwesten, 's Middags staat aan zee een harde tot stormachtige wind en zijn er zware windstoten mogelijk tussen 75 en 100 km/uur. Ook landinwaarts waait het flink en geleidelijk gaat het ook op de Wadden fors waaien. Morgen is het rustig en kan de zon soms doorbreken. Later neemt de kans op regen toe. Het wordt rond 12 graden. DAGRECORD Hoogst 21,1°C in 20051 Laagst -3,7°C in 1940 GEMIDDELD Minimum 5,8°C Maximum 13,0°C TONZON Vloerisolatie met Thermoskussens is 3x effectiever dan nieuwbouw: hogere isolatiewaarde minder warmteverlies door uitstraling minder vocht in huis 35- 30- 25- 20- 15- i -15- 11° 7° MOSKOU •KOPENHAGEN LONDEN AMSTERDAM WARSCHAU F-/ BERLIJfcM BRUSSEL^ V LÜ^p/IBURG "PRAAQ V PARIJS «MJJNCHEN WENEN ZÜR1CH0 BQEDAPKT ideau; BELGRADO MADRID SOFIA ISTANBOEL BARCELONA ROME MALLORCA ALGIERS ATHENE CANARISCHE EILANDEN TUNIS

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 48