m m n 16 WEE De kok van DuCo in Middelburg zweert bij de houtskooloven. Toch draait het in deze bistro niet alleen om gegrild vlees. pi iddelburg binnenkomen per spoor maakt ons helemaal vro lijk. Alleen nog de draaibrug over en we zijn in de stad. Op de hoek van de Loskade en de Stationsstraat staat het Fletcher Hotel Middel burg. Een ronding in de gevel, boogvormige ramen, fraai gekruld gietijzer en balkonnetjes: romantisch genoeg voor een Romeo die de liefde verklaart aan zijn Julia. Jarenlang draagt het gebouw met de rode koepelluifels de naam Grand Hotel Du Com- merce. Na een renovatie in 2017 verdwijnt de zonwering. Ook vervalt de oude naam. Het gaat als Fletcher Hotel Middelburg de toe komst in. Du Commerce leeft alleen nog voort in de naam van het restaurant op de begane grond: Bar Bistro DuCo. Bijna maken we rechtsomkeert. Een groep vrouwen viert het leven. Fantastisch, maar la waaierig. Gelukkig proefje niet met je oren. Hoewel. Bij mij doen alle zintuigen mee als ik eet. De inrichting heeft meer weg van een bras serie dan van een intieme bistro. Sober en strak. Enorme taupekleurige banken met hoge rugleuningen. Koperkleurige kroonluchters. Eén wand is beschilderd met zwarte school- bordverf. Tussen sierlijke krijtkrullen staan wat gerechten aangeprezen. Op alle tafeltjes pronkt een nep-orchidee. De onze is stoffig, die schuiven we aan de kant. Zoals ik al zei: alle zintuigen staan op scherp. Vlees, vis, al dan niet aan een spies. Weinig keuze voor vegetariërs, maar wel zoveel moge lijk biologisch. Chef-kok Tristan van Bellen (Emelisse Kamperland, Gecroonde Liefde Vlissingen) bevestigt dat. „Met de groenten komen we een heel eind. Ook zuivel is biolo gisch. En volgende maand hebben we een ac tie met biologische entrecote." Voor alle bistro's koopt Fletcher centraal in. Door heel Nederland staan op de menukaar ten dezelfde gerechten. „Klassieke bistroge rechten in een hip jasje", zegt Tristan. „Caesar salad, crème brülée, dame blanche. En niet te vergeten: gerechten van de Josper, een houts kooloven. Het heeft me een goede maand ge kost daar grip op te krijgen, inmiddels weet ik goed raad met het vuur. We 'josperen' wat af." Vooraf een pomodorisoep met verse pesto en crème fraïche. Die komt in een knalrood giet ijzeren pannetje. Leuk, maar de soep is lauw. Terug naar de chef dus. Als we even later de warme soep proeven, schiet ons een reclame slogan te binnen: 'Een beetje van jezelf en een beetje van Maggi.' En we proeven het goed, volgens Tristan. „Ik voeg altijd wat groente bouillonpoeder aan de soep toe." Tegenover me ligt een filet van forel op het bord, ingeklemd tussen grote toeven bieten- schuim en druppels coulis van paprika. „Met dat schuim geven we een moderne twist aan de gerechten", zegt de chef. „Simpel. Rode HET MENU WAAR REKENING zaterdag 6 oktober 2018 GO Chef-kok Tristan van Bellen (links) en kok Timo Leijnse. Asian beef. foto's ruben oreel Tongschar is de uitblinker Elian van 't Westeinde Hoe is het binnen? Wat staat er op het menu? Wat eet je? De voorgerechten bij DuCo beginnen bij 6 euro (soep). Hoofdgerechten doen rond de 20 euro. Het goed koopst is een vege tarische burger (16,50). Het duurste gerecht, een kogel biefstuk van 200 gram kost 25 euro. Voor spiesen ben je tussen de 10,50 (gegrilde groenten) en 14,50 (biefstuk) kwijt. Desserts zijn er vanaf 7,50, een kaasplankje kost 12,50. Naast de kaart heeft DuCo een maandspecial, bijvoorbeeld tong schar (24,50). Bar Bistro DuCo MIDDELBURG Loskade 1 I 1 Chaudfontaine 2,75 1 Sauvignon blanc 4,50 1 Tomatensoep 6,00 1 Forel 12,00 1 Spies Asian beef 14,50 1 Maandactie september 24,50 1 Sorbet new style 8,50 Totaal: 72,75

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 52