16 WEE Smakelijk eten op het strand? Steeds meer paviljoens zijn de snack voorbij, zoals De Oase in Domburg. ETEN OASE DOMBURG WWÊ ïp Humor hebben ze in Domburg. Je strandetablissement De Oase do pen. Geestig toch? En ver bezij den de waarheid is het ook niet. Goed, er staan geen palmen, er ligt minder zand dan in de Sahara en de oase zeifis een plas die tot Engeland reikt. Maar wie de kaart bekijkt, ziet dat dit gastrono misch wel degelijk een oase is in de woestijn van strandpaviljoens waar de kibbeling en het kipsateetje al jaren sultans zijn. Octopus in tempura, verse kreeft uit het ei gen homarium en ook duurzaam gekweekte koningsmakreel (yellowtail kingfish) uit Co- lijnsplaat. De Oase heeft duidelijk meer pre tenties. „We noemen ons zelf ook geen strandpaviljoen, maar een restaurant op het strand", geeft Hein Robbers het fijne verschil aan. Samen met zakenpartner Jaco Duvekot exploiteert Robbers al zo'n drie jaar De Oase en het dichtbij gelegen, iets simpeler High Hill Beach. Parkeren kun je er bijna voor de deur, ten minste als er plaats is op het terrein aan de Van Voorthuijsenstraat. Je hoeft alleen nog het duin over. De bult is een kuitenbijtertje voor de oudere dame die me deze dag vergezelt. De Oase ligt aan het eind van de afdaling. Het is een enorm paviljoen dat fris en hip oogt, met zeeblauwe banken, beige stoffen en ook rotan stoelen. Van visnetten hebben ze hier wolkjes aan het plafond gemaakt. Alsof ze het strand panorama naar binnen hebben getrokken. Je blik richt je natuurlijk door de glazen pui. Bijna nergens in Zeeland zit je zo vorstelijk met je neus richting zee te dineren. Vandaag lopen er rijpere obers. Ze zijn vriende lijk, snel en attent. Ongevraagd krijgen we een karaf water. Hulde! En onze ober weet ook dat Mart Scherp (chef-kok uit Middelburg) ambas sadeur is van Kingfish Zeeland, de viskwekerij in Colijnsplaat. Kortom, hij weet waar hij over praat. Ook prettig dat er standaard een mooie olijfolie op tafel staat. In dit geval Picual, een Spaanse olijvensoort. De Oase biedt nog een andere service: stuur een selfie in en zij maken er een originele cappuccino van. Zo kun je je ei gen snuit opdrinken. Het begint voortreffelijk: octopus in tempura, met koolsalade en yoghurtsaus, ofwel tzatziki met een decent snufje knoflook. Octopus ver eist een Vredestein-test: is het een autoband of niet? Geen zorg, De Oase kookt het weekdier uren voor. Het resultaat: lekker malse octopus in een krokant tempura-jasje. De koolsalade - Duitsers eten dit vaak - is fris en knapperig. Mijn tafeldame hapt in huisgemaakte loempia's die zijn gevuld met geitenkaas, noten en ho ning. Er staat een chutney van verse mango HET MENU WAAR Domb REKENING zaterdag 9 juni 2018 GO Merel van der Nat bedient op het terras, fotos RUBEN OREEL Kok Farid Qadirza- deh met fruits de mer. De Oase is gelegen op het strand in Dom burg. Een culinaire oase aan de Frank Balkenende Goed horecapersoneel is een probleem aan de kust. Hoe is de bediening? Hoe is het eten? Bij De Oase begint het goedkoopste voorgerecht bij 4,50 euro (brood met kruidenboter). Het duurst is de koude halve kreeft (18,90). Bij de hoofdge rechten is de gast spekkoper met ka beljauw (21 euro) en het duurst uit met Surf Turf (tournedos met een halve kreeft, 33,50 euro). De Oase denkt ook aan kinderen en vegetariërs. En snackers vreest niet: een friet spe ciaal staat ook op de kaart. Strand Domburg 70 1 ijsthee 2,80 1 verse jus 3,50 2 witte wijn 11,20 1 octopus tempura 13,50 1 loempia geitenkaas 8,90 1 zeeduivel 21,90 1 koningsmakreel 25,80 1cheesecake 6,90 2 koffie 5,20 Totaal: 99,70

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 52