16 WEE Groede aan Zee ligt op een prachtige locatie, maar de keuken mag verfijnder. ETEN GROEDE AAN ZEE, GROEDE r was een tijd dat strandpaviljoens zich beperkten tot friet en frikan- dellen. Met mierzoete mayonaise en appelmoes uit een potje. Verse I saté was een lot uit de loterij. Dat was het dan wel. Die periode is aan de kust van West-Zeeuws-Vlaanderen verleden tijd. Aan het strange, zoals de lokaio's zeggen, zijn de laatste jaren moderne strandtenten als molshopen in het duingebied uit de grond ge stampt. Vaak met een behoorlijke kaart, een robuuste inrichting en houten borden waar teksten als beach en relax op staan. Originali teit is nooit ver weg. Net voorbij Strandcamping Groede is een paar zomers geleden Groede aan Zee geopend. Een stoere strandtent. Na een lange dag bak ken, 'teenslipper' je direct het paviljoen in. Je zit praktisch óp het strand, zo laag ligt het ter ras. Met de voeten halfin het zand, het in de wind dansende duingras en een machtig zicht HET MENU op de zee en Vlissingen zijn er slechtere loca ties om de buik te vullen. We nemen van avond buiten plaats, achter een groot wind scherm. De kaart verraadt ook hier de evolutie in de paviljoens. Friet en frikandel kun je krij gen tot je in de brugklas zit. Verder: oesters, coquilles, zeebaars, mosselen. Een tafeltje ver der serveert een Vlaamse moeder melk uit de borst. Jazeker, al gaan we nog liever met de benen omhoog in een van de houten loungebanken met beige kussens. Dat is ietwat asociaal. Veel houtwerk is ook gebruikt in de rest van de in richting. In de grove, lange tafels en in de voorgevel. Binnen is een kleine bakkerij inge richt. De broden liggen in schappen aan de muur. En waar je ook zit, je geniet een prach tig panoramazicht op het strand en het water. Met zoveel schatten uit de zee op de kaart WAAR moeten we wel zilte zaligheden laten aanruk ken. Maar laten we eens dwars zijn en ook een vitello tonato nemen. Met carpaccio en scam pi's in de look, een usual suspect op de Neder landse menukaart, die geweldig kan smaken. Kalkoen in plaats van kalf, geen tonijnmay onaise maar aioli, geserveerd met een maïs kolf... We hebben het beleefd. Groede aan Zee doet wel normaal. Het kalfsvlees is zacht als dons. De tonijnmayonaise kan een pepertje meer gebruiken, maar correspondeert prima. Op het vlees rusten ansjovisjes, olijven, een volle lepel kappertjes en schaafsel van Parme zaanse kaas. In dat zoutwinningsgebied blijft het kalf desondanks overeind, geholpen door friszure crème van balsamico en lekkere zon gedroogde tomaat. Het kan dus wel, een sma kelijke vitello tonnato. De salade van garnalen is ook in orde. De frisse cocktailsaus sprenkel je er zelf over, waardoor het bord geen soepje is. Een kneepje in de citroen stuwt de smaak omhoog. Een fijn REKENING zaterdag 28 juli 2018 GO ki J 4 Vispizza. foto'scamileschelstraete Lieve Khanna met een bord visgerech ten. Jin Vonk serveert de drankjes. In de bearnaisesaus proefje Bob Maes 'Groede aan Zee' heeft meerdere opties voor vege tariërs en mensen met allergieën. Vooraf zijn er oes ters (14,25 euro), trio van vis (12,50) en vissoep (6,75). Daarna is er keuze uit onder meer ka beljauw (17,25), vis- plateau (21,50 p.p.), spareribs (17,50) en tournedos (19,75). Ook zijn er diverse pastas en pizza's, die tegen geredu ceerde prijs zijn mee te nemen naar het strand. Als des sert is er bijvoor beeld tiramisu (7) en kaasplank (9). Dat is eens wat anders. Zit je lekker? En het eten? Nieuwesluis Strandpaviljoen Groede aan Zee Zeeweg 11A, Groede tee* Kruishoofd 10 CA. %]k Groede Vitello tonato 10,25 Garnalensalade 10,25 Zalm 18,25 Visbordje 19,75 Crème brülée 7,00 Drie witte wijn 10,80 Koffie 2,00 Cappuccino 2,30 Pils 2,30 Totaal: 82,90

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 52