<5) KOKEN \0etew WEETJE WEETJE II Gipharts kookeiland e spelen dagelijks rollen. Soms zijn we opvoeder, soms iemand die een standje krijgt, soms werknemer, coach, buur, geliefde, kind, vriend, jongste, oud ste, ex, leidinggevende, noem maar op. Al die verschillende rollen samen bepalen wie we zijn. Vaak nemen we rollen tegen wil en dank aan, omdat die voortvloeien uit andere. Bijvoorbeeld de rol van schoonzoon of schoondochter. Of schoonvader en schoonmoeder. Als ouder ontkom je er niet aan die rol ooit te moeten spelen. Weinigen zul len zich verheugen om langs te gaan bij de ouders van de persoon op wie hij of zij toevallig verliefd is geworden, zoals ook ouders op hun r beurt niet op voorhand zullen kwispelen om kennis te maken met het sujet dat hun geliefde kind geluk kig moet maken. Wim Sonneveld had daar vroeger een aardige conference over, waarin hij in een rol als vader over zijn dochter en schoon zoons zei: 'En dan komen de jongens. De natuur moet z'n loop hebben, dat ken ik billijken. Ik weet het nog goed. Ze was 14. Toen komt ze thuis met een knul van 18. Oh, ik zag het zo: een gluiperd van het zuiverste water. Ene Harrie. Ik droom nog weieens van 'm als ik zwaar heb getafeld.' Sonneveld ontwikkelde de tactiek om een schoonzoon, wanneer deze hem niet beviel, uitvoerig op te hemelen bij zijn dochter. 'Heel link, ik prees hem regel recht het graf in. Maar jaHarrie gaat, Piet komt. Piet gaat, Kees komt. Kees gaat, Nikkie komt. En allemaal mee-eten! O, ik heb wat voedsel verstrekt aan die kna pen.' Ik moest aan dit fragment denken toen de dochter van mijn schoonouders een toepasselijk gerecht wilde bereiden voor een schoonzoon die zich bij ons meldde. Je wilt zo'n knul natuurlijk toch een En dan is Ronald Giphart ineens schoonvader. Wat schotel je de partner van je kind voor? Zijn vrouw slijpt de messen. Gemiddeld eten Nederlanders 195 eieren per persoon per jaar. Driekwart daarvan bestaat uit hele eieren, de rest is verwerkt in mayonaise, koekjes, sauzen en pasta. De tamarinde is een belangrijk ingrediënt in de Aziatische keuken. Van de peulen van de tropische boom wordt stroop gemaakt. Tamarinde zit ook in worcestersaus. Schoonzooneieren voor de aluioerd van dienst Foto SHODYCAREMAN 381 zaterdag 15 september 2018 WG

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 104