Mosselen met
tomaten-chorizosaus
23°
14°
25°
15°
18°
16'
16°
9°
16°
8°
El
ES
BI
ES
-Ê-
20
24'KitChen
Vandaag
4>
Morgen
4>
Zondag
Vandaag
Morgen
Maandag
Dinsdag
4
hd
Zon/maan
Neerslag
Nog even warm
Waterstanden
Weeradvies
Ingrediënten
Aioli
Bereidingswijze
Aioli
WAT ETEN WE VANDAAG?
WEER in de regio
15
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Morgen
Zondag
Maandag
weer
aza
WEER IN EUROPA
8
10
4
6
10
10
6
8
10
8
9
9
Recept
vdeDag
Zo wordt een
topvakantie,
een totaalvakantie...
Kijk snel op TopParken.nl
vrijdag 12 oktober 2018
voor 4 personen
- 3 teentjes knoflook
- 3 eierdooiers
-1 mespuntje zout
-1 tl mosterd
-1 citroen
- 300 ml zonnebloemolie
Mosselen met saus
- 2 kg mosselen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
-1 rode peper
- 4 tomaten
-100 g chorizo
-1 bos peterselie
-1 scheut zonnebloemolie
-100 ml witte wijn
- 200 g tomatenblokjes uit blik
-1 tl gerookt paprikapoeder
- 2 el azijn
- 8 sneetjes brood
-1 citroen
PC
- Pel en pers de knoflook.
- Voeg eierdooiers, zout, mosterd toe.
- Halveer de citroen en pers het sap
uit een halve citroen. Meng goed.
- Voeg de olijfolie en zonnebloemolie
druppelsgewijs toe en blijf kloppen
tot het op mayonaise lijkt.
- Breng op smaak met een beetje
zout en citroensap.
Mosselen met saus
- Was de mosselen en maak schoon,
verwijder de drijvende of de open
staande mosselen.
- Pel en snipper de ui en knoflook
- Halveer de rode peper in de lengte,
verwijder de zaadlijsten en snijd de
peper in stukjes.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Snijd de chorizo in stukjes.
- Pluk en hak de peterselie.
- Verhit olie in een pan en bak de
plakken chorizo totdat de olie rood
gekleurd is.
Voeg de gesnipperde ui, rode peper
en later de knoflook toe. Blus af met
de witte wijn.
Voeg de tomatenblokjes uit blik,
tomaten, peterselie en gerookt
paprikapoeder toe.
Bak circa 15 minuten.
Voeg de peterselie (houd wat achter
voor de garnering) en azijn toe.
Breng op smaak met een beetje
zout en versgemalen peper.
Voeg de mosselen toe en bak circa
5 minuten mee, tot alle mosselen
openstaan.
Snijd de rest van de citroen in
partjes.
Serveer met de rest van de
peterselie, citroenpartjes, brood,
aioli en een toefje gerookt
paprikapoeder.
Neerslagkans 30%
Neerslagkans 10%
gf Neerslagkans 70%
Neerslagkans 30%
Neerslagkans 60%
Rotterdam 25
25° Breda
Eindhoven
Antwerpen
Zon: A 07:58 18:51
Maan: A 11:36 20:56
Volgende maanfase:
Eerste kwartier -16 oktober
1 mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Raymond Klaassen
@Weerplaza
De dag begint met vrij veel
wolkenvelden. Langs de oostgrens
kan in de vroege ochtend mogelijk
nog een buitje vallen. Gedurende
de dag wordt de bewolking dunner
en breekt de zon steeds vaker door.
Vanmiddag is het op veel plaatsen
zonnig met wolkensluiers. De
temperatuur ligt tussen 21 graden
aan zee en 23 of 24 graden in het
binnenland. In de avond en nacht
klaart het op. Morgen laat het weer
zich nog een keer van zijn warmste
kant zien. Onder een stralende zon en
bij een matige zuidelijke wind wordt
het 's middags 23 tot 26 graden.
In Limburg kan het lokaal zelfs 27
graden worden. De kans is groot dat
er records worden gebroken. Zondag
wordt de warmte definitief verdreven.
DAGRECORD Hoogst 21,4°C in 1990 I Laagst-3,1°C in 1912
GEMIDDELD Minimum 6,6°C Maximum 14,8°C
■ipi
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
11:02
11:30
10:46
00:02
00:06
04:38
04:56
05:30
04:30
06:31
06:59
cm
-185
-197
-127
-165
-147
260
282
289
201
212
194
uur
23:25
23:55
11:58
23:05
12:16
12:16
16:56
17:13
17:45
16:49
18:46
19:16
cm
-195
-207
-208
-140
-145
-127
258
283
290
198
214
192
VANDAAG
MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Kijk voor inspiratie
en een korte video
van dit recept op
onze website in de
sectie Koken Eten
Rotterdam
Eindhoven
Antwerpen
MOSKOU-
:nhagen
LONDEN AMSTERDAM WARSCHAU
7 W -BERLIJN
BRUSSELf
-, ..LUXEMBURG PRAAG
PARIJS MÜNCHEN WENEN -V
ZÜRICH BOEDAPEST
BORDEAUX-
BOEKAREST
BELGRADO
MADRID
SOFIA ISTANBOEL
BARCELONA
ROME
LISSABON
ATHENE
CANARISCHE
EILANDEN
TOPPARKEN