^3
16
16°
10°
15°
13°
18°
20°
8°
Sp!
20°
8°
1
B!
H
Brandade van zoete
aardappel met kabeljauw
WAT ETEN WE VANDAAG? 24' K itC h e n
Vandaag
Morgen
Donderdag
Vandaag
Morgen
Vrijdag
Bewolkten
regenachtig
Zaterdag
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Recept
v§e Dag
Ingrediënten
Benodigdheden
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Vrijdag
weer
aza
af
5
8
7
8
8
9
10
10
10
IQ
9
8
WEER IN EUROPA
VOCHTIGE
KRUIPRUIMTE?
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
Bereidingswijze
15°
12°
Vandaag
Donderdag
rJWiJ
dinsdag 2 oktober 2018
voor 4 personen
- 800 g zoete aardappel
- 500 g kleine spruitjes
- olijfolie om in te bakken
- 55 g amandelschaafsel
- 400 g kabeljauwfilet
- 300 g Amsterdamse uitjes
-1 bosje bosuitjes
- olijfolie extra vierge
-1 sinaasappel
- 3 takjes salie
- pureestamper
<5>- Neerslagkans 50%
Neerslagkans 10%
gf Neerslagkans 10%
<3>
Neerslagkans 10%
Rotterdam
Zierikzee f
Eindhoven
Antwerpen
Wilfred Janssen
@Weerplaza
Vandaag zorgt een storing voor
bewolking en perioden met regen
of motregen. Soms is het een tijdje
droog, maar bij maximaal 13 tot 16
graden en een matige tot krachtige
westenwind is het niet echt lekker
buitenweer. Vanavond wordt het
vaker droog en klaart het ook op,
alleen in het zuiden blijft het lang
bewolkt met wat regen. Morgen is het
uiteindelijk overal wisselend bewolkt
en vooral in het noordoosten kan
nog een bui vallen. Het wordt 14 of
15 graden en de noordwestenwind
is matig. Donderdag loopt de
temperatuur een stuk op. Er zijn
perioden met zon en het is op de
meeste plaatsen droog bij 17 of
18 graden. Vrijdag wordt mogelijk
regionaal de 20 graden weer
aangetikt.
DAGRECORD Hoogst 25,713 in 1959 I Laagst 1,6°C in 1957
GEMIDDELD Minimum 8,3°C Maximum 16,3°C
Neerslagkans 50%
Zon: A 07:40 19:15
Maan: A 15:41
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 02 oktober
3 mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
01:32
-172
13:56
-156
Terneuzen
01:58
-184
14:20
-168
Hansweert
02:26
-195
14:46
-180
Roompot buiten
01:25
-131
13:55
-118
Yerseke
02:45
-152
15:06
-140
Krammersluizen West
02:40
-140
15:06
-128
Hoogwater
Vlissingen
07:28
195
19:56
195
Terneuzen
07:48
216
20:15
217
Hansweert
08:20
229
20:45
232
Roompot buiten
07:29
149
20:00
152
Yerseke
09:06
170
21:36
177
Krammersluizen West
08:49
153
21:15
161
VANDAAG
MORGEN
DONDERDAG VRIJDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35-
30-
25-
20-
15-
-15-
TONZON Vloerisolatie voorkomt dat
vocht de woning binnendringt vanuit
de kruipruimte. Vocht en een muffe
geur zijn voorgoed verleden tijd.
Wacht niet langer, neem nu actie!
ze bijna gaar zijn en kook dan nog
5 minuten.
- Snijd de Amsterdamse uitjes in
vieren en snijd de bosuitjes fijn.
- Pers de sinaasappel uit boven een
kommetje.
- Pluk en snijd de salie in reepjes en
meng met een flinke scheut olijf
olie extra vierge door het sinaas
appelsap.
- Giet de aardappels af, stamp
voorzichtig door elkaar met een
pureestamper en breng op smaak
met olijfolie extra vierge, een
beetje zout en versgemalen peper.
- Meng de spruitjes met amandelen,
de bosuitjes en de Amsterdamse
uitjes door de zoete aardappel-
brandade.
- Schep de zoeteaardappel-
brandade op het bord en lepel de
sinaasappel-salieolie erover en
eromheen.
Kijk voor inspiratie
en een korte video
van dit recept op
onze website in de
sectie Koken Eten
- Schil en snijd de zoete aardappels
in gelijke stukken en kook ze in
een pan water met een beetje zout
in circa 15 minuten bijna gaar.
- Snijd de spruitjes in vieren.
- Verhit een scheut olijfolie om in te
bakken in een koekenpan en bak
de spruitjes circa 5 minuten tot ze
bruin beginnen te worden, maar
nog een goede bite hebben.
- Voeg het amandelschaafsel toe en
bak mee tot het goudbruin is.
- Snijd de kabeljauw in blokjes, voeg
toe aan de pan met aardappels als
Rotterdam
Antwerpen
MOSKOU
WARSCHAU
•BERLIJN
BRUSSEL
PRAAG v
•WENEN
BOEDAPEST
EMBURG
MÜNCHEN
:ürich
BORDEAUX-
BOEKAREST
BELGRAD©5
SOFIA is jANB0EL
TIRANA
MADRID
BARCELONA
MALLORCA
ATHENE
CANARISCHE
EILANDEN
TUNIS