16 WEE Verscholen in de polder huizen soms verrassend goede restaurants. Gaat dat ook op voor De Korenbeurs in Geersdijk? dreven, droegen begin dit jaar het stokje over aan het jonge stel Jaco (chef) en zijn gade An- niek Bakker (gastvrouw). Jaco durft verras sende combinaties aan, wijnspecialist Anniek zoekt er passend druivennat bij. Mochten ze vroeg of laat met een Michelinster worden be kroond, dan is die zeker welkom, zegt het paar. Als we er op een zondagavond neerzijgen, zien we verrassend veel jongeren aan tafel. We zitten dankzij de superzomer buiten, in ge vlochten, wat ongemakkelijke terrasstoelen. Binnen ontwaren we comfortabele fauteuils in een historische entourage, compleet met een bijkans middeleeuwse open haard. Het restaurant bevindt zich namelijk in een oude schuur. Natuurlijk eten we deze avond sur la terrasse, waar het kalm wiegende groen je tot rust brengt. Tenminste, totdat het groepje twintigers aan de belendende tafel een keel opzet. Wat eten we? Het vijf gangen tellende zomermenu. Onze serveerster slaat de keuzes die mijn tafeldame en ik uit het menu maken op in het blote hoofd. Applaus! We klappen ook voor de amuse: olijven-tomatentapenade met kaas- schuim en dito krokantje. De tapenade biedt een aangenaam aroma van rundstoverij. Dat De Korenbeurs oog heeft voor details, bespeuren we als Anniek brood met boter en olijfolie op tafel zet. Met een pipetje kun je de olie uit het glazen bolletje vissen. Dat voor komt geknoei op het tafellinnen. Restaurants, volg dat voorbeeld! Net zo verrukt zijn we over de fraai gedres seerde eerste gang. De steak tartaar, ongekruid dus zeezout en peper erop, is mals. Samen met zoetzure rode biet, granaatappel, komkommer en de dooier van een op 63 graden bereid ei - de ideale temperatuur, zeggen kookweten- schappers- beleven je smaakpapillen een klas sieke wals. En diezelfde zuurtjes helpen het vet in mijn fijne makreelsalade verteerbaar te maken. Een streep mousse van gegrilde pa prika doneert een interessant pikant je. Daar- Voor restaurant De Korenbeurs moet je koers zetten naar Land goed Rijckholt in Geersdijk, een groen walhalla, hartje Noord-Be veland waar bemiddelde senioren 24 uur per dag van zorg en hun natje en droogje worden voorzien. De Korenbeurs kookt dus standaard ook voor de parkbewo ners. Automatisch verschijnt dan het spook beeld op je netvlies van gepureerde prakjes, glibberige groenten en aardappelen die zo ver zijn doorgekookt dat de behanger er lijm van kan brouwen. Stop, wis dat beeld! De Korenbeurs geniet een aanbeveling van restaurantgids Michelin. In de Franse culinaire gids van GaultMillau stijgt het etablissement met twaalf punten. En op de reviewsite Iens.nl staat het bij de beste tien restaurants van Zeeland. Hans en Sylvia Ventevogel, die De Korenbeurs vroeger in Kortgene en de laatste vijfjaar op Rijckholt HET MENU WAAR ,<#- REKENING zaterdag 21 juli 2018 ■4 Jaco Bakker durft verrassende smaakcombinaties aan. fotos mechteld jansen Zet hier j e tanden in een Frank Balkenende De Korenbeurs biedt een kreef tenmenu voor 64,75. Het zomer menu loopt van 34,50 tot 49,50. A la carte eten kan ook. Het goed koopste voorge recht (toffee met geitenkaas, truffel en paddenstoelen) mag weg voor 9,50. De duurste entree is Oosterschelde- kreeft (14,50). Het goedkoopste hoofdgerecht be gint bij 19,50 (ba- vette of Surf Turf), het meest betaal je voor zee tong en tournedos (27,50). Restaurant De Korenbeurs op Landgoed Rijckholt Provincialeweg 2 T Geersdijk Gr 05 Gr. 2 zomermenu vijf gangen 99,00 2 flessen bruiswater 8,00 1 huiswijn wit 3,75 2 witte wijn 9,00 1 espresso 2,30 Totaal: 122,05 Gastvrouw Anniek Bakker adviseert wijnen.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 52