mmmm Paccheri met tomaten- paprikasaus en mascarpone <ffl KOKEN \oete»i 25° 14° 15' 22° 15° 22° 14° Ho 16 NjW 26° 24'Kitchen Vandaag Morgen Donderdag Vrijdag Zaterdag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Zomerse temperaturen (®)pl VLOERVERWARMING EFFECTIEF MAKEN? WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Benodigdheden Bereidingswijze WEER in de regio 14 7 wfra 9 4 wfca 8 10 6 10 7 5 10 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Vrijdag weer aza WEER IN EUROPA TONZON.NL/VLOERISOLATIE 22° 13° 24° 13° Donderdag dinsdag 5 juni 2018 PC voor 4 personen - 350 g paccheri (alternatief: penne) - 500 g tomatenmix - 4 puntpaprika's - 5 teentjes knoflook -1 bosje Italiaanse kruiden - 25 ml olijfolie -1 bosje basilicum - 250 g mascarpone - 25 ml olijfolie extra vierge - pan - bakplaat - bakpapier - Verwarm de oven voor op 200° C. - Kook de paccheri in een pan met water en een beetje zout in circa 13 minuten beetgaar. - Snijd indien nodig de (grote) tomaten in kwarten en verdeel de tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. - Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd grof. - Leg op de bakplaat. - Laat de knoflook in de schil en leg met 3 takjes tijm en 3 takjes oregano tussen de groente. - Besprenkel de groente met een flinke scheut olijfolie, een beetje zout en Kijk voor inspiratie en een korte video van dit recept op onze website in de sectie Koken Eten versgemalen peper. Rooster de groente in de oven in circa 20 minuten. Druk de knoflooktenen uit de schil en snijd fijn. Verwijder de takjes van de tijm en de oregano. Pluk de blaadjes van de basilicum en scheur grof. Schep de geroosterde tomaten en paprika met de knoflook en de basilicum door de pasta. Schep de paccheri met geroosterde tomaten-paprikasaus op borden, verdeel de mascarpone erover en besprenkel met wat olijfolie extra vierge. Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 60% Neerslagkans 40% Rotterdam 27° Breda Eindhoven Antwerpen Neerslagkans 30% Zon: A 05:22 21:52 Maan: 01:56 11:40 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 06 juni Omm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 00:55 01:26 01:50 01:30 02:16 02:19 07:05 07:19 07:56 07:14 08:35 08:46 cm -174 -183 -197 -139 -160 -149 174 197 214 130 160 146 uur 13:04 13:36 14:00 13:50 14:35 14:25 19:26 19:39 20:16 19:30 20:51 20:56 cm -140 -150 -165 -104 -127 -113 161 184 201 117 147 135 VANDAAG MORGEN DONDERDAG VRIJDAG 00 GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Raymond Klaassen @Weerplaza Vandaag is het eerst nog vrij bewolkt en lokaal nevelig. In de loop van de dag breekt de bewolking steeds meer en vooral vanmiddag is het in een groot deel van het land zonnig. Alleen het noorden blijft gevoelig voor lage bewolking die vanaf zee het land komt binnendrijven. De temperatuur loopt op naar zo'n 20 tot 25 graden. Er waait een matige noordelijke wind. Morgen draait de wind naar het oosten. De lage wolkenvelden verdwijnen en het belooft een stralende dag te worden. De temperatuur loopt rap op en 's middags is het zo'n 22 graden op de Wadden en 27 of 28 graden in De Achterhoek en Limburg. Daar ontstaan een paar stapelwolken, maar het blijft waarschijnlijk wel droog. DAGRECORD Hoogst 31,8"€ in 2015 I Laagst 1,9°C in 1922 GEMIDDELD Minimum 10;1°C Maximum 20,1°C 35- 30- 25- 20- 15- 10" -15" TONZON Vloerisolatie met Thermoskussens is 3x effectiever dan nieuwbouw: hogere isolatiewaarde minder warmteverlies door uitstraling minder vocht in huis Rotterdam Breda Antwerpen Eindhoven OSLO V-KOPENHAGEN LONDEN AMSTERDAM WARSCHAU „;2ig 'BERLIJN BRUSSEL- V LUXEMBURG 'PRAAG PARIJSS™™ MUNCHEN -WENEN ZÜRICH BOEDAPEST /P^ .-TT". DUBLIN BORDEAUX- BOEKAREST BELGRADO MADRID SOFIA ISTANBOEL BARCELONA ROME LISSABON MALLORCA ALGIERS CANARISCHE EILANDEN

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 48