HET IS HARD WERKEN IN EEN FOODTRUCK, NIET ALLEEN ROMANTIEK' ERFLHPPF dapcrse^ ,U>|)|»''rs FOODTRUCKPIONIER Klaas Schaft (49) van Wat de Pot Schaft uit Amsterdam: „Wij rijden in een van de oudste foodtrucks. Vijftien jaar geleden was ik kok van beroep. Ik wilde een traiteur in een busje en bij de veerpont in Amsterdam staan. Maar niemand in de stad had ooit van een foodtruck gehoord, dus ik kreeg geen vergunning. Daarom ben ik ijs gaan verkopen. Eerst met een soort ijscowagen op straat, daarna op festivals en evenementen. De afgelopen jaren heb ik het aantal foodtrucks zien groeien. Super, ik praat graag met collega's. Maar het is niet alleen romantiek, maar ook hard werken. Veel foodtrucks redden het niet. Dit is mijn ijswagen, maar ik heb ook een oude Renault van waaruit ik verse friet ver koop en een pick-uptruck die uitklapt om burgers te grillen." LEVENSVERANDERENDE TRUCK Joni (62) en Carol Oud (62) van Oerflappe uit Zaandam: „Ik werkte mijn hele leven op kantoor. Drie jaar geleden sloot het bedrijf waar ik als secretaresse werkte. Dat was voor mij het moment om iets anders aan te pakken. Carol is van origine kok en bakker. Hij wilde een mooi vegetarisch ge recht maken dat nog niet werd verkocht. Na een winter lang testbakken bedacht hij een speltbrood dat op een ciabatta lijkt. Het is een soort wrap die we vullen met groenten en geitenkaas, Indiase dahl, vegetarische shoarma of guacamole. We noemen die broodjes 'Oerflappe'. Die naam komt van een kennis uit Friesland. In het Fries betekent het 'overslaan', zoals wij met het broodje doen wanneer we het vouwen. Maar het betekent ook van koers veranderen. Dat hebben wij gedaan door deze truck te nemen." £M(TEUZ£UÏT V£9«5HD#en/l «ff - r fiiu i ii" 'M v HUHffUS*CHIITK£»2ffi f p.-H l \wtr- g J - - DAHLOIMZENPUIffEËi- 'rguACAnnLE z» 181 zaterdag 2 juni 2018 WG

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 85