w r 't: Filotaart met gerookte zalm W 'y j 1 KOKEN \©ete« 23° 10° 22° 13° 22° 13° El 20 24'KitChen Vandaag Morgen Woensdag Donderdag Morgen Vrijdag Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Ü9 9 9 £18 Zonen wolkenvelden ni WEER OF GEEN WEER, HIER IS TONZON WEER WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Benodigdheden - Bereidingswijze WEER in de regio IQ co 9 10 8 co 10 7 8 10 9 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Woensdag Donderdag weer WEER IN EUROPA TONZON.NL -9 maandag 4 juni 2018 PC voor 4 personen - 2 teentjes knoflook -100 g zongedroogde tomaat - 25 ml olijfolie - 400 g spinazie - 250 g ricotta - 5 eieren - 2 citroenen - 250 g gerookte zalm - 25 g boter -1 pak filodeeg - 200 g rucola - potje kappertjes - Koekenpan - Kom - Rasp - Ronde ovenschaal met brede rand - Bakpapier ^3® Kijk voor inspiratie en een korte video van dit recept op onze website in de sectie Koken Eten - Verwarm de oven voor op 180 °C. - Pel en snipper de knoflook fijn. - Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes. - Fruit de knoflook in een hete pan met olijfolie. - Voeg de spinazie toe en laat slinken. - Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. - Meng in een kom de ricotta met de eieren. - Rasp de schil van 1 citroen en roer met de zongedroogde tomaat door het eimengsel. - Knijp het vocht uit de spinazie en roer door het eiermengsel. - Snij 100 gram zalm in repen en roer door het eimengsel. - Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. - Laat het filodeeg ontdooien. - Smeer een ronde ovenschaal in met boter en bedek met bakpapier. - Bekleed de ovenschaal met een laag filodeeg en smeer dit in met wat olijfolie, en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. - Leg er een laag filodeeg over, smeer opnieuw in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Doe hetzelfde met een derde vel filodeeg. - Giet het eimengsel in de vorm. - Bak de filotaart in circa 25 minuten in de oven goudbruin en gaar. - Pers het sap van 1 citroen uit. - Maak de rucola aan met het citroensap en de olijfolie. - Verdeel de rest van de zalm over de taart en garneer met kappertjes. - Serveer met de rucolasalade. Neerslagkans 10% -(|> Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% -0»- Neerslagkans 40% Q Neerslagkans 30% Rotterdam Rotterdam 0 Breda 22° Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 05:23 21:51 Maan: 01:27 10:36 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 06 juni Omm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 00:30 -182 12:36 -149 Terneuzen 00:49 -191 13:00 -159 Hansweert 01:15 -204 13:26 -172 Roompot buiten 00:44 -143 12:45 -109 Yerseke 01:46 -164 13:56 -132 Krammersluizen West 01:50 -152 13:56 -117 Hoogwater Vlissingen 06:18 189 18:40 175 Terneuzen 06:42 213 19:00 198 Hansweert 07:16 229 19:30 214 Roompot buiten 06:23 140 18:39 127 Yerseke 08:01 169 20:11 156 Krammersluizen West 08:00 153 20:06 142 VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG CO GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Ben Lankamp @Weerplaza Vanochtend hebben wolken op veel plaatsen de overhand, ook kan het eerst nog mistig zijn. De mist verdwijnt al snel, vervolgens breekt vanuit het zuiden ook geleidelijk de zon door. Vooral in het noordwesten kan het echter de hele dag bewolkt blijven. Het wordt 19 tot 21 graden onder de wolken, maar 22 tot lokaal 25 graden bij geregeld zon in het binnenland. Komende nacht breidt de bewolking zich weer uit, bij minima rond 13 graden. Op enkele plaatsen vormt zich ook opnieuw mist. Morgen volgt een herhaling van zetten: de mist verdwijnt en geleidelijk breken de wolkenvelden open, maar de kustprovincies houden kans op wolken en nevel vanaf zee. Het wordt 20 tot 24 graden. DAGRECORD Hoogst 29,5°C in 1985 I Laagst 2,0°C in 1914 GEMIDDELD Minimum 10,1°C Maximum 20,1°C OSLO DUBLIN NHAGEN LONDEN AMSTERDAM WARSCHAU •BERLIJN yr^~\ ;seR i iiypmpi ipr: PRAAG MÜNCHËN VyENÉN ZÜRICH BOEDAPEST DEAUX MADRID BARCELONA LISSABON MALLORCA ATHENE CANARISCHE EILANDEN TUNIS •BELGRADO - SOFIA Terug van weggeweest met handige tips over onderwerpen als slim verduurzamen, klimaateffectief gas besparen en oplossingen tegen vochtproblemen. Lees de komende weken alles over onze klimaatinnovaties in deze rubriek of op:

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 48