Mexicaanse quesadilla
met avocado
BORRELEN
lie realiseerde ik me dat ik te druk was
om dood te gaan, dat er te veel mensen en
dingen waren om voor te vechten."
En vechten doet hij. Nog geen twee
weken na zijn ongeluk meldt Michael
zich - tot verbijstering van zijn artsen en
de mensen om hem heen - in de keuken
van zijn restaurant. Zonder rechterarm,
maar met een overdosis doorzettingsver
mogen.
Gelauwerd
Zijn verhaal spreekt tot de verbeelding:
Michael Caines groeit uit tot een van de
bekendste en meest gelauwerde chefs van
Engeland, misschien een nog betere dat
hij ooit dacht te worden. In interviews
zou hij later zeggen dat juist het verlies
van zijn arm hem leerde het leven ten
volle te leven.
Een wijze les voor iedereen die beide
armen nog heeft. 41
Kerriewortelsoep
Sofie: „Burrito's,
taco's, quesadilla's: wij vinden
de Mexicaanse keuken heer
lijk. Nee, we zijn nooit die
kant op geweest. Het staat
voorlopig niet op de planning,
want Jorrit en ik hebben een
dochter van 8 maanden. Mis
schien later."
„Ja! Gewoon kant-en-klaar,
lekker en simpel. Als je er één
over hebt, maak je er de vol
gende dag weer een gerecht
mee. Als er maar kaas op zit.
Mijn tip voor de lezers: de lek
kerste wraps zijn van het
merk No Fairytales. Die vind
je gewoon bij de supermarkt."
„Zeker, avocado is lekker en
gezond. En je kunt er ook alle
kanten mee op. Wat dacht je
van avocadosoep? Uitje en
knoflook fruiten, avocado en
bouillon erbij, laten pruttelen
en pureren. En wist je dat je
ook chocolademousse van
avocado kan maken? Met
cacao, honing en banaan.
Het precieze recept staat op
onze site."
wg magazine 29
Italianen vinden drinken op een lege
maag ongepast. Bij een borrel horen
stuzzichini (hapjes, genoemd naar tan
denstokers), zoals deze mini-caprese.
voor 4 personen
150 g ongezouten boter
150 g uien, gehakt
2 knoflooktenen, geperst
500 g wortels, geschild
en in stukjes
1 el komijnzaadjes
1 tl Madras kerriepoeder
300 ml kippen- of
groentebouillon
1 bouquet garni (een
samengebonden kruiden
builtje met bijvoorbeeld
peterselie, laurier, tijm,
rozemarijn, basilicum,
kervel of wat u maar heeft
staan of kant en klaar
koopt)
2 el gehakte verse
koriander
Op internet vond ik één handig
kookboek, speciaal voor
mensen met één hand, maar
toch heb ik een recept
gekozen van Michael Caines
zelf: kerriewortelsoep.
Smelt boter in een pan en
braad zachtjes ui, knoflook en
wortels met een snuf zout een
minuut of zes aan, tot de wor
tels zacht zijn. Rooster komijn
zaadjes in een koekenpan tot
ze geuren. Voeg dit met de
kerriepoeder toe aan het
wortelmengsel en kook alles
een paar minuten.
Nu kunnen de bouillon, bou
quet garni en een halve liter
water erbij. Breng dit aan de
kook en laat het een half uur
sudderen. Verwijder kruiden
builtje en mix de soep met een
blender tot een gladde massa.
Haal de soep door een zeef en
breng hem op smaak met zout
en peper.
Serveren met vers gehakte
koriander, en denk er bij het
verorberen aan hoe uw leven
eruit zou zien als u maar één
arm had.
Sofie Chanou (27) en Jorrit van Daalen Buissant des
Amorie (28) runnen receptensite lekkerensimpel.com,
voor mensen die snel een smakelijke maaltijd op tafel willen
zetten. Ze hebben drie kookboeken op hun naam staan:
Lekker simpel, 1 x kopen, 5 x koken.
Vexico, Mex-iiiico!
Wat hebben jul
lie met Mexico?
Voor dit gerecht gaan we
aan de wraps. Ben je zo'n
wrapfan?
En avocadofan ben je zo te
lezen ook?
INGREDIËNTEN
voor 4 personen
4 wraps
1 rijpe avocado
halve paprika
100 g mais
100 g kidneybonen uit blik
1 of 2 bosuien
geraspte kaas
snuf paprikapoeder
zout en peper
zure room
BEREIDING
Snijd de avocado doormidden,
verwijder de pit en schep het
vruchtvlees eruit. Prak het
vruchtvlees tot een puree en
breng het op smaak met zout
en peper. Snijd de bosui en pa
prika in stukjes. Doe de bosui,
paprika, mais en kidneybonen
in een bakje en meng door el
kaar. Schep 2 lepels van de
avocado op de helft van de
wrap. Verdeel hier wat van het
groentemengsel overheen.
Daarna strooi je er nog een
klein handje geraspte kaas en
een snufje paprikapoeder over.
Vouw de wrap dicht. Giet een
scheut olie in een pan. Als de
pan warm is, leg je de dubbel
gevouwen wrap in de pan.
Bak de quesadilla op een zacht
vuurtje 5 minuten. Draai de
quesadilla om en bak hem nog
5 minuten totdat hij mooi bruin
is. Snijd 'm doormidden en ser
veer met een schep zure room.