ü5l 0 ^3 Gevulde aubergine met kikkererwten 21° 14° 20° 14° Gf 20 £3! 24'Kitchen Vandaag Morgen Woensdag Donderdag Vandaag Morgen Zon/maan Verschillen Neerslag Waterstanden Weeradvies Ü9 7 £16 £1 8 Ingrediënten Benodigdheden WAT ETEN WE VANDAAG? Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Woensdag weer WEER IN EUROPA 9 10 10 10 9 6 8 9 8 9 8 2019: GAS DUURDER DOOR HOGERE ENERGIEBELASTING TONZON.NL Recept vde Dag 24 13 Vandaag Morgen Donderdag maandag 10 september 2018 voor 4 personen - 4 teentjes knoflook - 25 ml olijfolie - 2 aubergines - 2 uien - 2 rode paprika's -1 tl ras el hanout -1 blikje tomatenpuree - 400 g kikkererwten (in blik) -1 tl chilipoeder -1 citroen -1 bosje koriander -150 g feta - 400 g amandelschaafsel - zout - vergemalen peper - Ovenschaal - Rasp - Hapjespan PC - Verwarm de oven op 200 °C. - Pel en snijd de knoflook fijn. - Meng de helft van de knoflook met olijfolie, wat zout en peper. - Halveer de aubergines en leg ze in een ovenschaal. - Bestrijk de binnenkant van de aubergines met de knoflookolie en bestrooi met versgemalen peper. - Laat de aubergines in circa 20 minuten in de oven zacht en gaar worden. - Pel de uien en snijd in plakjes. - Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in fijne blokjes. - Verhit een hapjespan met olijfolie en fruit de ui met de resterende knoflook en wat ras el hanout. Spoel de kikkererwten en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten, paprika en tomatenpuree toe en laat stoven tot de groente zacht en gaar zijn. een beetje chilipoeder en de rasp en het sap van een citroen toe. Voeg 200 ml water toe aan de saus en roer door. Breng op smaak met zout en peper. Hak de koriander fijn en voeg toe aan de pan. Neem de aubergines uit de oven, maar laat de oven aan staan. Schep een deel van de binnenkant weg. Laat een rand van circa 1 centimeter vruchtvlees in de aubergine zitten. Hak het vruchtvlees van de aubergine fijn en schep om met een scheut olijfolie en wat rasp en sap van de citroen. Meng de auberginevulling door het kikkererwtenmengsel. Vul de uitgeholde aubergine met het kikkererwtenmengsel en verbrokkel de feta erover. Bestrooi met amandelschaafsel. Plaats de aubergines circa 5 minuten terug in de oven tot de kaas smelt en de amandelen goudbruin kleuren. Serveer de aubergines op een bord. Garneer met verse koriander. gf Neerslagkans 10% gf Neerslagkans 20% Neerslagkans 10% DAGRECORD Hoogst 28,4'C in 1959 I Laagst 1,6°C in 1986 GEMIDDELD Minimum 10,6°C Maximum 20,3°C Neerslagkans 30% <2>- Neerslagkans 10% Zon: A 07:03 20:07 Maan: A 07:38 20:50 Volgende maanfase: Eerste kwartier -17 september Marco Verhoef @Weerplaza Vandaag wordt het in Limburg 23 graden. De zon schijnt geregeld en het blijft droog. In het noorden komt wat meer bewolking voor. Daar wordt het 18 tot 20 graden. De westelijke wind is meest matig. Morgen staat er een stevige wind. Uit het westen tot zuidwesten waait het matig tot krachtig. Daarbij zijn er in het noorden wolkenvelden en op de Wadden valt misschien wat regen. In het midden en zuiden van het land blijft het droog en schijnt de zon af en toe. De maxima lopen uiteen van 20 graden in het noorden tot 24 in het zuiden. Woensdag kan het in het zuidoosten van het land 27 graden worden. In het noorden komt het kwik niet eens aan 20 graden en kan regen vallen. Omm - Omm Vandaag Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 09:20 -191 21:50 -225 Terneuzen 09:47 -206 22:17 -239 Hansweert 10:16 -221 22:45 -252 Roompot buiten 08:54 -127 21:25 -158 Yerseke 10:40 -149 23:02 -178 Krammersluizen West 10:35 -131 23:05 -160 Hoogwater Vlissingen 02:50 268 15:13 256 Terneuzen 03:08 293 15:33 280 Hansweert 03:45 301 16:07 286 Roompot buiten 02:43 207 15:06 190 Yerseke 04:45 223 17:06 208 Krammersluizen West 05:13 207 17:38 190 VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35- 30- 25- 20- 15- 10" 5- o- -5- En woningisolatie duurder door hogere btw. Neem nu actie. Profiteer direct van meer comfort, minder gasverbruik en lagere aanschafkosten! Kijk voor inspiratie en een korte video van dit recept op onze website in de sectie Koken Eten Rotterdam Eindhoven Antwerpen Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen HELSINKI STOCKHOLf GLASGOW '1015 KOPENHAGEN LONDEN AMSTERDAM WARSCHAU BERLIJN LUXEMBURG 'PRA^9 ARIJS MÜNCHEN .yyENÉN ZÜRICH BOEDAPEST BORDEAUX BELGRADO MADRID SOFIA ISTANBOEL BARCELONA LISSABON MALLORCA ATHENE ALGIERS CANARISCHE EILANDEN

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 49