'IK HEB NEGEN
JAAR GEZEURD
OM EEN AUTO
MET EEN OVEN'
PIZZA'S UIT TRUCK DAANTJE
Raban Josemans (39, rechts) van
Bombascha uit Den Haag: „Deze truck
maakt deel uit van het Bombascha Side
Circus. Wij zijn al twaalf jaar op festivals te
vinden met alles wat je nodig hebt om een
feest van de grond te krijgen. Wij nemen
ook kermisattracties mee, zoals een me
chanische schommel uit 1928.
Mijn broer is met het circus begonnen, hij
bouwt en bedenkt al onze wagens. Wat je
hier ziet is allemaal zelfgemaakt, van de
tentzeiltjes tot de vleugeldeuren. Onze
auto's hebben eigen namen. Deze pizza
truck heet bijvoorbeeld Daantje. Ik heb
negen jaar bij mijn broer gezeurd om een
auto met een oven. Ik vertelde hem dat ik
daarmee heel goed pizza's kan bakken.
Dat had ik nog nooit gedaan, maar het
gaat om het idee. Drie jaar geleden maakte
hij Daantje voor mij en dit is het derde sei
zoen dat we samen op pad zijn. En ik mag
zeggen, na een paar duizend pizza's kan
ik ze ondertussen inderdaad heel goed
bakken!"
KOKENDE DEURWAARDER
Mohammed Azouagh (32) van Moor
Bites uit Amsterdam: „Ik werk de hele
week als deurwaarder. Leuk werk, maar ik
wilde in het weekend iets anders doen.
Omdat dit een Marokkaanse foodtruck is,
heb ik het 'Moor Bites' genoemd. Dat komt
van de Moren, de Marokkanen. De aankle
ding heb ik zelf gedaan. Je wilt niet alleen
eten serveren uit zo'n bus, het is ook je
decorstuk. We rijden er nu ons derde jaar
in. Ik zou nooit een restaurant willen leiden.
Met een restaurant moet je hard werken,
net als met een foodtruck, maar je weet
nooit of je klanten hebt. Festivals zijn leu
ker: er zijn altijd klanten. Ik rijd deze bus
ook naar Duitsland en België, waar organi
saties vragen of ik wil langskomen. Dat doe
ik graag, want het is bewijs dat mensen je
eten waarderen."
201 zaterdag 2juni 2018
WG