O
SI
35
Nacho's
met gehakt
18°
14°
21°
12°
25°
13'
26°
13'
k
KOKEN
\oeta
Vandaag
Morgen
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Waterstanden
Morgen
Vandaag
Zon/maan
Neerslag
Weeradvies
Rustig weerbeeld
(B®P|
SLIM VERDUURZAMEN?
Sof ie en Jorrit WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
13
10
wfca
8
Bfca
9
10
I0
,0
9
9
9
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Maandag
Dinsdag
weer
aza
WEER IN EUROPA
TONZON.NL/WARMTELEKKEN
Vandaag
zaterdag 16 juni 2018
PC
De Mexicaanse keuken is een
van onze favorieten. Burrito's,
taco's, fajita's: het gaat er bij ons
allemaal in als koek. Net zoals
deze nacho's met gehakt, waar
mee je ook zeker indruk maakt
op Vaderdag.
Sofie Chanou (27) en Jorrit
Buissant (28) runnen samen
lekkerensimpel.com. Ze houden zich
elke dag bezig met het bedenken,
koken en fotograferen van nieuwe
gerechten voor hun website én
kookboeken.
voor 2 personen
Bereiding: 20 min.
15 min. in de oven
- 200 gr rundergehakt
-1 ui
-1 teen knoflook
-1 tl paprikapoeder
-1/4 tl chilipoeder
- halve tl komijnpoeder
- 3-4 tomaten
- handje geraspte kaas
- halve zak tortillachips
-1-2 paprika's
- snufje zout en peper
- Verwarm de oven voor op 200
graden.
- Snij de ui, bosui en knoflook in kleine
stukjes.
- Giet een scheutje olie in een pan en
fruit de ui en knoflook.
- Voeg na ongeveer 2 minuten het
gehakt en de kruiden toe en bak het
gehakt rul.
- Snijd de tomaten en paprika('s) in
stukjes.
- Als het gehakt gaar is, voeg de
stukjes paprika en tomaten toe en
bak dit ongeveer 5 minuten mee.
- Zet het vuur uit.
- Vul de bodem van een ovenschaal
met een laagje tortillachips.
- Schep hier ongeveer 1/3 van het
gehaktmengsel overheen.
- Strooi een beetje bosui en geraspte
kaas over het gehakt.
- Daarna weer een laagje tortillachips,
laagje gehakt, beetje bosui en
geraspte kaas.
- Ga door totdat de ingrediënten op
zijn en eindig met een laagje kaas.
- Zet de nacho's met gehakt ongeveer
15 minuten in de oven totdat de kaas
gesmolten is.
Tip: om 't feestje compleet te maken:
serveer de nacho's met guacamole.
Kijk voor inspiratie op
onze website in de
sectie Koken Eten
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
10:53
11:23
cm
-209
-221
10:36 -148
uur
23:25
23:52
11:52
22:55
12:09
12:10
cm
-222
-234
-233
-162
-163
-143
Rotterdam
Middelburg
Eindhoven
Antwerpen
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Neerslagkans 10%
-0»- Neerslagkans 10%
Hoogwater
Vlissingen 04:20
Terneuzen 04:37
Hansweert 05:12
Roompot buiten 04:15
Yerseke 06:11
Krammersluizen West 06:56
260
16:48
241
287
17:06
266
292
17:40
272
200
16:40
179
209
18:35
193
188
19:16
174
<§>- Neerslagkans 30%
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Zon: 05:18 22:00
Maan: 08:18
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 20 juni
Omm
Vandaag
0 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG
00
CD
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Raymond Klaassen
@Weerplaza
Veel spektakel zien we niet in de
weerkaarten dit weekend. We krijgen
een kalm weerbeeld voorgeschoteld
met de standaard ingrediënten,
wolken, soms zon en een lokaal buitje.
Normaal voor deze tijd van het jaar
is zo'n 19 tot 21 graden in de middag.
Ook dat past precies in het plaatje
dit weekeinde, hoewel het dieper
landinwaarts met 23 graden vandaag
nog net iets warmer kan worden. Er
kan dus lokaal een buitje vallen, maar
grote neerslaghoeveelheden worden
er niet verwacht en op de meeste
plaatsen blijft het droog. De wind
waait uit het zuidwesten en is zwak
tot matig. Morgen verandert er weinig
in het weerbeeld. Het is iets minder
zacht want het gaat wel iets harder
waaien.
DAGRECORD Hoogst 31,2"C in 1917 Laagst 1,8°C in 1956
GEMIDDELD Minimum 10,1°C Maximum 19,9°C
Gebruik gas doelmatig. Stop onnodige
warmtelekken met TONZON klimaat
innovaties op een klimaateffectieve manier.
TONZON Radiatorfolie doet onzichtbaar
zijn werk.
Voor deze en andere slimme oplossingen:
35-
30-
25-
20-
15-
10"
5-
-10-
-15"
HELSINKI
OSLO
STOCKHOLM
MOSKOU^
KOPENHAGEN
LONDEN AMSTERDAM WARSCHAU
-BERLIJN
BRUSSEL-
LUXEMBURG 'PRAAG
PARIJS münchen Wenen
ZÜRICH BOEDAPEST
BORDEAUX-
BOEKAREST
BELGRADO
SOFIA
MADRID
BARCELONA
ROME
LISSABON
MALLORCA
ATHENE
CANARISCHE
EILANDEN