16 WEE
Verscholen in
de polder
huizen soms
verrassend
goede
restaurants.
Gaat dat ook op
voor De
Korenbeurs in
Geersdijk?
dreven, droegen begin dit jaar het stokje over
aan het jonge stel Jaco (chef) en zijn gade An-
niek Bakker (gastvrouw). Jaco durft verras
sende combinaties aan, wijnspecialist Anniek
zoekt er passend druivennat bij. Mochten ze
vroeg of laat met een Michelinster worden be
kroond, dan is die zeker welkom, zegt het paar.
Als we er op een zondagavond neerzijgen,
zien we verrassend veel jongeren aan tafel. We
zitten dankzij de superzomer buiten, in ge
vlochten, wat ongemakkelijke terrasstoelen.
Binnen ontwaren we comfortabele fauteuils
in een historische entourage, compleet met
een bijkans middeleeuwse open haard. Het
restaurant bevindt zich namelijk in een oude
schuur. Natuurlijk eten we deze avond sur la
terrasse, waar het kalm wiegende groen je tot
rust brengt. Tenminste, totdat het groepje
twintigers aan de belendende tafel een keel
opzet.
Wat eten we?
Het vijf gangen tellende zomermenu. Onze
serveerster slaat de keuzes die mijn tafeldame
en ik uit het menu maken op in het blote
hoofd. Applaus! We klappen ook voor de
amuse: olijven-tomatentapenade met kaas-
schuim en dito krokantje. De tapenade biedt
een aangenaam aroma van rundstoverij.
Dat De Korenbeurs oog heeft voor details,
bespeuren we als Anniek brood met boter en
olijfolie op tafel zet. Met een pipetje kun je de
olie uit het glazen bolletje vissen. Dat voor
komt geknoei op het tafellinnen. Restaurants,
volg dat voorbeeld!
Net zo verrukt zijn we over de fraai gedres
seerde eerste gang. De steak tartaar, ongekruid
dus zeezout en peper erop, is mals. Samen met
zoetzure rode biet, granaatappel, komkommer
en de dooier van een op 63 graden bereid ei -
de ideale temperatuur, zeggen kookweten-
schappers- beleven je smaakpapillen een klas
sieke wals. En diezelfde zuurtjes helpen het
vet in mijn fijne makreelsalade verteerbaar te
maken. Een streep mousse van gegrilde pa
prika doneert een interessant pikant je. Daar-
Voor restaurant De Korenbeurs
moet je koers zetten naar Land
goed Rijckholt in Geersdijk, een
groen walhalla, hartje Noord-Be
veland waar bemiddelde senioren
24 uur per dag van zorg en hun natje en
droogje worden voorzien. De Korenbeurs
kookt dus standaard ook voor de parkbewo
ners. Automatisch verschijnt dan het spook
beeld op je netvlies van gepureerde prakjes,
glibberige groenten en aardappelen die zo ver
zijn doorgekookt dat de behanger er lijm van
kan brouwen.
Stop, wis dat beeld! De Korenbeurs geniet
een aanbeveling van restaurantgids Michelin.
In de Franse culinaire gids van GaultMillau
stijgt het etablissement met twaalf punten. En
op de reviewsite Iens.nl staat het bij de beste
tien restaurants van Zeeland. Hans en Sylvia
Ventevogel, die De Korenbeurs vroeger in
Kortgene en de laatste vijfjaar op Rijckholt
HET MENU
WAAR
,<#-
REKENING
zaterdag 21 juli 2018
■4 Jaco Bakker durft verrassende smaakcombinaties aan. fotos mechteld jansen
Zet hier j e tanden in een
Frank Balkenende
De Korenbeurs
biedt een kreef
tenmenu voor
64,75. Het zomer
menu loopt van
34,50 tot 49,50.
A la carte eten kan
ook. Het goed
koopste voorge
recht (toffee met
geitenkaas, truffel
en paddenstoelen)
mag weg voor 9,50.
De duurste entree
is Oosterschelde-
kreeft (14,50). Het
goedkoopste
hoofdgerecht be
gint bij 19,50 (ba-
vette of Surf
Turf), het meest
betaal je voor zee
tong en tournedos
(27,50).
Restaurant De Korenbeurs
op Landgoed Rijckholt
Provincialeweg 2
T
Geersdijk
Gr
05
Gr.
2 zomermenu vijf gangen
99,00
2 flessen bruiswater
8,00
1 huiswijn wit
3,75
2 witte wijn
9,00
1 espresso
2,30
Totaal:
122,05
Gastvrouw Anniek Bakker adviseert wijnen.