Mosselen met tomaten-chorizosaus 23° 14° 25° 15° 18° 16' 16° 9° 16° 8° El ES BI ES -Ê- 20 24'KitChen Vandaag 4> Morgen 4> Zondag Vandaag Morgen Maandag Dinsdag 4 hd Zon/maan Neerslag Nog even warm Waterstanden Weeradvies Ingrediënten Aioli Bereidingswijze Aioli WAT ETEN WE VANDAAG? WEER in de regio 15 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Zondag Maandag weer aza WEER IN EUROPA 8 10 4 6 10 10 6 8 10 8 9 9 Recept vdeDag Zo wordt een topvakantie, een totaalvakantie... Kijk snel op TopParken.nl vrijdag 12 oktober 2018 voor 4 personen - 3 teentjes knoflook - 3 eierdooiers -1 mespuntje zout -1 tl mosterd -1 citroen - 300 ml zonnebloemolie Mosselen met saus - 2 kg mosselen - 2 uien - 2 teentjes knoflook -1 rode peper - 4 tomaten -100 g chorizo -1 bos peterselie -1 scheut zonnebloemolie -100 ml witte wijn - 200 g tomatenblokjes uit blik -1 tl gerookt paprikapoeder - 2 el azijn - 8 sneetjes brood -1 citroen PC - Pel en pers de knoflook. - Voeg eierdooiers, zout, mosterd toe. - Halveer de citroen en pers het sap uit een halve citroen. Meng goed. - Voeg de olijfolie en zonnebloemolie druppelsgewijs toe en blijf kloppen tot het op mayonaise lijkt. - Breng op smaak met een beetje zout en citroensap. Mosselen met saus - Was de mosselen en maak schoon, verwijder de drijvende of de open staande mosselen. - Pel en snipper de ui en knoflook - Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes. - Snijd de tomaten in stukjes. - Snijd de chorizo in stukjes. - Pluk en hak de peterselie. - Verhit olie in een pan en bak de plakken chorizo totdat de olie rood gekleurd is. Voeg de gesnipperde ui, rode peper en later de knoflook toe. Blus af met de witte wijn. Voeg de tomatenblokjes uit blik, tomaten, peterselie en gerookt paprikapoeder toe. Bak circa 15 minuten. Voeg de peterselie (houd wat achter voor de garnering) en azijn toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de mosselen toe en bak circa 5 minuten mee, tot alle mosselen openstaan. Snijd de rest van de citroen in partjes. Serveer met de rest van de peterselie, citroenpartjes, brood, aioli en een toefje gerookt paprikapoeder. Neerslagkans 30% Neerslagkans 10% gf Neerslagkans 70% Neerslagkans 30% Neerslagkans 60% Rotterdam 25 25° Breda Eindhoven Antwerpen Zon: A 07:58 18:51 Maan: A 11:36 20:56 Volgende maanfase: Eerste kwartier -16 oktober 1 mm Vandaag 0 mm Morgen Raymond Klaassen @Weerplaza De dag begint met vrij veel wolkenvelden. Langs de oostgrens kan in de vroege ochtend mogelijk nog een buitje vallen. Gedurende de dag wordt de bewolking dunner en breekt de zon steeds vaker door. Vanmiddag is het op veel plaatsen zonnig met wolkensluiers. De temperatuur ligt tussen 21 graden aan zee en 23 of 24 graden in het binnenland. In de avond en nacht klaart het op. Morgen laat het weer zich nog een keer van zijn warmste kant zien. Onder een stralende zon en bij een matige zuidelijke wind wordt het 's middags 23 tot 26 graden. In Limburg kan het lokaal zelfs 27 graden worden. De kans is groot dat er records worden gebroken. Zondag wordt de warmte definitief verdreven. DAGRECORD Hoogst 21,4°C in 1990 I Laagst-3,1°C in 1912 GEMIDDELD Minimum 6,6°C Maximum 14,8°C ■ipi Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 11:02 11:30 10:46 00:02 00:06 04:38 04:56 05:30 04:30 06:31 06:59 cm -185 -197 -127 -165 -147 260 282 289 201 212 194 uur 23:25 23:55 11:58 23:05 12:16 12:16 16:56 17:13 17:45 16:49 18:46 19:16 cm -195 -207 -208 -140 -145 -127 258 283 290 198 214 192 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Kijk voor inspiratie en een korte video van dit recept op onze website in de sectie Koken Eten Rotterdam Eindhoven Antwerpen MOSKOU- :nhagen LONDEN AMSTERDAM WARSCHAU 7 W -BERLIJN BRUSSELf -, ..LUXEMBURG PRAAG PARIJS MÜNCHEN WENEN -V ZÜRICH BOEDAPEST BORDEAUX- BOEKAREST BELGRADO MADRID SOFIA ISTANBOEL BARCELONA ROME LISSABON ATHENE CANARISCHE EILANDEN TOPPARKEN

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 50