i Gnocchi met kippenpoten en spinazie-kaassaus KOOPJE beetje culinair voor het blok zetten als hij voor het eerst mee-eet. Mijn vrouw vond een toepasselijk Thais gerecht genaamd kai loug kheuh, oftewel schoonzooneie ren. Het verhaal achter deze schotel was dat een Thaise mamma ooit niet zo blij was met haar toekomstige schoonzoon. Op een dag serveerde ze hem twee gefri tuurde eieren in een krokante laag. Het geheel had iets weg van testikels, en dat was precies de boodschap: één misdra ging en jouw ballen gaan als volgende in de pan. Met smaak heeft mijn vrouw de schoonzooneieren bereid voor de glui perd van dienst. Ik droom nog weieens van hem als ik zwaar heb getafeld. 41 Kai loug kheuh „Jazeker, maar niet op een ge wone doordeweekse dag." „Ja, maar ik haal ze wel uit het versschap, want de gnocchi die je vindt bij de gedroogde pasta's is vaak wat zetmelig." „Nee, maar daar let ik ook niet op. Ik ben gek op guilty pleasu- magazino 39 Echt iets om voor te schotelen aan types wier bloed je kunt drinken: cupcakes in de vorm van een doods- hoofdje. (Nordic Ware, €49,95) Voorgerecht voor 4 personen 5 el arachideolie 5 sjalotjes, gesnipperd 4 knoflookteentjes, geperst 5 gedroogde chilipepers 4 eieren, hardgekookt en gepeld 3 el palmsuiker (of bruine suiker) 1 el tamarindepasta 2 el oestersaus 2 el vissaus 2 el verse koriander, grof gehakt Verhit de olie in een wok en fruit de sjalotjes, knoflook en chilipepers. Voeg de gekookte eieren toe en bak ze rondom goudbruin. Haal de eieren eruit en laat de uitjes en chilipeper uitlekken op keukenpapier. Schenk 200 ml water in de wok en breng aan de kook. Laat hierin de palmsuiker op lossen en doe hetzelfde met de tamarindepasta. Voeg de oes tersaus en de vissaus toe en laat het mengsel al roerende inkoken totdat een wat plakke rige saus ontstaat. Leg de ei eren in de saus en verwarm een paar minuten mee. Serveer het gerecht met als garnering de gefruite uitjes en pepers en wat verse koriander. Prijs des gewenst tijdens de maaltijd uw schoonzoon. Sabine Koning (28) is foodstylist en -fotograaf en deelt op Ohmyfoodness.nl recepten en (culinaire) reisverhalen. Deze maand ligt haar nieuwste kookboek Cheesecake in de winkel. De gnocchi voor dit recept maken we uit een pakje. Maak je ze wei eens vers? Haal je ze bij de super markt? Dit gerecht heeft veel kaas, goed voor de lijn is het dus niet INGREDIENTEN voor 2 personen 2 kippenpoten 2 el Italiaanse kruiden (salie, oregano, tijm, basilicum, pe terselie) 200 g gnocchi 2 teentjes knoflook, gehakt 1 ui, gesnipperd 200 g bladspinazie 125 ml kookroom 100 g mozzarella, in kleine stukjes peper en zout 30 g Parmezaanse kaas BEREIDING Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in. Strooi de Italiaanse kruiden over de kip. Smelt boter in een koekenpan en bak de kip rondom bruin (gaar bakken hoeft niet). Leg de kippenpoten in de ovenschaal. Kook de gnocchi gaar. Schep ze daarna bij de kip in de ovenschaal. Fruit de knoflook en ui tot het goed begint te geuren. Voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken. Schenk de kookroom in de pan en voeg de mozzarella, peper en zout toe. Schep om, tot de mozza rella is gesmolten. Schenk de spinazie-kaassaus over de gnocchi in de ovenschaal. Strooi de Parmezaanse kaas over het gerecht en schuif de schaal 25 minuten in het midden van de oven. Bak tot de kip gaar is en serveer direct. WG

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 105