Mexicaanse quesadilla met avocado BORRELEN lie realiseerde ik me dat ik te druk was om dood te gaan, dat er te veel mensen en dingen waren om voor te vechten." En vechten doet hij. Nog geen twee weken na zijn ongeluk meldt Michael zich - tot verbijstering van zijn artsen en de mensen om hem heen - in de keuken van zijn restaurant. Zonder rechterarm, maar met een overdosis doorzettingsver mogen. Gelauwerd Zijn verhaal spreekt tot de verbeelding: Michael Caines groeit uit tot een van de bekendste en meest gelauwerde chefs van Engeland, misschien een nog betere dat hij ooit dacht te worden. In interviews zou hij later zeggen dat juist het verlies van zijn arm hem leerde het leven ten volle te leven. Een wijze les voor iedereen die beide armen nog heeft. 41 Kerriewortelsoep Sofie: „Burrito's, taco's, quesadilla's: wij vinden de Mexicaanse keuken heer lijk. Nee, we zijn nooit die kant op geweest. Het staat voorlopig niet op de planning, want Jorrit en ik hebben een dochter van 8 maanden. Mis schien later." „Ja! Gewoon kant-en-klaar, lekker en simpel. Als je er één over hebt, maak je er de vol gende dag weer een gerecht mee. Als er maar kaas op zit. Mijn tip voor de lezers: de lek kerste wraps zijn van het merk No Fairytales. Die vind je gewoon bij de supermarkt." „Zeker, avocado is lekker en gezond. En je kunt er ook alle kanten mee op. Wat dacht je van avocadosoep? Uitje en knoflook fruiten, avocado en bouillon erbij, laten pruttelen en pureren. En wist je dat je ook chocolademousse van avocado kan maken? Met cacao, honing en banaan. Het precieze recept staat op onze site." wg magazine 29 Italianen vinden drinken op een lege maag ongepast. Bij een borrel horen stuzzichini (hapjes, genoemd naar tan denstokers), zoals deze mini-caprese. voor 4 personen 150 g ongezouten boter 150 g uien, gehakt 2 knoflooktenen, geperst 500 g wortels, geschild en in stukjes 1 el komijnzaadjes 1 tl Madras kerriepoeder 300 ml kippen- of groentebouillon 1 bouquet garni (een samengebonden kruiden builtje met bijvoorbeeld peterselie, laurier, tijm, rozemarijn, basilicum, kervel of wat u maar heeft staan of kant en klaar koopt) 2 el gehakte verse koriander Op internet vond ik één handig kookboek, speciaal voor mensen met één hand, maar toch heb ik een recept gekozen van Michael Caines zelf: kerriewortelsoep. Smelt boter in een pan en braad zachtjes ui, knoflook en wortels met een snuf zout een minuut of zes aan, tot de wor tels zacht zijn. Rooster komijn zaadjes in een koekenpan tot ze geuren. Voeg dit met de kerriepoeder toe aan het wortelmengsel en kook alles een paar minuten. Nu kunnen de bouillon, bou quet garni en een halve liter water erbij. Breng dit aan de kook en laat het een half uur sudderen. Verwijder kruiden builtje en mix de soep met een blender tot een gladde massa. Haal de soep door een zeef en breng hem op smaak met zout en peper. Serveren met vers gehakte koriander, en denk er bij het verorberen aan hoe uw leven eruit zou zien als u maar één arm had. Sofie Chanou (27) en Jorrit van Daalen Buissant des Amorie (28) runnen receptensite lekkerensimpel.com, voor mensen die snel een smakelijke maaltijd op tafel willen zetten. Ze hebben drie kookboeken op hun naam staan: Lekker simpel, 1 x kopen, 5 x koken. Vexico, Mex-iiiico! Wat hebben jul lie met Mexico? Voor dit gerecht gaan we aan de wraps. Ben je zo'n wrapfan? En avocadofan ben je zo te lezen ook? INGREDIËNTEN voor 4 personen 4 wraps 1 rijpe avocado halve paprika 100 g mais 100 g kidneybonen uit blik 1 of 2 bosuien geraspte kaas snuf paprikapoeder zout en peper zure room BEREIDING Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Prak het vruchtvlees tot een puree en breng het op smaak met zout en peper. Snijd de bosui en pa prika in stukjes. Doe de bosui, paprika, mais en kidneybonen in een bakje en meng door el kaar. Schep 2 lepels van de avocado op de helft van de wrap. Verdeel hier wat van het groentemengsel overheen. Daarna strooi je er nog een klein handje geraspte kaas en een snufje paprikapoeder over. Vouw de wrap dicht. Giet een scheut olie in een pan. Als de pan warm is, leg je de dubbel gevouwen wrap in de pan. Bak de quesadilla op een zacht vuurtje 5 minuten. Draai de quesadilla om en bak hem nog 5 minuten totdat hij mooi bruin is. Snijd 'm doormidden en ser veer met een schep zure room.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 96