'IK HEB NEGEN JAAR GEZEURD OM EEN AUTO MET EEN OVEN' PIZZA'S UIT TRUCK DAANTJE Raban Josemans (39, rechts) van Bombascha uit Den Haag: „Deze truck maakt deel uit van het Bombascha Side Circus. Wij zijn al twaalf jaar op festivals te vinden met alles wat je nodig hebt om een feest van de grond te krijgen. Wij nemen ook kermisattracties mee, zoals een me chanische schommel uit 1928. Mijn broer is met het circus begonnen, hij bouwt en bedenkt al onze wagens. Wat je hier ziet is allemaal zelfgemaakt, van de tentzeiltjes tot de vleugeldeuren. Onze auto's hebben eigen namen. Deze pizza truck heet bijvoorbeeld Daantje. Ik heb negen jaar bij mijn broer gezeurd om een auto met een oven. Ik vertelde hem dat ik daarmee heel goed pizza's kan bakken. Dat had ik nog nooit gedaan, maar het gaat om het idee. Drie jaar geleden maakte hij Daantje voor mij en dit is het derde sei zoen dat we samen op pad zijn. En ik mag zeggen, na een paar duizend pizza's kan ik ze ondertussen inderdaad heel goed bakken!" KOKENDE DEURWAARDER Mohammed Azouagh (32) van Moor Bites uit Amsterdam: „Ik werk de hele week als deurwaarder. Leuk werk, maar ik wilde in het weekend iets anders doen. Omdat dit een Marokkaanse foodtruck is, heb ik het 'Moor Bites' genoemd. Dat komt van de Moren, de Marokkanen. De aankle ding heb ik zelf gedaan. Je wilt niet alleen eten serveren uit zo'n bus, het is ook je decorstuk. We rijden er nu ons derde jaar in. Ik zou nooit een restaurant willen leiden. Met een restaurant moet je hard werken, net als met een foodtruck, maar je weet nooit of je klanten hebt. Festivals zijn leu ker: er zijn altijd klanten. Ik rijd deze bus ook naar Duitsland en België, waar organi saties vragen of ik wil langskomen. Dat doe ik graag, want het is bewijs dat mensen je eten waarderen." 201 zaterdag 2juni 2018 WG

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 87