m f 16 WEE Stoere gerechten, zonder liflafjes. Portugese gasten om je heen. Infante lijkt een klein stukje Portugal op Zeeuwse bodem. ETEN INFANTE, VLISSINGEN Dat treft. Lege stoelen op het terras van Restaurante Infante aan de jachthaven in Vlissingen. En dat op een zwoele avond. Gelukzalig zakken we onderuit. Tot de eige naar van het restaurant de pret verstoort. „Eten kan alleen binnen", zegt Eduardo Du- ante resoluut. „Een paar jaar geleden zat de zaak vol. Het terras ook. Tot het begon te rege nen. Ik kon mijn gasten niet meer kwijt. Dat was erg vervelend. Bovendien vliegen hier nogal wat meeuwen." Regen zit er niet in de lucht. Zeevogels die een hapje meepikken wel. Daar zitten we niet op te wachten. Dus we verkassen naar binnen. Bijna Portugeser dan Portugees, met formica tafels, blauwwitte papieren placemats en twee tv-schermen, gelukkig zonder geluid. Als later die avond een groepje Portugees sprekende gasten arriveert, is het plaatje compleet. Even lijkt Vlissingen op Porto aan de Schelde. Infante ontleent zijn naam aan de Orde van de Infant Dom Henrique, een Portugese rid derorde. Voor de voetbalfans: Cristiano Ro- naldo ontving de onderscheiding in 2014. Met zijn faam levert de baltovenaar een bijdrage aan de wereldwijde uitstraling van zijn land. Eduardo doet hier eigenlijk hetzelfde, maar dan op culinair gebied. Hij opende in 2014 met zijn vrouw en zijn ouders het Portugese eethuis. Zijn moeder bestiert de kleine keu ken. Gerechten en snacks met namen als prego, bi- fana, sopa do dia, bacalhau, carnes e peixe. „Uitsluitend Portugees", zegt Eduardo. Mijn oog valt op pica-pau. Specht, vermeldt de ver- taalapp. Dat vraagt om uitleg. Dit gerecht gaat niet over wat je eet, maar hoe. Met een cock tailprikker hengel je de brokken varkensvlees en groenten uit je bord. Je schrokt de stukken een voor een naar binnen, zoals een specht dat zou doen. Ik laat Woody Woodpecker voor wat-ie is en kies een pastéis de bacalhau (ka beljauwgebakje) en een rissóis (pasteitje met garnalen). Mijn eetmaatje gaat voor de cama- rao ao alho, gebakken garnalen met knoflook. Bijna rol ik van mijn stoel. De pasteitjes (1,50 per stuk) zijn caseiro, huisgemaakt! En hoe! De korst van het kabeljauwgebakje kraakt als ik mijn tanden erin zet. Precies goed. De smeuïge crème van kabeljauw, aardappel en peterselie smaakt vissig. Ook het garnalenpas- teitje is knapperig. Jammer dat de subtiele garnalensmaak niet overeind blijft in de ste vige korst. Tegenover me staat een robuust bruin bord met grote garnalen in hete olie. Mijn eetmaatje smult. En ook de snippers knoflook verdwijnen in een genietende mond. HET MENU WAAR REKENING zaterdag 2 juni 2018 GO A Eigenaar Eduardo Duante. A Portugees restaurant Infante, fotoslex de meester Uit eten in een Portugese Elian van 't Westeinde En hoe zit je daar? Wat kookt ze zoal? En? Delicioso. Wat eet je nog meer? Alle gerechten zijn huisgemaakt. Je kunt kiezen uit voorafjes als kabel jauwpasteitjes (1,50 euro) en garnalen met knoflook (10,00). Er zijn visgerech ten, octopus met rijst (15,00) en gambas a Infante (20,00) en vleesge rechten, kip piri-piri (12,50), een spies met varkensvlees (14,50) of biefstuk met roomsaus (13,50). Een vege tarisch menu kost 12,50 en een dag menu 17,00. De desserts kosten 3 euro Restaurante Infante Nieuwendijk14 2ei\markt Vlissingen Bellamypark 1 Vinho 3,00 1 Heineken 2,00 1 Pastéis de bacalhau 1,50 1 Rissóis 1,50 1 Camarao ao alho 10,00 1 Carne de porco a Portuguesa 12,50 1 Espetada de lulas e carnarao 18,00 1 Pudim caseiro 3,00 1 Doce a casa 3,00 Totaal: 54,50

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2018 | | pagina 52